Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet valamit tenni, hogy...

Lehet valamit tenni, hogy jobban meginduljon a tej?

Figyelt kérdés
Nagyon aggódom mert a lányom már 80 ml megeszik és hát nem tudok annyit kifejni.Nem akar termelődni. Van valami praktika rá?
2009. ápr. 13. 17:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Van tejserkentő tea, a laktoherb és van homeopátiás golyócska is. Ezek lehet, hogy segítenek, próbáld ki őket. Sok sikert.

2009. ápr. 13. 17:59
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Ezek a tejserkentő vackok csak az agyadra hatnak, placebók. Hidd el, hogy van annyi tejed, amennyi kell, és lesz is, nem kell gazdagítani senkit.

Amúgy miért fejed, miért nem szoptatsz?

2009. ápr. 13. 18:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

mi is pont ugyanígy vagyunk,a kisfiam 4hetes és állítólag már 100 ml körül kell megennie,de szerintem amikor szopizik,biztos,hogy nem eszik meg ennyit!jó,ha a felét ki tudja szívni.

viszont amikor lefejem a tejcsit,változó,hogy mennyit sikerül,van amikor egész jól lejön 80-100 ml -két mellböl- de van amikor alig akar jönni valamennyi.

úgyhogy aggódom én is,hogy eszik -e eleget a baba.

2009. ápr. 13. 18:27
 4/10 A kérdező kommentje:
Azért nem szoptatok ciciből mert már a kicsim nem tud jól lakni.eltart nálunk egy szoptatás másfél órát és még se lakik jól a kicsim. Nagyon félek,hogy nem lesz elég tejem.Ezért szoktunk rá a cumisüvegre.
2009. ápr. 13. 18:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem lakik jól? Vagy csak a mérleg mutat kevesebbet? Velem elrakatta a doktornénink a mérleget, 2 nap után, azóta is áldom ezért!!! 1 évig szopizott a lányom és csak havonta mértük, hogy mennyiket hízott. Volt, hogy a dupláját!
2009. ápr. 13. 19:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokat aggódok amiatt, hogy vajon van-e elég tejem a kisbabámnak. De, amint előttem már írták, az aggódás newm tesz jót, viszont a legjobb módszer az, ha sokat szoptatod a babát. Nálunk is van, hogy órákig szoptatok. Amikor ébren van, kb. 3-4 órát, az úgy zajlik, hogy szoptatok, leteszem, egy kicsit beszélek hozzá, vagy járkálok vele, fél óra múlva megint kell szoptassam, s megint... Aztán, ha alszik, 4-5 óra is eltelik evés nélkül. Ebből rájöttem, hogy evett eleget, mert az éhségtől hamarabb felébredne.

Milyen gyakran szoptatsz? Nem az a lényeg, hogy mindig 80 ml-t vagy 100-at kell megegyen, hanem a napi adagja testsúlykilogrammonként 150 ml. (Pl. ha 3,500 kg, akkor a napi adagja 3,5 x 150 = 525 ml) Ha napi 8-szor eszik, akkor ezt nyolccal osztod, és kb. ennyit kell ennie egyszerre. Ha 12-szer eszik, akkor annyival osztod.

Amit még teszek, hogy amikor hosszabbat alszik napközben, akkor fejek 7-7-5-5-3-3-1-1 percet. Biztos ismered a módszert.

6 hetes baba anyukája

2009. ápr. 14. 10:40
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Még egy annyit, hogy fejéssel kevesebb jön, mint amennyit a baba ki tud szopni. Ezért inkább szoptasd, még ha sok időbe telik is.

Előző voltam.

2009. ápr. 14. 10:43
 8/10 anonim ***** válasza:
mi most öt hósak vagyunk és nálunk éppen most az alkohol mentes sör használ. én is szedtem a homeósokat, teát, mindig más kellett, hogy több tej legyen. bár lehet hogy ez ilyen picin még hasfájást okozhat a bubik miatt, de ez sem igaz minden csecsemőre. próbáld ki ennyit megér
2009. ápr. 14. 12:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a gyakori fejést. Nekünk nagyon bevállt. Szinte napról napra látszik az eredmény! :-))
2009. ápr. 14. 14:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Már bocs, de jó nagy marhaságot csináltál... Pont attól fog elapadni, hogy nem szoptatsz. Azzal semmi gond nincs, ha akár órákig szopizik, mert attól termelődik a tej. Ha csak fejed, akkor nem tudsz annyi tejet kifejni, mint amennyit a baba kiszív, tehát várhatóan csökkenni fog a tejmennyiség.

Ha azt akarod, hogy a babád anyatejet kapjon még sokáig, akkor sürgősen szoktasd vissza a cicire.

2009. ápr. 14. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!