Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mitől függ az, hogy valakinek...

Mitől függ az, hogy valakinek sok teje van, vagy kevés?

Figyelt kérdés

75B-s melleim voltak a terhességem előtt, nőttek vagy 2 számot a terhesség alatt, volt előtejem a 7-8. hónaptól, anyai, apai ágon minden nő szoptatott rendesen, annó fejőgép se volt, szoptatós tea se volt, semmi nem volt, mégis szoptattak, az apámat 2 éves koráig szoptatta a nagyanyám, a nagynénémnek, anyámnak is annyi teje volt, hogy a végén injekcióval kellett elapasztani. Anyám mindig egy mellből szoptatott, nincs nagy cicije egyébként. Mégis nekem nincs elég tejem, ez hogy lehet? :((( Itt állok a hós babával és tápszereznem kell :( Két mellből összesen 50 ml-t tudok lefejni fél óra alatt, és ez már egy hónapja így megy, bármit próbálok. A tejem folyik sokszor, mégis kevés. Van, hogy estére bedurran, feszül, éjszaka egy mellből tudok szoptatni, de délelőttre mintha szinte teljesen elzárnák a csapot. És ez szerintem nem az alvástól van, mert minden délelőtt is és délután is lefekszem a babával aludni 1-másfél órákat, és mikor felébredek ugyanolyan puha a mellem. Egyedül éjszakára telik meg, de akkor se mindig :(

Szerintetek mitől lehet? Mégis más géneket örököltem?

2011. jún. 21. 19:45
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
3 hós, azt akartam írni
2011. jún. 21. 19:46
 2/13 anonim ***** válasza:
Nagyon rágörcsölsz...a stresszől elapad. Van aki a rántással készült levesre esküszik egyébként, hogy az beindítja...
2011. jún. 21. 19:53
 3/13 anonim ***** válasza:

1. A mell mérete és a tej mennyisége közt nincs semmi összefüggés.

2. Az, hogy mennyi tejed van, nagyrészt genetika.

3. Ha feszült vagy, akkor csak kevés vagy semmi tejet nem tudsz termelni - lazits és ne erövel akarj eredményt.

4. Fontos a sok fehérje és folyadék fogyasztása - mert abból lesz tej.

2011. jún. 21. 20:00
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia.énis pont így jártam mint te.elapadt atejem kb a babám 7 hetes korában.akkor csak 40 miliket tudtam leszívni a 2 cicimből.nekünk is kellett tápszer,de én nem adtam fel és úgy döntöttem hogy visszahozom a tejcsit. Elkezdtem inni napi 4 liter vizet és 3 óránként fejtem a 2 mellemet egyszerre,(úgy egyszerre hogy ha anaggya kijött a jobbol akkor átmentem a balra,majd ha azis leállt visszamentem a jobbra,és ezt akár 20szor is megcsináltam/lom-fél órán át.)most ott tartok hogy napi hatszor-hétszer fejek és már 750-800 mili lejön egy nap. Hajnalban is fejek. a babámat nem szoptatom egyáltalán,csak üvegből kapja. nekem ez a lényeg hogy anyatejet kapjon és nem az hogy szopjon. próbáld meg így. nekünk már nemis kell tápszer. és most 14 hetes a babám. kitartás!sikerülni fog.ha kell és tudsz akkor 2 óránként is fejhetsz néha még ha nem is jön le sok. Az elején nekem is nagyon kevesek jöttek le. bocs hogy kicsit hosszúra sikeredett.Remélem segíthettem.
2011. jún. 21. 20:40
 5/13 anonim ***** válasza:

Kb. 2 hónaposan én is úgy éreztem, feszül a mellem,van ott még, mégis keveset evett,egyre éhesebb volt.

Nekem valószínűleg tejelzáródásom volt, mert a hónaljtartásos módszerrel (jobb oldalról szívja a jobb mellet és fordítva) kiderült hogy többet sikerült kiszívni és egyre több lett. Azután elkezdtem a fejést, azt javasolták,hogy ne rögtön,hanem kb. fél óra múlva fejjek, így mindig tudtam egy kis kiegészítést adni,ha még éhes maradt a következőnél. De a gyakoribb mellretétel is bevált. Egyébként mindenféle praktikákat is kipróbáltam,volt ami jó lett,volt ami semmit nem ért.

