Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
[link]
2011. júl. 12. 21:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

És kifelejtettem az allergizáló narancsot.

Szerinted görögországban,Spanyolországban ,meg a többi déli országben mit adnak a 3 hetes babának??? Mert szerintem azt,ami van.Narancsot!!!

2011. júl. 14. 21:59
 12/14 anonim ***** válasza:

Ez a narancs ez jó! Mármint anno a dédnagyanyám mondta hogy göcseji gyereknek göcseji alma kell, nem majom hogy banánt egyen...

És lehet benne valami, sajnos nem emlékszem ki mondta, de egyszer Tv műsorban hallottam hogy genetikailag a honos zöldségekre, gyümölcsökre vagyunk berendezkedve (tönkölybúzával összefüggésben mondták), és egy csomó betegség megelőzhető lenne, ha úgy táplálkoznánk, hogy legalább nagyrészt a kertünkből ennénk (na persze már itthon sem az itthonit tudod megtermelni külföldi génkezelt magból...)

Pedig szeretem a narancsot+banánt :-)

2011. júl. 15. 18:27
 13/14 xStefix ***** válasza:

Akkor mindenki kezdjen el kertészkedni is, mert hiába honi a gyümölcs, zöldség, tutira agyonpermetezték azt is...

Nem az a baj, hogy külföldi dolgokat eszünk, hanem az, hogy minden műanyag. És a zöldség, gyümölcs még talán kevésbé (reméljük, ritkábban génkezelt), hanem az összes többi kész- és félkész étel, az alapanyagok. Mind szintetikus, mind finomított, mind tele van ízfokozóval, aromával, tartósítóval és társaik. Lehetetlen ma olyan kajákat venni, amikben nincs ilyesmi!

És ezektől leszünk allergiásak. A szervezetünk lassan már ezeket fogja fel "természetesnek" és az egyébként normális ételekre (narancs, paradicsom, tej, szója stb.) jönnek ki az allergiás tünetek. Felfordult az egész rendszer és nem tudom, lehet-e rajta még bármikor is javítani...

De azt mondani, hogy kvázi kutyaharapást szőrével és akkor uccu, etessük a gyereket újra korán rendes étellel, szerintem megintcsak felelőtlenség. A mai gyerekekben már alapból benne van az allergiahajlam (nagyon magas arányban) és csak az alkalomra vár, hogy "bedurranjon". Ha pár hetesen, hónaposan megbombázzuk a felnőtt étellel (mégha pépesített és baba-formában is), tutira kiüti a biztosítékot. Egy pár hetes gyomor még nagyon nincsen készen arra, hogy ilyesmivel megbirkózzon. Az immunrendszer dettó.

Ugyanakkor lehet, hogy az sem olyan jó javaslat, hogy mindent csak relatíve későn adjunk, mert akkor tényleg mikor fog a gyerek szervezete hozzászokni..

Nem tudom, mi a megoldás, de remélem, hogy egyszer erről is fogok tanulni.

Az viszont nagyon is fontos és épp a témába vág (említette is valaki), hogy van valamink, amivel sokat tudunk segíteni az allergia elleni védekezésben: a szoptatás!

A gluténnal kapcsolatos hivatalos (szoptatási szakemberek által támogatott) iránymutatóban is ott szerepel, hangsúlyosan, hogy bármikor is jön be a glutén, mellette még legalább néhány hónapig aktívan kapjon a gyerek tejet. Nem véletlenül...

2011. júl. 15. 19:10
 14/14 A kérdező kommentje:
Hm...nekem bejön, hogy az a hozzáállás, hogy nem kell a széltől is óvni a puját :) Nekünk van saját kertecsként, semmit nem vegyszerezünk, ahogy az Isten megadja úgy esszük, meg sem mosom. Nem azt mondom, hogy koszosan-mocskosan járjon a gyerek, meg ne figyeljünk oda mit eszik, iszik, de a földet, meg a tyúkszart soha nem fogja megkóstolni, ha nem adunk rá lehetőséget. Ez van a nagyobakkal, de a pötömökkel kapcsolatban óvatosabb leszek én is. :) Nagyon-nagyon szeretnék szoptatni, de ha nem sikerül.......
2011. júl. 15. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!