Lehetséges hogy megy el a tejem? SOS!
Ne ess pánikba!
A tej mennyisége változik a szoptatási idő alatt. csak szoptasd igény szerint és újra beáll, ha az az érzésed, hogy apadna.
A másik dolog, hogy a szoptatás elején érzett feszülés nem tart a szoptatási idő végéig. Úgy értem, hogy 2-3 hónap alatt teljesen megszűnik a tejcsöpögés. De attól van tejci..
A szoptatások alatti sirást vagy a szopizások végén a sirást okozhatja az, hogy mohón eszik, sok levegőt nyel és fáj a gyomra tőle. Próbáld gyakran büfiztetni és újra visszatenni a mellre.
A legtöbb tej pedig nem "benne van" a melledben, hanem szopizás KÖZBEN termelődik, igy a melleid feszülése sokat nem árul el.
A tejről pedig annyit, hogy alkalmazkodik a babád igényeihez. Mig a születésekor gyengébb volt, mostanra már kalóriadúsabb lett. Ezért nem biztos, hogy a baba ugyanannyit kiván enni belőle.
Lehet, hogy egy fejlődési lépcsőn mentek át, ez is okozhat átmeneti változást.
Még annyit, hogy az első gyermekemet 22 hós koráig sikerült szoptatnom, 6 hónapos koráig kizárólag tejcit kapott. Szerintem azért sikerült igy, mert nem volt mérlegem. A baba szépen fejlődött, ezt a gyerekorvos ellenőrizte, és hogy mennyiket evett azt én nem tudtam soha...
Maradjatok csak az anyatejnél...ha lehet.
ne aggódj!
az hogy nem csöpög, azt jelenti hogy beállt a mennyiségre. a feszülést is a nyirokcsomók megduzzadása okozza, nem(csak) a tej.
ha a beállt emnnyiség kevés a babádnak, akkor pontosan azt kell csinálni, amit magadtól is tettél, tedd mellre, amikor a babád kéri. pár nap alatt az ő igényéhez fog igazodni a tejtermelés.
Csak lazíts! és pihenj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!