Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan fogadjam el, hogy...

Hogyan fogadjam el, hogy bármennyire kűzdök, nem elég a tejci?

Figyelt kérdés
Sosem hittem volna, hogy én emiatt fogok stresszelni , és mégis... 4 hetes a kislányom, de bármit teszek nem elég neki a tejci, eleve nehezn lett tejem, aztán úgy 2 hetes volt, mikor egészen jól megindúlt, ami tartott 2 hétig, és most ott tartunk, hogy egyre többször nem elég neki... már mindent kipróbáltunk, de tényleg mindent ( tea, étrend, fejés, gyakori mellre tétel , mindkét ciciből szopizik, váltogatva...) Teljesen össze vagyok törve, és nem értem miért visel meg ennyire - talán a sok bölcs tanács , és okoskodás miatt, hogy olyan nincs, hogy valaki nem tud szoptatni! Már azon rettegek, hogy rövid időn belül elapad, mert egyszerűen nem nő a mennyiség, a babám igényei meg ugye napról napra nőnek szinte.
2011. júl. 18. 10:32
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

(fili)

23:36 teljesen egy véleményen vagyok veled.És gratulálok neked.

Kérdező: Azt írod, hogy 2 hetes volt és megindult jól a tejed.Honna tudod, hogy nem nő a mennyiség. A babák szoktak sírni és itt a csapda az anyukák azt hiszik éhes és hozzányúlnak a táphoz.!!Ha megindult az megy is ha igény szerint szoptatod amikor kéri. Most jön a 6 hetes ugrás és ez egy kis stresszel jár.Viszont ha rákapatod a cumis üvegre és a tápra egyenes arányban tűnik el a tejed. Ha eleged van az okoskodókból nem is értem ezen az oldalon mit vártál. A döntésed megerősítését vagy okoskodók tanácsait? Itt mindkét oldal a maga igazát bizonygatja. Azt neked kell eldönteni mit szeretnél.

És azt nagyon okosan leírtad, hogy a babád igényei napról napra nőnek. He ezt csak ciciből kapja automatikusan nő a termelt mennyiség. De ha tápozod,.... de úgy látom a többit te is tudod. És azt érzem Te szeretnéd szoptatni és tudod is:))Egyébként az anyák 5% nem tud szoptatni ha itt ezen a fórumon összeszámolnád hányan írják, hogy nem tudnak, meghazudtolnánk a tudományt. Vagy a világ összes szoptatni nem tudója itt gyült össze? [link]

Ezt azért érdemes olvasgatni.

2011. júl. 19. 20:12
 22/29 anonim ***** válasza:
45%

Nem értettem félre a sírását, sőt nem is értettem, hogy miért sír.

Szülés után állandóan szopiztunk, csecsemős nővérek segítségével. Technika jó volt, meg is dicsérték a babámat. Aztán sírt, este sírt, nem aludt.

Vissza kellett mennünk két hét múlva kiütések miatt a kórházba, és ott ahogy lemérték, kiderült, hogy RENGETEGET fogyott, és mértek egy szopit. Összesen 10 grammot bírt kicincálni belőlem. Hát ezért sírt. A bababarát kórház (TÁPSZER TILOS) is húzta a száját, és javasolták, hogy irassunk fel tápit. Hát van ilyen. Pedig ott is azt szajkózták állandóan, hogy csak az nem tud szoptatni, aki nem akar. Aztán csak beismerték, hogy nálam nem a fejben dőlt el. Azóta mérnem kell,mert kell a kontroll, és hát most sem elég soha. Pedig igény szerint, állandóan szoptattunk, és mindent úgy csináltunk, ahogy a tanácsadók tanítják. És ezzel nem vagyok egyedül.

2011. júl. 20. 08:23
 23/29 A kérdező kommentje:

nagyon féreértettetek, én nem írtam, hogy okoskodásnak tartom a tanácsokat, és azt, hogy kűzdeni kell!!! - egyáltalán nem vettem rossz néven amiket írtatok, higgyétek el iszonyat lelkis vagyok, mindent megteszek , de egyenlőre nem hogy javúlna , romlik a helyzet :( Kell neki a pótlás , pedig cicre teszem amikor csak lehet - de ennek is van határa, tegnap már ott tartottunk ,hogy cicizett 1 órát, felvettem büfizni, direkt figyeltem az órát 8 perc múlve jött a keserves sírás ( meg tudom különböztetni, mivel hasfájós is), mondtam, okés, várok 20 percet, s visszateazem cicire - eredménye: tépte, ráncigálta szegény a mellem, tiszta víz volt a fejecskéje, annyire kűzdőtt még 20 percet mindegyik cicin , majd lemértem, 5 grammot evett!!!!!!!!! most is azt mondjátok hogy ezt kellene folytatnom??? Én soha nem montam rosszat arra, aki azt javasolta erőltetni kell, megfogadom a tanácsokat, kérlek ti se beszéljetek úgy "rólunk" mint egy utolsó rongy emberről, nem erről szólt a kérdés!

