Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lassan rémálom lesz a babázás,...

Lassan rémálom lesz a babázás, meddig reménykedhetek még?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon el vagyok keseredve, 2 és fél hetes a kislányom, eddig kűzdöttem, hogy legyen tejci, mivel nehezen indúlt meg, aztán eljutottunnk oda, hogy 80g-okat szopizott, viszont ez volt a csúcs :( 2 napja már legjobb esetben is csak 50-60g-ot szopizik, 2 mellből. Emellett rettentő hasfájós, épp ezért már nem bírom, hogy ha nem a hasfájás miatt, akkor az éhségtől sír - illetve megkülönböztetni sem tudom biztosan miért sír. Van tápszerünk, eddig max. 2szer kellett pótlás egy nap, és akkor is csak 30-40g , de ma már 2szer kapott , és látom előre, hogy még kelleni fog neki :( Tegnap este már együtt bőgtem vele, hihetetlenül megvisel, hogy nem tudom etetni rendesen, hogy állandóan nyűgös-sír ( félre ne értsétek, hozzá végtelen türelmem van, magammal szemben vagyok elégedetlen, bánt hogy így alakúl. Reménykedhetek még, hogy lesz tejci, vagy törődjel bele, hogy nekem ez nem megy? Mindent megteszek érte, állandóan vizet iszom, emellett szoptatós teát, fejek is, ha odajutok az állandó sírás mellett, eszek fonottkalácsot... mindent mindent megteszek, emiatt is vagyok elkeseredve :(

Köszönöm, ha elolvastátok, és szívesen veszem a jótanácsokat.

2011. júl. 6. 15:14
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
59%

Szia!

Nekem ma 1 hetes a fiam és Ő a negyedik babám!Nyugodj meg ez az első dolog!

Nekem a fiam,rácuppant a cicire már a szülés után közvetlen,a kórházban szinte csak a cicin volt végig,de gyűrte az öklét a szájába,meg ordított egész éjjel,tolták bele a cukros vizet(feleslegesen)!Aztán jött a doktornő és mondta nincs mit tenni pótlás!Bőgtem egy sort,de láttam,hogy iszik egy pici tápszert és békésen alszik!

Itthon az első nap,egész nap szoptatás,majd minden elölről cicit csontra kiszívja,ordít gyűri az öklét a szájába!Lefejni nem tudok egy cseppet sem,most azt csináljuk,hogy cicizik és ha látom,hogy még éhes akkor kap pótlást(most reggel kb 5 kortyot ivott)de vigyorgott és békésen alszik!Nem lóg a cicin én is tudok pihenni egy picit és a következő etetés csak ciciből megy!Tegnap 2x kellett csak pótlás:)

Eszek homeopátiás bogyót+laktoherb teát iszom.

Ez nem tanács volt,de remélem azért megnyugtatásnak jó volt!

ja és nem vagy attól kevesebb,ha nem tudnál esetleg szoptatni!

Én a második babámat(már nagylány)nem is tudtam szoptatni!

2011. júl. 7. 08:45
 32/51 anonim ***** válasza:
38%

ne aggódj!

pár hét kell az összeszokáshoz! ha mindig mellre teszed, amikor kéri, akkor egyre több tejed lesz. ha pótlod mással, akkor a melled nem fog többet termelni, mert "nem tudja" hogy kevés. (így ahogy növekszik az igéyne, egyre többet kell majd pótolni. fölöslegesen meg minek?)

akár 1,5 óránként tedd mellre (így a ksiebb mennyiségek a hasfájást is enyhítik), és pár nap alatt megoldódik a gond. komolyan. én sem hittem! nekem a 3.napra lett annyi tejem, hogy törülközőn kellett aludnom, folyton folyt.

jó helyről kell segítséget kérni, ha aggódsz, ők értenek a szoptatáshoz:

[link]

2011. júl. 7. 09:39
 33/51 A kérdező kommentje:

Igazatok van abban, hogy már teljesen összezavarodtam mi lenne a jó, és mi nem... kipróbáltam a 1,5 óránkénti szoptatást, de az evések között semmi sem aludt, 10 percig elvolt, utána jött a nyüglődés, majd az ordítás , és így ment ez du. 3-tól este fél9 ig, amikor megfürdettem ,ismét szopizás, majd tápszer, és békésen aludt... totál kikészűltem estére, mert tényleg végig üvöltött szinte, már a kis hangja is elment :( ennyit azt hiszem nem ér a kizárólagos "anyatejes lét" , nem bírom nézni ahogy kínlódik! nem mellesleg pedig a tejem is kevesebb lett, gondolom a stressz miatt... plusszba itt van nekünk még a hasfájás, valami nem okés lehet az emésztésével, ma voltunk védőbe , épp volt kaki, így meg tudtam mutatni a doktornőnek, hogy nyúlós-nyákossá vált 2 napja... azt mondta, egyértelmű, hogy nem jó a kis emésztése, most kapunk bélflóra helyreállítót , plussz hasfájósoknak való tápszert... hát nem tudom, olyan rossz, hogy így kísérletezünk ezen a pár hetes csöppségen :(

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ha szopizott, akkor a tápszerből annyit adjak plusszba, hogy kijöjjön az egyszeri tápszer adag? ( tehát ha 50ml-t szopizik, és a tápszer adak 100ml, akkor még 50 ml tápszert kapjon?

