Lassan rémálom lesz a babázás, meddig reménykedhetek még?
Sziasztok!
Nagyon el vagyok keseredve, 2 és fél hetes a kislányom, eddig kűzdöttem, hogy legyen tejci, mivel nehezen indúlt meg, aztán eljutottunnk oda, hogy 80g-okat szopizott, viszont ez volt a csúcs :( 2 napja már legjobb esetben is csak 50-60g-ot szopizik, 2 mellből. Emellett rettentő hasfájós, épp ezért már nem bírom, hogy ha nem a hasfájás miatt, akkor az éhségtől sír - illetve megkülönböztetni sem tudom biztosan miért sír. Van tápszerünk, eddig max. 2szer kellett pótlás egy nap, és akkor is csak 30-40g , de ma már 2szer kapott , és látom előre, hogy még kelleni fog neki :( Tegnap este már együtt bőgtem vele, hihetetlenül megvisel, hogy nem tudom etetni rendesen, hogy állandóan nyűgös-sír ( félre ne értsétek, hozzá végtelen türelmem van, magammal szemben vagyok elégedetlen, bánt hogy így alakúl. Reménykedhetek még, hogy lesz tejci, vagy törődjel bele, hogy nekem ez nem megy? Mindent megteszek érte, állandóan vizet iszom, emellett szoptatós teát, fejek is, ha odajutok az állandó sírás mellett, eszek fonottkalácsot... mindent mindent megteszek, emiatt is vagyok elkeseredve :(
Köszönöm, ha elolvastátok, és szívesen veszem a jótanácsokat.
Dehogy lesz kevesebb a tejed, ha gyakran szoptatsz vagy több ideig...
A kérdés, hogy szeretnél-e igény szerint szoptatni. Ilyen nincs, hogy 20 percig, meg 11 percig:(
Amikor ennyi idős volt a kisfiam, hasonló állapotban voltam mint te. Ráadásul ő összeszedett valami vírust a kórházban, és kéthetesen tiszta nátha volt, minden szopi előtt ki kellett szívni az orrát és óránként szopizott éjjel-nappal.
DE! Én nem engedtem tápszerezni, pedig már a kórházban is akarták. 3850-nel született és 3420-al jöttünk haza. (Itthon a védőnő is tápszerezni akarta.) Egy hónaposan érte el a születési súlyát és kb.ez az egy hónap kellett nekem is, hogy rendesen beinduljon a tejem. Azóta viszont mindenki el van tőle ájulva, ugyanis 4 és fél hónaposan megduplázta a születési súlyát, most 5 hónaposan 8,25 kg.
Napközben még 3 óránként szopizik, ebédre már kap püréket (200g-ot).
Szerintem ne add fel a szoptatást. Erőltesd és fejj! Enni egyél mindent, sok-sok levest is. Nem csak a fonottkalács jó, hanem alapjában minden ami szénhidrát. És inni, inni, inni! Legyen meg a napi 3 liter minimum. Mivel azt írtad, hogy tápszerből csak 30-40g-okat eszik, próbáld a lefejt tejet adni neki (én ezt csináltam), de ne cumisüvegből, hanem kiskanállal, vagy fecskendővel.
A szoptatási tanácsadókról meg az a véleményem, hogy ha ki tud menni hozzád személyesen és a saját szemével látja a dolgokat, akkor tudhat segíteni, de ha csak leveleztek sz nem sokat ér. Tapasztalatból mondom, engem még jobban összezavart, amikor írtam neki, pedig 4 vagy 5 levelet is váltottunk és mindegyiknek az volt a vége, hogy én szoptatok rosszul.
Fel a fejjel és kitartást! Ne hagyd abba, azért mert nehéz.
Elsőbabás anyuka
ma 15:31 vagyok.
Egy barátnőm is kérte a tanácsadó segítségét, mert mindig begyulladt a melle, és sebesedett. A csaj megnézte, és kiderült, hogy rossz technikával szopizik a baba. Mutatott pár "trükköt" és azóta nincs ilyen probléma.
