Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szülés után, ha nem indul be...

Szülés után, ha nem indul be a tejem, lehet adni babának cumis üvegből a HUMANA Baby vizet?

Figyelt kérdés
36 hetes vagyok és az első gyermekemnél nehezen indult be a tejem ,a baba besárgult és kiszáradt,9 napig voltam a kórházban vele ,amikor éjszaka 1 óra körül szegény babám üvöltött akkor beszaladtam a nővér szobába és kértem egy kevés cukros vizet és miután megkapta megnyugodott.Péterfyiben szültem és ott nem adnak cukros vizet csak ha muszáj,mindig azt mondták tegyem mellre.
2011. júl. 6. 23:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én mikor megszültem éjfélkor mondtam as férjemnek hogy reggel ha jön hozzon laktoherb teát elkészítve és én azt ittam(kb.4 hónapig)2. nap már volt tejem.

Még most is szoptatok a kicsi 8 hónapos.

A nagyot csak 6 hónapos koráig tudtam szoptatni.

2011. júl. 7. 09:59
 12/18 anonim ***** válasza:
64%

Ha én nem adtam volna cukros vizet a babának valószínüleg totál besárgult volna és ki is szárad!

Hiába tettem cicire nem lakott jól vele, gyakorlatilag alig jött valami, még a 3. nap is 1 g-ot szopott a majdnem 5 kg-os gyerek. Mivel tápszert nem akartam, így azt csináltam hogy szopi, utána cukros víz. Semmi gond nem volt, mikor beindult a tej, már el sem fogadta a vizet, mert tele volt a bendő, 4 napot voltunk benn, de így is a határértéken voltunk sárgaságot tekintve, de haza mehettünk. Ahogy beindult a tej napról napra szebb lett, szemmel láthatóan múlt a sárgaság. 2 hetes korára kutya baja volt. 5,5 hónapos most és kizárólag anyatejes!

Én is szoptatás párti vagyok, csak az a baj, hogy a nagy megszállottság egyre gyakrabban kiszáradáshoz vezet a babáknál. Nálunk is volt a kórházban nem egy megszállott anyuka, akinek már a gyerekorvos írta elő a cukrosvizet szopi mellé, mert agyerek a kiszáradás szélén állt és egész nap ordított az éhségtől.

2011. júl. 7. 14:24
 13/18 anonim ***** válasza:
41%
és miért jobb a cukros víz mint a tápszer? számomra csak azért mert olcsóbb. de a cukros víz kizárólag kalória, semmi vitamin, semmi fehérje.
2011. júl. 7. 15:01
 14/18 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm,én vízre gondoltam hogy ne száradjon ki erre a HUMANA BABY.re,remélem jól alakulnak a dolgok,végül a nagy fiamat is 27 hónapig szoptattam amíg nem lettem terhes,és többször naponta meg éjszaka.
2011. júl. 7. 21:14
 15/18 xStefix ***** válasza:
65%

Ha végülis ilyen sokáig szoptattál, akkor gyakorlott anyuka vagy és tudod, ugye, hogy a dolog igazi kulcsa a hit és a nyugalom! ;)

Gondolom, fontos volt a számodra, hogy ezt is megkérdezd, mert így megnyugodtál, de reméljük, hogy a gyakorlatban nem lesz rá szükséged. Ha a picid minél hamarabb! mellre kerül és sokat lesz rajtad (igény szerint), akkor jó eséllyel nem fog kiszáradni és a tejed is hamar beindul. 27 hónapnyi szopi után már sok mindenre emlékezni fog a tested, szerintem jó eséllyel időben meg fog indulni a tej és nem lesz szükség pótlásra sem. Te annyiban tudod ezt segíteni, hogy igyekszel nyugodt maradni és bízni a szopiban.

Szerintem menni fog. Majd írj, hogyan alakulnak a dolgok!

2011. júl. 11. 15:14
 16/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! aranyos vagy:)köszönöm szépen.
2011. júl. 11. 16:06
 17/18 anonim ***** válasza:
Én mindkettőnek adtam sima vizet, most a másodiknak 20 ml tápszert is, egyszer. Harmadik nap indult mindkétszer a tejem, addig folyamatosan mellen voltak, olyan 1,5-2 óra szopi után kaptak vizet. Aztán folyt. a cicin. Nagyon jól szopott-szopik mindkettő, nem zavarta meg őket, viszont nem is ordítottak folyamatosan a szomjúságtól...
2011. júl. 12. 23:38
 18/18 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2011. júl. 13. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!