Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek beszélhetünk...

Szerintetek beszélhetünk erről az orvossal, s benne lesz?

Figyelt kérdés

5,5 hónapos a babám, 1,5 hete kezdtük el a hozzátáplálását, mert nem hízott. Az orvos rögtön úgy kezdte, hogy tápszert már nem ír fel, mert ilyenkor már felesleges, s kezdjük az almával a hozzátáplálását. Vártunk egy hetet, s ezt követően kezdtük el a hozzátáplálást, de ez a védőnővel meg volt beszélve, hogy megvárjuk a következő hetet. Mivel következő alkalommal 65 grammot fogyott, így mondta, kezdhetjük a főzeléket. júli 8.-án kapott almalevet 4 napig, majd almapép, s mivel orvoshoz kellett mennünk, a kórházban kapott ismét almalevet (boltit, hippest), majd 2 napig almapép, s most kezdtük a barackot (tegnaptól kap azt).

Amikor mondta a doki a főzeléket, akkor még másodjára kapott almapépet.

Nem szeretnénk megterhelni a pocakját, s gondolkoztunk a párommal, mivel esténként gyakran felkel enni, s kevés a pisis pelus. Szólunk a dokinak, hogy még nem kezdtük el a főzeléket, s szeretnénk estére tápszert felíratni, mert szerintünk szüksége lenne rá.

Túl gyorsnak találom ezt a hozzátáplálást, hogy még az almát is alig szokta meg, s már kapnia kellett volna főzeléket ebédre. Vagyis egyszerre két étkezést kellene kiváltanunk.

Ti mit gondoltok erről, s orvos nem lesz kiakadva, hogy nem kezdtük el a főzeléket, rögtön az alma után?

Esetleg járt így valaki?

Beszélgettem pár napja chaten, az egyik volt szobatársammal, aki védőnő, s ő annyit mondott rá, hogy tápszert kellett volna kapnia, s nem lehetne siettetni így a hozzátáplálást, mert nagyon meg lesz terhelve a gyomra a babámnak.

Én úgy gondolom, elsőnek adnék tápszert, s tízóraira gyümiket, s ha a tízórai ki lett váltva, kezdeném bevezetni a főzeléket.

2011. júl. 17. 15:44
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
77%
Ennyi idősnek én is tápszert adnék ha nincs anyatej. 10-11 hónaposnál már nem, az már tud enni normálisan, de 5,5 hónaposan még szüksége lenne a tápszerre.
2011. júl. 17. 15:50
 2/21 anonim ***** válasza:
70%

Mondjátok el, hogy így szeretnétek, így érzitek jónak. Hogy milyen ember azt ti tudjátok, nem lehet előre megmondani, hogy benne lesz-e, de ha elég erőszakosak vagytok úgyis felírja.

Tényleg nem jó így elsietni a dolgokat.

2011. júl. 17. 15:51
 3/21 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem is szüksége lenne még a tápszerre.
2011. júl. 17. 15:53
 4/21 anonim ***** válasza:
35%
6 hónapos kortól nem kell felíratni a tápszert, vehetsz drogériában, nagyáruházban, az én kisfiam 10 hónapos, szinte mindent szik, mégis kell neki a tápszer. Ezt furcsállom, hogy az orvos szerint ilyenkor már nem kell. Nem arra gondolhatott, hogy felírnia nem kell, hanem be lehet análkül szerezni? Egyébként tényleg nem vagytok elkésve a hozzátáplálással, ha gyorsnak érzitek a tempót, lassabban vezessétek be a főzeléket. Szerinem.
2011. júl. 17. 15:56
 5/21 anonim ***** válasza:
0%
Bocs, szerintem.
2011. júl. 17. 15:56
 6/21 A kérdező kommentje:

nyatej az van, fejni is tudok, de már keveset, meg már nem hiszem, hogy annyi, amivel jól lakhat. Eddig úgy voltam vele, nem adok tápszert, s elsőnek azért se szltunk az orvosnak, hogy nem akart írni. De mikor felhozta a főzeléket, mikor almából nem is bír megenni csak egy negyedet, erőltetni meg nem fogom, s a védőnőnk is mondta, hogy nem szabad. Így inkább tápszert adnék neki, meg főleg úgy, hogy fogyott. 6 hónapos koráig szoptatni akartam, s utána hozzátáplálni, de már akkor eldöntöttem, ha fogyni fog, akkor nem ragaszkodom a szoptatáshoz.