Lehet itt ezer féle tanácsot adni, de egy szakember személyes segítsége, tanácsa lenne a legjobb. És tényleg azon se keseredj el, ha neked nem megy minden jószándék ellenére sem a szoptatás. Nem vagy vele egyedül, hidd el pár hónap múlva már nem ez lesz a legfontosabb, hanem, hogy a babád egészséges, vidám, és rád mosolyog.
Ja, azt kihagytam, hogy az én kisfiam is hasfájós volt, nekünk a Mecsek Baby tea vált be (1 literbe 1 filter), illetve az espumisan cseppek. Aztán amikor betöltöttem a 3 hónapot, egyik napról a másikra megszűnt.
Elsőbabás anyuka
Tényleg nyugi! Erről egy nő se tehet, h van-e teje vagy nincs. Én 3hósan jöttem rá, h kell az a fránya tápszer. Mindenhonnan azt hallani, h anyatej az egészséges, meg h csak az jó a babának. Én is megtettem mindent. Ittam, ettem, fejtem, szedtem mindenféle tejserkentőt, bőgtem is. Annyi folyadékot ittam, mint egész eddigi életemben összesen, de kipisiltem. Egyszerűen átfolyt rajtam. Tökre kivoltam. Most már azt mondom, h a második babánál egy percet se gondolkodom, ha látom, h kell, akkor első perctől kapja a tápit. Meglátod, ahogy már írták, te is sokkal kiegyensúlyozottabb leszel és babád is, ha átálltok tápszerre. Én eleinte felváltva használtam a cicivel. Egy etetés ciciből, majd következőnél tápi. És több ideje maradt gyűlni a tejcsidnek. Plusz így jobban láttam mennyit eszik.
És azoknak meg ne higgy, akik ellenzik a tápszert! Az olyanoknak sose volt szoptatási problémájuk. Meg egy példa: 1éves kor után rengeteg anyuka nyúl a junior tejitalhoz, h még ne a tehéntejet kapja a gyerek. De csak azért mert nem tápszer van ráírva, még ugyanaz! Azt bezzeg senki se ellenzi.
Félreértés ne essék én nem ellenzem a tápszert,csak saját tapasztalat, hogy 2-3 hét nem mindenkinek elég, hogy rendesen beinduljon a teje.
Idézném Tracy Hogg-ot, a Suttogó titkai I.-ből:
"Életben maradásunk egyik alapfeltétele a táplálkozás... bármelyik irányzatot követjük, valaki mindig kritizálni fog érte."
"Először is, a szoptatás nem olyan könnyű, mint a leendő anyukák többsége képzeli. Másodszor, nem való mindenkinek."
"A lényeg az, hogy választhatunk. Ugyanolyan ésszerű érveket lehet felhozni a tápszeres táplálás mellett, mint a szoptatás mellett. Attól függ ki milyen."
"Arra buzdítom a nőket, hogy vegyék fontolóra, melyik módszer mivel jár, milyen előnyei és milyen hátrányai vannak - a baba és az ön szempontjából."
Esőbabás
15:41 vagyok.
Ezzel én is teljesen egyet értek: "Arra buzdítom a nőket, hogy vegyék fontolóra, melyik módszer mivel jár, milyen előnyei és milyen hátrányai vannak - a baba és az ön szempontjából."
Viszont én ha belegebedek se tudtam volna igény szerint szoptatni. Az én fiam nagyétkű volt (megjegyzem most is :) ), és hiába tettem rá óránként, kétóránként cicire, az a kevés, ami annyi idő alatt gyűlt, az neki édeskevés volt. Ha két szopi között fejtem, akkor azért nem gyűlt elég, ha nem fejtem akkor meg azért. Szóval nem lehetett sehogy se jól csinálni, így maradt a tápszer.
Kedves Kérdező! Tényleg vedd fontolóra a dolgokat, gondolkozz az idézeten. Én biztos tápszreznék, persze nem hagynám ki az anyatejet sem. De azért írom ezt, mert már én is átmentem ezen, és tudom, h semmi értelme nem volt kínlódni akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!