Miért nem tudok fejni? A lányom jól szopik, tejem van. De sem kézi, sem elektromos mellszívóval nem megy. A kezemmel meg ügyetlen vagyok. így azzal sem.
Figyelt kérdés
A babám (3 hónapos) rendesen szopik. Általában 2 ciciről eszik. Van, hogy csak a "maradékot" szeretném lefejni, van viszont, hogy csak 1 ciciről evett, ilyenkor a másik mellemet szeretném kiüríteni. Viszont 25 perc alatt eddig max. 20 ml jött le, míg a baba legalább 60-80 grammot vesz magához,mellenként. Medela kézi ill. elektromos mellszívóm van. Az első 3 szíváskor jön csak tej, utána 1 cseppecske megjelenik, de semmi. Ha ilyenkor megmasszírozom, akkor ójra jön rendesen, de max 3 szívásig... Lehet, hogy egyszerűen nem kompatibilis a mellem és a mellszívóm? KÖSZI a segítséget előre is!2010. máj. 12. 10:30
1/5 anonim válasza:
Nem tudom,mi lehet a baj,de lehet,hogy a tejleadó reflexed nem indul be,igy nem engedi,hogy kiüritsd a melledet. Szerintem ne kinlódj a fejéssel. Csak az elsö napokban jó ,ha fejve van,mert több tej termelödik,3 hós babánál már nem szükséges,úgyis kialakult már a kereslet-kinálat.
2/5 A kérdező kommentje:
csak nem üríti ki teljesen a mellemet, mert egy kicsit lusta, és nem akarom, hogy a mellem ezért legközelebb kevesebb tejet termeljen... habár, mivel eddig sem fejtem, és sem apadt el a tejem, a baba meg szépen nő, remélem, ezután sem lesz gond...
2010. máj. 12. 10:55
3/5 anonim válasza:
Én sem tudok fejni, szintén 3 hónapos a babám. Kettőből eszik pár napja. Ha kevesebbnek érzem a tejet, azt érzem, hogy nem elég neki, akkor kicsit gyakrabban szoptatom. Amíg rendesen hízik és jó kedvű, nincs gond, nyugi :)
4/5 anonim válasza:
Én sem tudok fejni (6 hetesek vagyunk), de míg a kisfiam szopizás közben fullad bele a tejbe - szó szerint- addig én alig tudok annyit kipréselni, hogy beadjam neki a D vitamint. Szerintem fölösleges fejni, ha már kialakult a kereslet- kínálat. Én az előző babámmal se fejtem és soha semmi baja nem lett tőle a mellemnek.
5/5 anonim válasza:
Egy mellszívó sem olyan jó mint a babád.A babák ritmusosan gyengéden és alaposan szívogatják a cicit,a mellszívók viszont csak az elöl elhelyezkedő tejtől szabadíitják meg a mellet,pedig a lényeg hátul van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!