Köszönöm!

2011. júl. 7. 10:31
 34/51 anonim ***** válasza:
Annyit adj neki,amennyi jól esik! El fogja engedni az üveget.
2011. júl. 7. 13:19
 35/51 anonim ***** válasza:
ha már nem kér
2011. júl. 7. 13:20
 36/51 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem nyugodtan add a tápszert! Hiába teszed mellre sűrűn, ha az kevés neki, ami annyi idő alatt termelődik, ordítani fog. Tapasztalatból mondom.

Én úgy mérném ki, h mennyi tápszer kell neki, h egyszer adnék neki tisztán tápszert, és abból látod, h kb. mennyit bír megenni egy evésre. Nem mindig mérvadó a dobozra írt adag. Az én fiam mindig többet evett az előírtnál. Ha pedig nem eszik eleget, akkor jön a sírás. Amúgy igen, úgy h ha 100-at kell ennie, és 50-et cicizett, akkor +50 a tápi. De én 10-20ml-vel mindig többet adtam neki, mert van mikor jobban éhes, de van mikor kevésbé. (inkább kiöntöm a maradékot, minthogy még éhen maradjon)

Én csak eleinte adtam neki úgy a tápszert, h egy evés cici+tápszer volt. Aztán átálltam az egy evés 2ciciből, egy evés tápszer-re. Felváltva. Mert nem bírtam, h félig jóllakik a gyerek, aztán nyafog, h nem jön, aztán nyafog míg mérem mennyit is evett, aztán nyafog míg elkészül a tápi.

Azt azért kalkuláld bele ebbe az egész tápszerezésesdibe, készülj fel rá, h ebből csak az fog végül kisülni, h pár hónap, és marad simán csak a tápszer. Biztos hülyén hangzik elsőre, de én azóta vagyok a legnyugodtabb, mióta nem kapja az anyatejem a fiam. Nem kellett azzal foglalkoznom, h éhes-e, tudtam, h kap elég táplálékot. Nem kellett kínlódnom a fejéssel, mert az is irtóra megtudja ám keseríteni a mindennapokat. Plusz a tápszer sokkal, tényleg sokkal olcsóbbra jött ki, mint a rengeteg tejserkentő cucc, ami mellesleg szinte semmit se használt.

2011. júl. 7. 15:03
 37/51 anonim ***** válasza:
64%

Ne mérd mennyit eszik! Vegyél egy egyszerűbb rugalmas kendőt,nekem az annyi tejet csinált hogy na.Amikor rajtam van a mai napig,dupla méretű lesz.. Minket tápi recepttel engedtek haza a kórházból.S Ki se váltottuk. Mai napig szopizik,6hónaposan kellett volna neki csak pótlás akkor meg már nem fogadta el a tápit. Mai napig szopizik,s ha 1óráig 1óráig. Nem csak a tejcsi miatt kellesz neki!9hónapig benned fejlödött mindent érzett rólad! Most,ez szokatlan neki. Esetleg mostanában ha hasfájós a babám,ÉN eszek egy két Espumisan gyöngyöt vagy Dipankrint s őt megpukiztatja.

Egyébként szerintem az első 6hét ilyen nehéz,utána már minden könnyebb lesz..Most 14hós a lányom:) S mai napig tud szopizni.

2011. júl. 8. 09:13
 38/51 xStefix ***** válasza:
64%

Nem leet, hogy azért fáj a hasa, mert csak az elsőtejet szopizza ki? Mindig figyeled, hogy rendesen kiürítsen? Nem váltazs túl hamar mellet (főleg, ha sokszor de rövideket szopik)?

A nyúlós széklet utalhat a tejre: próbáltad már kiiktatni a tejtermékeket a saját étrendedből?

Én a helyedben először ezeket próbálnám, mert ezek a szopi melletti megoldások (és még van jópár hasonló). Ha ezek nem jönnek be, akkor nyilván maradna a tápszer, de amíg ezekkel nem "kísérleteztél", addig ott a lehetőség, hogy valami ilyesmi is lehet az ok. Nem lenne célszerű "felrúgni" a szopit, amíg nem próbáltál ki több mindent...

De egyébként egyetértek: az első, hogy nyugodj meg, mert a stressz biztosan káros.

2011. júl. 8. 18:53
 39/51 A kérdező kommentje:
Azt nem hiszem, hogy csak az előtejet szopizza ki, mindegyik cicin 15-20 percet hagyom szopizni, közben ha elalszik keltegetem... megpróbálom ,hogy pár napig mellőzöm a tejet az étrendemből ( egyébként elég sokat iszom) , hátha..? Kipróbálok én mindent , csak hogy jobb legyen!
2011. júl. 9. 11:41
 40/51 A kérdező kommentje:

Tegnap 09.13 - tól kérdezém, mi az a rugalmas kendő? Hogyan működik? még nem is hallottam róla, leírnád nekem?

Köszönöm!

2011. júl. 9. 11:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!