Hogyan fogadjam el, hogy bármennyire kűzdök, nem elég a tejci?
Engedd el a fejedből azt a sok hülye gondolatot, ami arról szól, hogy az igazi anya szoptat, aki igazán akar az szoptat, aki nem szoptat annak beteg lesz a gyereke, nem alakul ki kötődés stb. Ez mind-mind hülyeség, nem igaz.
Figyu, nekem 4 gyerekem van, és csak egyet tudtam szoptatni, de nem tovább, mint 3 hét. Ez van. Mégis egészségesek, fejlődnek, ahogy kell, semmi allergia, semmi egyéb tünet. Rengeteg ember felnő szoptatás nélkül. Nem kell erőltetni. Ha nem megy, akkor nem megy.
Nézd a jó oldalát: kíméled a melled, és az etetések is egyszerűbbek lesznek. :) Ne idegeskedj ezen, mert a baba is megérzi - pedig neki nem olyan tragédia ez, mint ahogy te felfogod. :)
Mintha SZÓ SZERINT én írtam volna ki ezt a kérdést. Az enyém 8 hetes lesz, erről szól az életünk, de mégsem több!!! Nekem is azzal jött a védőnőm, hogy olyan nincs, hogy valaki nem tud szoptatni! Akkor én egy torzszülött vagyok, vagy mi? Én miért nem tudok felhőtlenül, gond nélkül? Csak stressz árán. Sokszor úgy gondolom ésszel, hogy az a kevéske tejcsi nem ér annyit, hogy ne legyen már energiám meg időm a babával játszani, énekelni, épp most elindulni sétálni, mert most szopizni kell majd, vagy fejni kell, vagy annyi folyadékot ittam, hogy a boltig jutok el, és jönni kell haza wc-re.... Az eszem azt mondja, hogy egy döntés kéne, és abba kéne hagyni, mert ez károsabb, mint amennyire hasznos, de a SZÍVEM NEM ENGEDI! Majd ha elapad, elapad, persze, nem hagyom, küzdök tovább, szóval marad a kettős érzés. Tudom, ha végleg elfogy, akkor sem fogok tudni felszabadulni, örülni, fájni fog, hogy ennyi volt. És most is fáj, hogy a kislányom miért ilyen anyát érdemelt. Szegénykének ez jutott, igazságtalanság :-)
Szóval van ilyen sajnos...
Szia!
Nyugodj meg kérnek, ne idegeskedj, az is rosszat tehet, ha kiborulsz (velem is ez volt)! Tudom, hogy a szoptatási fanatikusok az őrületbe kergetnek, tapasztaltam! Az igaz, hogy nagyon nagyon fontos az anyatej, és én is azt mondom, hogy az utolsó cseppig szopjon, ha az anyuka bírja, de vannak esetek, mikor valami miatt, nem elég a tejmennyiség, erre vannak a tápszerek kitalálva, sok sok vitaminnak, szóval semmiképp nem lesz baja a babádnak, és nem fog éhezni sem! DE! Az elsődleges szempont, hogy anyatejet kapjon, ameddig csak lehet! Miben merül az ki, hogy nem elég neki? Sír? Miután evett tudsz fejni? Dagad reggel a cicid? Folyik a tejed néha?
Úgy tudod a legjobban elfogadni, ha felfogod, hogy a gyerek az első!Hallottam olyat, hogy valaki csak azért is gyűrte a szoptatást,nem volt hajlandó tápszerezni.A gyerek meg állandóan üvöltött..Ez sem normális.Ezt elfogadni lehet, én is szinte születésétől tápoztattam, mert nem volt elég tejem.3 hónapig volt tejem, abból pedig kb 2 hét volt, amikor csak tényleg tejet kapott.
Semmi baja nincs a babámnak, és remélem nem is lesz.
Ne idegeskedj mert azt a babád is megérzi!!!
6 hónapos babás
Köszönöm a válaszokat!
Az a baj, hogy fejni sem jut időm, mert a szpotatásról szól az életünk, szopizik egy órát, majd utána 10 percre rá üvölt, tömi a kezeit a szájába - egyértelmű , hogy éhes - ilyenkor ugye tápszert kell csinálni, megetetem, büfiztetem, mivel hasfájós jön a nyüglődés, és mire oda érnék ,hogy fejjek max. fél óra van a következő evésig, akkor meg már azért nem fejem le, hogy tudjon valamennyit szopizni - ördögi kör, amibe beleőrülök lassan, nem tudom élveznia babázást sem :(. Időnként folyik a tejem igen, főleg éjszaka mikor megébred a picim, akkor elég is neki. A tápszeres kiegészítés miatt meg nincs evésrendünk, hisz mire azt is megeszi, már másfél óra eltelik az evés kezdete óta, majd ha nagy nehezen elalszik, akkor meg több eltelik mint 3 óra... én sosem gondoltam volna, hogy lehet ilyen rémálom a szoptatás, de a szíven nem engedi, hogy feladjam.
Nem lenne rémálom, ha nem óra szerint etetnél (több telik el mint 3 óra? Az miért baj?) és a pótlást sem cumisüvegből kellene adni, mert így csak magad súlyosbítod a bajt, és így tényleg nem teszem meg mindent, sőt alig valamit a szoptatásért.
Annyiszor kell mellre tenni a babát ahányszor ő igényli, és amennyiben valóban szükség van pótlásra, azt semmi esetre sem cumisüvegből kellene adni, hanem szoptanít készülékkel, pohárból vagy kanállal.
Olvass a témában könyveket, honlapokat, kérj segítséget szoptatási tanácsadótól az idegeskedés helyett, mert azzal nem segítesz semmit, és így nem is tudsz mindent megtenni.
Persze, én megértem és elhiszem, tényleg van aki belegebed és nem megy neki, akkor marad a tápszer, azért van.
De itt én nem olvastam, hogy felhívott volna szoptatási tanácsadót, viszont olvastam az óra szerinti etetést, ami már magában elég a kudarchoz. Lehet, hogy csak ezt kellene kijavítani. Lehet, hogy csak a cumisüveg zavarta meg a babát, és csak azt kellene kiiktatni. Itt túl sok a hiba, és ez a baj. Nem lehet azt mondani hogy megtett mindent, mert nem.
Van, hogy nem megy, én is tudom. De ha előkerül az óra meg a cumisüveg, akkor biztosan nem megy. Pedig mehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!