Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan fogadjam el, hogy...

Hogyan fogadjam el, hogy bármennyire kűzdök, nem elég a tejci?

Figyelt kérdés
Sosem hittem volna, hogy én emiatt fogok stresszelni , és mégis... 4 hetes a kislányom, de bármit teszek nem elég neki a tejci, eleve nehezn lett tejem, aztán úgy 2 hetes volt, mikor egészen jól megindúlt, ami tartott 2 hétig, és most ott tartunk, hogy egyre többször nem elég neki... már mindent kipróbáltunk, de tényleg mindent ( tea, étrend, fejés, gyakori mellre tétel , mindkét ciciből szopizik, váltogatva...) Teljesen össze vagyok törve, és nem értem miért visel meg ennyire - talán a sok bölcs tanács , és okoskodás miatt, hogy olyan nincs, hogy valaki nem tud szoptatni! Már azon rettegek, hogy rövid időn belül elapad, mert egyszerűen nem nő a mennyiség, a babám igényei meg ugye napról napra nőnek szinte.
2011. júl. 18. 10:32
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Akkor még egyszer, az órát az ő igényeihez nézem, tehát amikor azt írtam, hogy fél óra van a következő evésig, azt úgy értem, hogy tudom, mennyi idő múlva jelez ismét, hogy éhes, és akkor meg is szopiztatom.
2011. júl. 18. 11:46
 12/29 anonim ***** válasza:
61%

Tipp.Fogalmam sincs működik-e, de ha kipróbálod, írhatnál, hogy használ e, mert miután elapadtam, nekem akkor mondták ezt a módszert.

Házi zsírral kend be a melled jó vastagon este.Fóliával tekerd körbe a mellkasod, és még bugyoláld körbe magad türcsivel.Ezt rajta kell hagyni 1 éjszakát, és ha a pici fel kel éjjel egyszer kibírja a tápit.

Ha kipróbálod szólj léci, hogy működött e...Állítólag ettől sok tej tud lenni!!

Szerintem egy próbát megér.

2011. júl. 18. 11:49
 13/29 anonim ***** válasza:
44%
Ne foglalkozz a okoskodókkal,azok mondják hogy nem teszel meg mindent akiknek rengeteg tejük van és el sem tudják képzelni hogy van akinek nincs annyi.Nekem be sem indult a tejem nagyon pici volt csak,én is óránként tettem cicire mert éhes volt szegénykém és csak sírt.Ezért elejétől fogva tápszeres volt,ahogy megitta az adagját nem volt sírás utána nyugodtan aludt és 3óránként kelt enni.Most 16hós a kislányom és egészséges életvidám baba,semmivel sem másabb mint egy anyatejes.Először én is stresszeltem magam,de ne foglalkozz senkivel ha nincs elég tej és tápszer kell neki akkor az kell.
2011. júl. 18. 12:16
 14/29 anonim ***** válasza:
72%

Én azt nem értem, ha valaki nem tud szoptatni, akkor miért jön ezzel, mert másoknak könnyű és rengeteg teje van.

Én például két óránként szoptattam a fiamat és hat-nyolc hetesen tudod mennyit szopott 30 grammot, a maximuma 60 gramm volt.És fejni soha nem tudtam egyetlen grammot sem. Egyetlen különbség van, nem adtam fel, nem adtam tápszeres pótlást, pedig voltak nehézségeim (amikor a kórházban felírták a tápszert és csak orvos barátnőm közbenjárására tettek le erről, meg a depressziós korszak, amikor sírtam heteken keresztül a szoptatás miatt meg tej miatt, hogy legalább egyszer mutatna mennyiséget a mérleg, közben hipoton volt a babám, a császáros sebem begyulladva) és fellélegeztem amikor 6 hónapos lett, ott kezdtem élvezni a babázást, na meg a szoptatást, mert ahogy lenyugodtam egy éves koráig nem tudtam csak kóstoltatni, úgyhogy anyatejen élt.

