Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mitől függ az, hogy valakinek...

Mitől függ az, hogy valakinek sok teje van, vagy kevés?

Figyelt kérdés

75B-s melleim voltak a terhességem előtt, nőttek vagy 2 számot a terhesség alatt, volt előtejem a 7-8. hónaptól, anyai, apai ágon minden nő szoptatott rendesen, annó fejőgép se volt, szoptatós tea se volt, semmi nem volt, mégis szoptattak, az apámat 2 éves koráig szoptatta a nagyanyám, a nagynénémnek, anyámnak is annyi teje volt, hogy a végén injekcióval kellett elapasztani. Anyám mindig egy mellből szoptatott, nincs nagy cicije egyébként. Mégis nekem nincs elég tejem, ez hogy lehet? :((( Itt állok a hós babával és tápszereznem kell :( Két mellből összesen 50 ml-t tudok lefejni fél óra alatt, és ez már egy hónapja így megy, bármit próbálok. A tejem folyik sokszor, mégis kevés. Van, hogy estére bedurran, feszül, éjszaka egy mellből tudok szoptatni, de délelőttre mintha szinte teljesen elzárnák a csapot. És ez szerintem nem az alvástól van, mert minden délelőtt is és délután is lefekszem a babával aludni 1-másfél órákat, és mikor felébredek ugyanolyan puha a mellem. Egyedül éjszakára telik meg, de akkor se mindig :(

Szerintetek mitől lehet? Mégis más géneket örököltem?

2011. jún. 21. 19:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ez az amit nagyon nehéz eltalálni, amit te írtál. Hogy mi az a mennyiség, ami szaporítható és mi az amit úgyis ki kell pótolni, mert ha megfeszül az anyuka se lesz annyi, mint kéne.

Én pl. az elejétől kezdve pótlást adok és bár szaporodott a tejem, de nem a baba igényeinek ütemében. Most van annyi, ami pár napos/egy hetes korába kellett volna neki. Én úgy gondolom, hogy nem úszhattam volna meg a pótlást sehogy. De van, hogy beleültetik a fülembe, hogy "hát szaporodott, akkor lehetne még több". De közben meg nem akarom a gyerekem kínozni, mert jelen esetben és az elején is a tápláléka kb. 10-max. 20%-át tette ki az anyatej, nem lesz belőle két nap alatt, de még egy hét alatt se ötzör annyi, addig meg mit csináljak? és akkor megint visszajutottam oda, hogy csak ki kell pótolni

2011. jún. 22. 10:45
 12/13 A kérdező kommentje:
én még arra is gondolok, hogy attól is függhet a mennyiség, hogy a baba hogyan szopizik. Nekem eleinte, amikor még sok tejem volt, akkor iszonyatosan fájt a szoptatás. Mindenki bíztatott, hogy majd elmúlik, jobb lesz, stb. Anyum azt mondta, hogy a bátyám szószerint csak egy bőrzacskót hagyott a melléből minden szoptatás után, úgy szívta. Én meg lustácska voltam, de második gyereknél már lehet azért is volt sok teje, mert az első bejáratta a dolgot. Én az első babámat szoptatom most, és ő is lustácska, elalvós, amikor meg farkas éhes, akkor meg türelmetlen, csak addig szívja amíg folyik a szájába, utána már nem. Szerintem ezért van az, hogy egyre csak kevesebb tejem lett, ahogy teltek a hetek, fejni meg nem tudtam eleinte, mert az is baromira fájt és nem is jött semmi, az elején nem éreztem még rá a technikájára. Most meg már csak kevés jön, de elvileg már tudom használni a fejőgépet.
2011. jún. 22. 12:03
 13/13 xStefix ***** válasza:

Én is így indultam mellmérettel, mint te, aztán jött nálunk is a tápszer - de nem emiatt, hanem a rossz gyakorlatom miatt.

Jelentem, a mellem már csak 70A-s, de a lányom több, mint 3 éve szopik. :) Szóval legtöbbször nem a mellméret és/vagy a genetika a ludas, hanem az, hogy valami nem tiszta vagy fejben, vagy a technikában.

Ha gondolod, írj egy privit és küldök egy hosszabb irományt a tápszer elhagyásáról, sok tippel, hátha találsz benne hasznosat.

2011. jún. 22. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!