Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mitől apadhat el a tejem vagy...

Mitől apadhat el a tejem vagy lesz kevesebb?

Figyelt kérdés
Tegnap egésznap sírt a 25 napos kisbabám és rájöttem,hogy nem tudott eleget enni.Érzem is,hogy puhák lettek a melleim,és mellszívóval is max 30 ml-t tudtam lefejni,de azt is kínkeservesen.Lehet,hogy el fog apadni a tejem?És ez mitől lehet?Akkor mit fog enni a pici?Tápszert ilyen pici korba lehet neki adni?Azt a gyerekorvos írja fel?
2008. márc. 2. 09:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj! A stressz is lehet a tejapadás oka. A babucik étvágya kb. egy hónaposan megnő,majd kb 3 hónaposan megint ugyhogy nem kell rögtön aggódnod. Tdd minnél többet cicire, mert annál több lesz a tejcid. Ha mégis elapad a tejed azt jelezd az gyerekorvosnak, akkor felírhat tápszert vagy megmondja hol juthattok anyatejhez. Igen tápszert is ehet ilyen kicsi baba. Hiszen van akinek egyáltalán nincs teje. De tényleg csak azt tudom tanácsolni ne aggódj!

Üdvözlettel egy kétgyerkőcös anyuka!

2008. márc. 2. 09:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az előző hozzászaóló vagyok. Igyál sok folyadékot az segíti a tej termelődését.
2008. márc. 2. 09:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
És tényleg tedd minél többet mellre!Ne aggódj!Aztán majd beáll ez is.És tényleg sok folyadék.Ilenkor télen 3-4 liter elég naponta.Nyáron ez megemelkedhet plusz egy literrel.
2008. márc. 2. 09:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt jó ötleteket találsz a tej mennyiségének növelésére:

[link]

2008. márc. 2. 10:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Vannak homeopátiás szerek a tejtermelés fokozására, nagyon jók, érdemes beszerezni:

Urtica Urens 5CH

Ricinus Communis 5CH

Naponta 2 vagy 3 alkalommal 5golyócskát kell elszopogatni belőle, előtte-utána fél órával enni-inni nem szabad (mivel a nyálkahártyáról szívódik fel).

Nagyobb gyógyszertárakban biztos van. Arra vigyázz, ha veszel, hogy ha épp nincs 5 Ch-s, akkor nagyobb higítást (9CH, vagy 15-30 akár) NE vegyél, mert az már apasztja a tejet! Ha nem kapsz 5CH-t, a D6 az egyetlen, amivel helyettesíteni lehet!

És persze sok folyadék, és ne izgulj, lesz tejed!

2008. márc. 2. 11:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a kettőt nyugodtan szedheted együtt!
2008. márc. 2. 11:01
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2008. márc. 2. 12:09
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én azt olvastam, hogy ahogy a homeopátiás szerből is, úgy a folyadékból is a túl sok már apasztja a tejet! Úgyhogy ne erőltesd, ha nem vagy szomjas! Viszont ha szomjas vagy, azonnal igyál. Normál körülmények között is 1,5-2 litert kell inni, ez a szoptatáskor biztos nő 1 literrel, de attól is függ, hogy mennyit izzadsz, milyen meleg van. Azt mondják, ha színtelen a vizeleted, nem sárga, illetve, ha nincs székrekedésed, nem száraz a szád, nyelved, akkor elegendő folyadékot fogyasztasz. Lehet kapni tejserkentő teákat is gyógyszertárakban, de abból sem szabad túl sokat inni, és hallottam, hogy az alkoholmentes sör is nagyon jó. De ami el tudja apasztani, az a fáradtság, ha nem pihensz eleget, a stressz, a koplalás, a szomjazás. Gyakrabban kell mellre tenni, akár óránként is, többféle szoptatási testhelyzetet váltogass, és az éjszakai szoptatás is hatékony, mert állítólag ilyenkor jobban termelődik a prolaktin, ami a tejképzésért felelős. Mindenek előtt ne aggódj!
2008. márc. 3. 06:00
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is volt ilyen. Lehet hogy idegesebbb voltál. Vagy ha néhány napig kevesebbet szopik a baba a te tejed is kevesebb lesz.

Az elején nem igény szerint szoptattam, hanem időre. Inkább ritkábban próbáltam, hátha összegyőlik a tej(milyen butuska voltam, azt hittem ha tovább várok több tejem lesz). Aztán itt majdnem elfogyott a tejem kb 300 ml volt egy nap. Ekkor fordultam egy LLLigás szoptatási tanácsadóhoz (ha kell megadom a nevét, tel számát priviben), aki elmagyarázta az igény szerinti szoptatás lényegét, meg az egész szoptatás hogy is van. ekkor teljesen másképp láttam a dolgokat. Ha többet szoptatok több leszt, nem akartam elhinni. ' hétig napi 8-10x szoptattam, közben pihentem, sok folyadékot ittam és minden szoptatás után kifejtem mindkét mellet. Akkor úgy tünt még kevesebb tejem lett, még jobban elkeseredtem. Aztán 1 hét után növekedni kezdett a tej mennyisége, majd már hűtőbe is tettem. Egészen 2 éves koráig szopott. Ha gondod van szerintem hívj fel egy tanácsadót, vagy kérdezz valakit aki tud segíteni.

Regel mindig több a tej, este meg úgy tűnik alig van valami a cicimbe, de nem kell agóni, mert az esti tej táplálóbb, és a baba bármikor tud egy kicsit szopni, ha úgy érzed nincs benne semmi akkor is.

Sok sikert és kitartást.

2008. márc. 4. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!