Szülés után, ha nem indul be a tejem, lehet adni babának cumis üvegből a HUMANA Baby vizet?
Én mikor megszültem éjfélkor mondtam as férjemnek hogy reggel ha jön hozzon laktoherb teát elkészítve és én azt ittam(kb.4 hónapig)2. nap már volt tejem.
Még most is szoptatok a kicsi 8 hónapos.
A nagyot csak 6 hónapos koráig tudtam szoptatni.
Ha én nem adtam volna cukros vizet a babának valószínüleg totál besárgult volna és ki is szárad!
Hiába tettem cicire nem lakott jól vele, gyakorlatilag alig jött valami, még a 3. nap is 1 g-ot szopott a majdnem 5 kg-os gyerek. Mivel tápszert nem akartam, így azt csináltam hogy szopi, utána cukros víz. Semmi gond nem volt, mikor beindult a tej, már el sem fogadta a vizet, mert tele volt a bendő, 4 napot voltunk benn, de így is a határértéken voltunk sárgaságot tekintve, de haza mehettünk. Ahogy beindult a tej napról napra szebb lett, szemmel láthatóan múlt a sárgaság. 2 hetes korára kutya baja volt. 5,5 hónapos most és kizárólag anyatejes!
Én is szoptatás párti vagyok, csak az a baj, hogy a nagy megszállottság egyre gyakrabban kiszáradáshoz vezet a babáknál. Nálunk is volt a kórházban nem egy megszállott anyuka, akinek már a gyerekorvos írta elő a cukrosvizet szopi mellé, mert agyerek a kiszáradás szélén állt és egész nap ordított az éhségtől.
Ha végülis ilyen sokáig szoptattál, akkor gyakorlott anyuka vagy és tudod, ugye, hogy a dolog igazi kulcsa a hit és a nyugalom! ;)
Gondolom, fontos volt a számodra, hogy ezt is megkérdezd, mert így megnyugodtál, de reméljük, hogy a gyakorlatban nem lesz rá szükséged. Ha a picid minél hamarabb! mellre kerül és sokat lesz rajtad (igény szerint), akkor jó eséllyel nem fog kiszáradni és a tejed is hamar beindul. 27 hónapnyi szopi után már sok mindenre emlékezni fog a tested, szerintem jó eséllyel időben meg fog indulni a tej és nem lesz szükség pótlásra sem. Te annyiban tudod ezt segíteni, hogy igyekszel nyugodt maradni és bízni a szopiban.
Szerintem menni fog. Majd írj, hogyan alakulnak a dolgok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!