Köszönöm a válaszokat!

2011. júl. 20. 12:37
 24/29 anonim ***** válasza:

(fili)

Tudom szegénykém most kivagy borulva és érzékeny vagy.

Nem bánt itt senki sőt csak drukkolunk.

És különben is látjuk, hogy mindent megteszel sőt az a baj, hogy állatira stresszelsz.

Godolj bele a természeti népek mit teszenek. Semmit.

Nem kaptak ennyi információt, ami meghülyíti az embert.

Nincs semmi pótlásuk csak a cici. Nincs mérlegük.stb.

A mennyiség nem látványosan nő. Ezt a babád igénye fogja szépen lassan emelni, ha nem táplálsz mellé.

Annyira el vagy keseredve érthető módon. Nem tudom hívtál-e már szopis tanácsadót. Hátha lakik a környéketeken.

2011. júl. 20. 13:28
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
A természeti népeknél, és dédanyáinknál (ahol nincs pótlás),ott mindig van erős közösség egy két szoptatós anyával, akik dajkálják azokat, akiknek nincs tejcsi. Ott is előfordul!!!
2011. júl. 20. 16:34
 26/29 anonim ***** válasza:
Kövezzetek meg azért amit most írni fogok, de velem így történt, ahogy leírom, döntse el a kérdező, hogy mit kezd a történetemmel! A babám 6 hós kóráig kizárólag anyatejes volt, 1 evésre szopizott 150-200-250 ml-ot 1 mellből, és egy nap - sutty - semmi tej, 10-10 ml 2 mellből, rá is stresszeltem rendesen, de úgy gondolkoztam, hogy ennie kell, és a tápi, nem ördögtől való! Adtam neki tápit, megette, de minden tápszerezés előtt, hagytam "szenvedni" a melleimmel 10-10 percet! Ez így ment 2 hétig, utána visszaállsz a tejmennyiségem, és már csak este kellett pótlás, utána pedig már az sem! A baba nem éhezett, én pedig lelkileg, agyilag, értsük akárhogyan is, de rendbe tudtam szedni magam ahhoz, hogy újra megfelelően termelődjön a tejem! Maximálisana szopi párti vagyok, és szerintem is túl hamar feladják az anyák (sajnos) de itt a kérdezőnél, nem hiszem, hogy ez lenne! 10 ml egy babának semmire nem elég! Ugye senki nem gondolja, hogy ennyi szopi után egy üvöltő éhes babával üljünk, utána megint tegyük mellre a nagy semmi miatt??? A tápszer nem a legjobb a babának, és utoljára szabadna csak hozzányúlni igen! De könyörgök mérlegeljünk!!! EZ A BABA MÁR ÉHEZIK HA CSAK 10 ML-t tud enni, és állandóan sír! TÁPIT NEKI! De a tejtermelés növelését ne add fel! Ha megette a baba a tápit, és épp nem alszik vissza, akkor is kínáld cicivel! Fő, hogy stimuláld a melleidet a tejtermelésre! A tanácsomat nem kötelező megfogadni, senkit nem akarok "rossz" útra terelni! Még annyit, hogy szerintem addig nem kell tápi, hogyha még ha 20 percenként is, de kap valamennyit a baba enni, minimum mondjuk 30-40 ml 2 mellből, de ha 10 ml jön már csak... már leírtam ÉN mit tennék! Sok Sikert Kedves Kérdező! Nagyon jó anya vagy, és kitartó, legyen bármi is!
2011. júl. 20. 16:56
 27/29 anonim ***** válasza:

Utolsó (amikor az eset történt 4 hós volt a baba)! És igen, attól még, hogy 2 hétig szenvedtem a tejemmel, és tápit kapott kiegészítésnek, még kizárólagosnak tartom magam, mert visszaállítottam a tejmennyiségemet, és újra csak anyatejet kapott!

8 hós szopis baba anyukája

2011. júl. 20. 16:58
 28/29 A kérdező kommentje:
Jajjjj nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad a történeteteket!!! - kis reményt ad, hogy lesz még jobb is a helyzetünk! Mindig szopiztatom, minimum 20 percet mindegyik cicin, akkor is, ha nagyon elégedetlenkedik, hogy meglegyen a stimuláció, és csak utána kap pótlást - ma reggel már úgy voltam, azt sem bánom, ha elapad a tejem, csak legyen valami, erre délután megint kicsit több lett a tej... szóval küzdünk tovább ( ezek szerint van értelme, mert 1-2 hét után is lehet javulás) , és nagyon köszönöm!!!
2011. júl. 20. 17:45
 29/29 anonim ***** válasza:

Nekem ami bejött, az a görögszénamag.

Illetve szoptatás előtt, mindig melegvízzel zuhanyoztattam a melleim, attól bedurrantak rendesen. Főként este csináltam ezt.

2011. júl. 20. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!