Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehetséges hogy megy el a...

Lehetséges hogy megy el a tejem? SOS!

Figyelt kérdés
12 hete szoptatok, egy hete vettem észre,hogy a babám mindig sír a szoptatások végén és kapálózik. Plusz nem bírja ki a 3 órákat sem,mint eddig,hanem 1,5-2 óránként sír a ciciért. Elkezdtem mérni mennyiket szív ki és meglepődtem. Az eddigi 120 helyett egy mellből, 90et sikerült kettőböl. Ami nagyon kevés egy 3 hósnak. Ő ennyit 1 hónaposan evett. Tápszert nem kapott még, a cumisüveget nem fogadja el... Amit észrevettem még,hogy már nem kell használnom melltartóbetétet,mert nem csöpög a tejem és a szoptatás kezdetén érezhető feszítés is elmúlt.A mellem puha és kisebb. Most mit csináljak ???? Vegyek tápszert??? de nem iszik üvegből, nem ismeri....
2011. aug. 17. 14:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne ess pánikba!

A tej mennyisége változik a szoptatási idő alatt. csak szoptasd igény szerint és újra beáll, ha az az érzésed, hogy apadna.

A másik dolog, hogy a szoptatás elején érzett feszülés nem tart a szoptatási idő végéig. Úgy értem, hogy 2-3 hónap alatt teljesen megszűnik a tejcsöpögés. De attól van tejci..

A szoptatások alatti sirást vagy a szopizások végén a sirást okozhatja az, hogy mohón eszik, sok levegőt nyel és fáj a gyomra tőle. Próbáld gyakran büfiztetni és újra visszatenni a mellre.

A legtöbb tej pedig nem "benne van" a melledben, hanem szopizás KÖZBEN termelődik, igy a melleid feszülése sokat nem árul el.

A tejről pedig annyit, hogy alkalmazkodik a babád igényeihez. Mig a születésekor gyengébb volt, mostanra már kalóriadúsabb lett. Ezért nem biztos, hogy a baba ugyanannyit kiván enni belőle.

Lehet, hogy egy fejlődési lépcsőn mentek át, ez is okozhat átmeneti változást.

Még annyit, hogy az első gyermekemet 22 hós koráig sikerült szoptatnom, 6 hónapos koráig kizárólag tejcit kapott. Szerintem azért sikerült igy, mert nem volt mérlegem. A baba szépen fejlődött, ezt a gyerekorvos ellenőrizte, és hogy mennyiket evett azt én nem tudtam soha...

Maradjatok csak az anyatejnél...ha lehet.

2011. aug. 17. 15:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy nem feszül a melled úgy mint az elején nem jelenti azt, hogy fogy a tejed. Ha eddig 3 óránként szopizott és moost 1,5-2 óránként eszik, akkor szerintem logikus, hogy kevesebbet is fog enni. (Egyébként azt sem biztos, hogy kevés a 90 ml ha jó a tejed.) Az én kisfiam is csinálta ugyanezt 3 hónaposan - azt mondják ilyenkor van egy fejlődési ugrás - néhány napig, aztán újra visszaállt a 3 óránkénti szopira. Saját megnyugtatásomra írattam fel neki tápszert, ki is váltottam, de szerencsére nem kellett. A tejem úgy próbáltam meg szaporítani (és bejött), hogy többet ittam (legalább napi 2-3 liter) és reggelente (meg napközben mikor ráértem) fejtem is. Fárasztó időszak volt, de megérte. Tarts ki!!!
2011. aug. 17. 15:06
 3/4 anonim válasza:
A fentiekkel teljesen egyetértek. Azt tenném, hozzá, hogy időnként vannak olyan periódusok, amikor kevesebb az ember - az anyuka - teje. Pl. amikor megjönne a menstruációd. Engem is sokszor idegesített, hogy szegény kisbabám szívta, szívta, és én éreztem, hogy szinte semmi nincs benne, aztán egyszer csak éreztem, hogy megy neki. Ilyenkor sűrűbben raktam mellre, mondjuk egy - másfél óránként, és két-három nap alatt "visszajött" a tejem. Szerintem ez az agyban dől el. Azt mondd magadnak, hogy van tejem, képes vagyok szoptatni, nem lesz semmi baj. Kétszáz évvel ezelőtt még nem volt tápszer, mégsem halt éhen egy baba sem, ha az anyja mellett volt...
2011. aug. 17. 23:05
 4/4 anonim ***** válasza:

ne aggódj!

az hogy nem csöpög, azt jelenti hogy beállt a mennyiségre. a feszülést is a nyirokcsomók megduzzadása okozza, nem(csak) a tej.

ha a beállt emnnyiség kevés a babádnak, akkor pontosan azt kell csinálni, amit magadtól is tettél, tedd mellre, amikor a babád kéri. pár nap alatt az ő igényéhez fog igazodni a tejtermelés.

Csak lazíts! és pihenj!

2011. aug. 18. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!