Egy kicsit tartunk tőle, nem-e szól majd érte, de a hozzátáplálást védőnővel lebeszéltük, s szólt az orvosnak, egy hetet várunk. Sajna védőnőt nem tudtam elérni telefonon, ma meg nem akarom zavarni, így holnap reggel mennénk a dokihoz.

Ilyen kérdéssel akkor fordulhatunk hozzá nyugodtan? Nem fog szólni, miért akarjuk mi első gyerekesként megmondani mi a jó a kicsinek? Hisz Ő az orvos. Én csak ezektől tartok inkább.

2011. júl. 17. 15:58
 7/21 A kérdező kommentje:

A doki annyit mondott, hogy mivel eddig kihúztuk anyatejjel, így már nem kell neki adni tápszert, s már nem is írna fel, kezdjük helyette a hozzátáplálást, s a főzeléket azután mondta, miután fogyott, ja, elsőnek kérdezte, tápszeres vagy anyatejes, s mondtuk, hogy csak anyatejes, s annyit mondott rá, hogy akkor adhatjuk már a főzeléket is neki ebédre, az alma után, s lassan a húst is vezessük be.

Nem hiszem, hogy felírni nem akarta csak. Mi mindenkép receptre szeretnénk venni, biztosabbnak gondoljuk, amit az orvos is felír, meg mivel kérdezte legutóbb is hol tartunk, hazudni nem akarok, s nem szeretném, ha gond lenne abból, hogy nem kezdtük el a főzeléket. Beszélni szeretnénk vele, bár kicsit tartunk attól, hogy fogja lereagálni, hogy tápszerezi is szeretnénk. Csak esténként adnám a kicsinek, mellette anyatejet is kapna.

2011. júl. 17. 16:02
 8/21 anonim ***** válasza:
59%
Így azért egy kicsit más, hogy anyatej is van. Akkor érthető amit az orvos mond. Ha van anyatej akkor kapja azt, és ha éhes még akkor enni is fog. Kínálgasd többféle étellel, és mellette szoptasd. Így tényleg minek a táp?
2011. júl. 17. 16:07
 9/21 anonim ***** válasza:
0%
6 hónapos kortól már nem írja fel a tápszert, mert nincs rá támogatás, csak ha speciális tápszer kell. Vegyél a dm-ben, vagy rossmannban, bababoltban, hipermarketben, mindenhol van.
2011. júl. 17. 18:51
 10/21 krisztivan ***** válasza:
0%
Ha te mindenképp ragaszkodsz a tápszerhez akkor vegyél a babádnak.Ha pedig nem akkor először minden étkezésnél kapja a tejcsit és utána kanalazzatok amig van kedve.Nem gomdolom,hogy az almával jó kezdeni(tudom ,mindenki ezt ajánlja)szerintem nagyon savas és fogja a pocakot is.Ha a zöldségekkel kezdtek akkor sincs semmi baj,sőt.Ezeket azért merem írni neked mert a kisfiam az elejétől kezdve kiegészitésnek kapta a tápstert(fele mennyiségű tejcsi volt csak)így cici+tápszer volt .Kb.5 hósan elkezdtük a kanalazást és onnantól nem volt hajlandó a fiam meginni a tápszert sőt még a cumisüveget is elutasitotta.Rohamléptekkel kellett bevezetni a zöldségeket.Bocsi,kicsit hosszu lett.Ja,imád enni és bármit!10 hós.
2011. júl. 17. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!