Mi az oka annak, hogy egyes kisbabák jobban elfogadják a tápszert cumisüvegből, mint a tejet ciciből?
Pár kérdéssel korábban írta egy anyuka, hogy jobban elfogadja a babája a tápszert.
A mostani modern cumik már úgy vannak kialakítva, hogy nem ömlik belőlük a tej, tehát az, hogy nem kell megdolgozni érte, nem lehet indok.
Nálunk ez volt. Mivel szülés után nem indult be a tejem, (csak már itthon, az 5. nap körül) ezért már a kórházban a 3. napon kaptunk tápszert. Közben a mellbimbóm a szívástól kisebesedett, vérzett, nem lehetett hozzáérni, mert üvölteni tudtam volna a fájdalomtól. Gyerekorvos azt mondta, pár napig Garmasten, próbáljak fejni, és addig igyon tápszert a lányom, ha nem elég amit fejek.
Mondanom sem kell, hogy fejni sem tudtam. Kézzel és kézi szívóval semmi, a géppel kb. 10 perc alatt jött le 10-20 csepp!! Aztán elmúlt a seb, megpróbáltuk a szoptatást bimbóvédővel és anélkül is. Eredmény elkeserítő volt, közben a gyerek továbbra is kapta a tápszert üvegből.
3 hónapig kínlódtunk így. Mértük a súlyát, minden evésnél szopizott kb. 10-30 ml-t két mellből fél óra alatt, a többi tápszer volt. (Több mint a fele tápszer volt).
Végül (a védőnővel konzultálva) 3 hónaposan feladtam a szoptatást, nem volt értelme kínlódni. A teáktól, bogyóktól csak felszedtem még 5 kilót, tej nem lett több.
Mindig is jobban evett üvegből, hiszen abból jött neki... Még ha meg is kellett érte dolgoznia, de jött. :) Hát nálunk ennyi volt a történet.
nekem kevés tejem van, ezért vegyesen kap a babám először anyatejet, aztán cumiból tápszert. és bennem is felmerült ez a kérdés, amit kiírtál, én sem igazán értem.
mert: amikor beindul nálam a tejleadó reflex, csak úgy folyik a szájába, néha félre is nyel.
viszont a cumi, valóban úgy van kialakítva, hogy csak egy apró lyuk van rajta. ha lefele fordítom, nem folyik ki, csak ha erővel rázom, illetve ha ő szívja. és tényleg a formája is nagyon hasonlít a bimbóra. szóval nyilatkozni nem tudok, mert nálunk szerencsére nincs cumizavar. csak csatlakozni tudok hozzád :) és várom én is a többi választ
hmm
kedves első remélem nem gondoltad komolyan amit írtál
az én tapasztalatom :
nekem sem volt sok tejem az elején igaz most sincsen vagyis nem tudom mennyi van mert fejéssel nem jön csak 1-2 csepp max
viszont nekem a babám nagy részben tápszer kap (90%)és mégis ragaszkodik a szopihoz is bár tejcsivel soha nem lakott még jól
kell neki szopi előtt és után elalváshoz nyugtatáshoz
a cumisüvegből 5 perc alatt elfogy a tápi és követeli utána a cicit is
lassan 5 hónapos és még mindig ez van
nekem is szétrágta a cicimet mert egyszerűen nem jött elég tej így maradt a tápi
minden esetre addig míg igényli a cicit kap még ha tejcsi nem is jön belőle .-)
22:55-ös: de komolyan írtam, nem is gondolnád milyen sokan vannak azok akik nem akarnak szoptatni.Tapasztalat( eü. dolgozó vagyok).
Az elején nekem sem volt sok tejem(kb. fél óra fejés után két mellből 10-20 ml jó ha lejött, de addig próbálkoztam , míg annyi lett h még egy másik babát is elláttam tejjel, mert nagyon akartam volna szoptatni. De sajnos nagyon sokan úgy gondolják, ha nem tesznek érte semmit akkor is megy mint a karikacsapás, pedig ez nem így van. Bizony tenni kell érte, és ha nem sikerül nekik akkor meg azt mondja ő nem érti a cumisüveg jobb a babának, és inkább így adja neki a tápszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!