Talán a legjobb az őszilé (legalább 50%-os) és az alvás volt. És sok-sok folyadék.

2011. jún. 21. 20:49
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem sok köze van a genetikához,4 generációra visszamenve,senki nem szoptatott a családban több mint 2 hónapot.Én már több mint 2 éve,sosem adtam pótlást,mindig elég volt.
2011. jún. 21. 21:06
 7/13 anonim ***** válasza:

én nem tudom, de engem is érdekelne.

annyi tejem van még mindig 4 hónapos a lányunk, hogy elspriccel az ágy végéig és minden nap átázok.

tök gáz.

peig 4 óránként eszik a babánk, nem is igény szopin van.

2011. jún. 21. 23:35
 8/13 anonim ***** válasza:
alkati kérdés abszolút. engem is Anyukám nehezen tudott szoptatni, épp annyi teje volt, hogy a minimum súlygyarapodást hoztam. nálam még rosszabb a helyzet, ki kell pótolni. Állítólag nagyanyám hatalmas mellekkel volt megáldva, mégis neki is kevés volt a teje. lehet örökölni is ezt az adottságot, de az is lehet, hogy anyukádnak megy, neked nem és fordítva.
2011. jún. 22. 10:16
 9/13 anonim ***** válasza:

21: 06

pont most írtad le, hogy több generáción keresztül fönnállt ez a probléma. te lehet, hogy azért vagy kivétel, mert esetleg az apai ágról örököltél jó géneket.

2011. jún. 22. 10:18
 10/13 anonim ***** válasza:

Lehet mondasz valamit,de mindig az volt belém ültetve,hogy én sem fogok tudni,mert anyai ágon senki nem tudott.

de azért nagyrészt fejben dől el a szoptatás,akkor is ha van alkati adottságod.

Ha az 5 hónapos növekedési ugrásnál a lányom elfogadta volna a tápszert,akkor a szopinak annyi lett volna.

Én is el akartam hinni,hogy nincs tejem,nem elég neki,és hurrá,jöhet a tápszer.Milyen jó vigasz és magyarázat lett volna,hogy nincs tej és kész.nem mondhattam azt,hogy elegem van a szoptatástól.

Aztán a csajszi okosabb volt mint én,és öklendezett tőle,akkor sírtam el magam,és azt mondtam,nem tehetem ezt vele,és csodák csodája másnaptól megint volt tej.

Persze ez enyéni eset,nálunk ez történt.A lényeg,hogy nem kell sokat filózni a szoptatáson,hogy elég vagy nem,hogy jaj Istenem,megint nem lakott jól.

Tudom ,tudom mondták már sokan és unalmas ez a mondat.

De röviden még egy eset.

szomszéd csaj szült,korházban ömlött a tej,hazajöttek,egy hét múlva mondja a férje,hogy nagyon akar szoptatni de már fogytán a tej,és bizony pótolnak 2 napja.

Mondtam neki,nem akarok tolakodni,de ha az asszonykája hajlandó elfogadni a segítséget szoljon.

Másnap hívtak,hogy még kevesebb a tej,de menjek ,hátha tudunk valamit csinálni.

Beszélgettem vele,kiderült nagyon szorong,és állandóan méri mennyit eszik.Keveselte az 50 ml anyatejet 2 hetesnél este,és megijedt.Csak azon agyalt,hogy éhen fog halni a gyerek.Elmagyaráztam neki,mi hogy van,ebbe nem megyek bele,akit érdekel kérdezzen.Úgy mentem el,hogy megígérte este nem mér és nem tápszerez.

Másnap este hívott,menjek mert robbannak el a mellei annyi teje van.Azóta is sikeresen szoptat,2 hónaposan 5300 g a gyerek,és nem győz hálálkodni,hogy megmentettem a tejét.

De hát mit csináltam én?Kezeltem a félelmeit és önbizalmat adtam neki,elhitte,hogy ö is képes.erről szól a szoptatási történet.

egy 3 éve szoptató anyuka

2011. jún. 22. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!