Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, ha este kevés a...

Mit tegyek, ha este kevés a tejem? Van valakinek ilyen tapasztalata?

Figyelt kérdés

6,5 hónapos a babám, és éjjelre nem elegendő a tejem, szerintem. Hajnalban haskorgással ébred, pedig eddig átaludta az éjjeleket. Nem akarok tejpépet vagy tápszert adni neki. Esetleg a sinlac?

Napközben 3,5 óránként eszik, eddig 4-4,5 óránként evett. Nem fejlődési ugrás, és sztem nem is a foga miatt van...

2010. szept. 6. 15:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ha napközben gyakrabban teszed mellre, gyarapodni fog estére is a mennyiség. 3,5 óránál nyugodtan lehet sűrűbben. Próbáld du. két óránként etetni. 2-3 nap alatt megnő a mennyiség, ha egyébként Te kiegyensúlyozott vagy, eszel/iszol/alszol eleget.

(A Sinlac is tápszer)

2010. szept. 6. 16:01
 2/12 A kérdező kommentje:

Próbáltam gyakrabban cicire tenni, (3 óránként), de akkor meg nem elég éhes, és nem eszik túl sokat, legalábbis szerintem nem üríti ki teljesen a cicimet.

Már egy hete ez van... Legyek türelmesebb?

Köszönöm a gyors választ! :)

2010. szept. 6. 16:07
 3/12 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló teljesen jól leírta, annyit fűznék még hozzá, hogy este mindenkinek kevesebb teje van,viszont zsírosabb. De tényleg korog a gyomra éjjel? Mert nem biztos hogy amiatt ébred fel,hogy éhes. Sztem.
2010. szept. 6. 16:08
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem egy 6,5 hónapos babának nyugodtan adhatsz Sinlacot, vagy bármi más tejpépet ill. tápszert kiegészítésként ha úgy érzed, hogy éhes. Én ebben a korban már nem akarnám szaporítani a szopizásokat. Nekem is kevés volt esténként a tejem, én szopizás után pótoltam tápszerrel ha kért. Ennyi idősen pedig elővacsiként - kb 1 órával fürdés és szopi előtt - adtam neki sinlacot, ezután már elég volt a cici is. Később az uzsonnna szopizást kiváltottam gyümölccsel, és így vacsira több tej maradt szopizni.

Persze szíved joga, ha úgy döntesz, hogy nem akarsz neki adni tápszert.

2010. szept. 6. 16:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Szia,nekem is így kezdődött,de akkor még csak 2 hónapos volt a babám.Nem adtam neki semmi pótlást(ettem,ittam rendesen,mindent kipróbáltam)végül odáig jutottunk,hogy 11-re egy csepp sem maradt.Így muszáj volt tápszert adni pótlásnak,és egyből jól aludt.úgy-hogy szerintem nem tudod elkerülni a pótlást,de azért remélem neked sikerül.
2010. szept. 6. 16:28
 6/12 anonim ***** válasza:
A tejen kívül mit esztek még, mennyit és mikor?
2010. szept. 6. 16:45
 7/12 A kérdező kommentje:
Először azt gondoltam csak felébred, és így akartam neki vizet adni, meg cumikát. De meghallottam, akkorát kordult a pocakja.
2010. szept. 6. 18:33
 8/12 A kérdező kommentje:

napi egyzer eszünk, szopi helyett sütőtök/alma/őszibarack kombinációból valamit. De e kanalas után 2-2,5 órával éhes, olyankor megszoptatom.

A kanalast követő alkalommal mindig jóval több egyébként a tejem. Ezért, hol délelőtt, hol kora délután van a kanalas. (hogy a tejem rendesen termelődjön)

2010. szept. 6. 18:36
 9/12 A kérdező kommentje:
Ja, olyan 140-180 ml a turmixolt kaja.
2010. szept. 6. 18:36
 10/12 A kérdező kommentje:

Sajnos nálam nem működik a fejés, sem gépekkel, sem kézi mellszívóval, sem simán kézzel. Úgy max 20-30 ml-t tudok lefejni.

Mindenkinek köszönöm a választ.

2010. szept. 6. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!