Egyébként kérdező szerintem növekedési ugrás van, teljesen természetes, hogy kevés neki a tej, aztán beállt volna, ha kitartasz, hülyeség hozzápótolni, várni kellett volna, hiszen így egyre kevesebb lesz a tej.

2011. júl. 18. 23:36
 15/29 anonim ***** válasza:
22%
Én nem tudnám úgy felfogni, hogy a szent szoptatásért inkább éljen a gyerek 0-30-60 grammon heteken át! Én nem bírom nézni ahogy éhezik, és sír...Mert például nekem van, hogy déltől este 6-ig nulla... semmi nincs a ciciben :-(
2011. júl. 19. 08:03
 16/29 anonim ***** válasza:
22%
Utolsó vagyok, még annyit, hogy a kérdező sem adja fel, pont erről szól a kérdés, hogy küzd, és nem akarja, hogy elapadjon.
2011. júl. 19. 08:10
 17/29 anonim ***** válasza:
28%
A 23.36-osnak nekem még 30g sem jött a ciciből ez az egyik a másik meg az lehet hogy a te babád elvolt 2órát is 30-60g-al,az enyémnek nem volt elég.És ha egyszer SAJNOS nincs tejem akkor nem fogom éheztetni,nyilván nem jókedvemből adtam neki a tápszert mert azon a 16000Ft.-on tudtam volna mást is venni neki.Tudom mi az a császár mert én is az voltam,az meg ne haragudj de a te problémád ha csak 6hónapos korában kezdted élvezni a babázást.Ennyi.Többet nem vagyok hajlandó erről a témáról vitatkozni,mert már megtettem egy párszor a hozzád hasonlókkal.
2011. júl. 19. 10:46
 18/29 anonim ***** válasza:
50%

Havi több, mint 1 kg-ot hízott, az alkalmankénti 30 gramm anyatejtől, mit kellett volna néznem? Ja, tudom persze, hagyni a fenébe és a gyári sz@rból tömni bele, a csomagolásra írt mennyiséget.

Bocs, nem tettem. Mert én meg nem olyan vagyok. Tudod, mikor a kórházból telefonáltam orvos barátnőmnek, azt mondta, bármit és bárhogyan, csak tápszert ne. Na akkor? Pedig ha valaki ő nyilván tudja, mi is az a tápszer és miért nem kéne egy újszülöttnek, csecsemőnek adni.

Ja tudom, mert például gyárban gyártják és a múltkor is vissza kellett hívni egy neves gyártó termékét, mert véletlenül egészségre káros mennyiségű akármi került bele. Most is kivontak egy fajtát a forgalomból.

Nem vitázom, mert nincs min, de több tiszteletet az igényes édesanyáknak, és próbáljátok már ne leősanyázni meg egyéb megjegyzéseket tenni rájuk.

Egyébként meg, igen szoptatós anyaként nem élveztem a babázást, csak egy idő után, mikor már szóba sem került a tápszerezés. De itt nem úgy jön le, a tápszerező anyák, annyira jól éreznék magukat a bőrükben. Akkor még ez sem szempont. Sőt inkább dupla lelkiismeretfurdalás, mert én legalább abban a tudatban voltam rosszul a bőrőmben, hogy a gyerekemnek a létező legjobbat adom.

2011. júl. 19. 11:33
 19/29 anonim ***** válasza:
43%
Köszönöm szépen nagyon is jól érzem magam a bőrőmben.Nem kéne igénytelennek nevezni azt aki tápszert ad a gyerekének!!!De írd már le mennyi idős a babád hogy ennyire okosnak tartod magad.Mindig az olyanok tartják okosnak magukat a tápszerezésről aki nem is ad a gyerekének!Kérdem én ha mégsem lett volna elég a tejed akkor sem adtál volna neki tápszert mert gyárban készül?
2011. júl. 19. 11:53
 20/29 anonim ***** válasza:
És nem arról van szó, hogy hízik-e eleget, hanem hogy ordít keservesen, mert éhes! Akkor inkább adok neki tápit, mert az is valami.
2011. júl. 19. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!