Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, ha este kevés a...

Mit tegyek, ha este kevés a tejem? Van valakinek ilyen tapasztalata?

Figyelt kérdés

6,5 hónapos a babám, és éjjelre nem elegendő a tejem, szerintem. Hajnalban haskorgással ébred, pedig eddig átaludta az éjjeleket. Nem akarok tejpépet vagy tápszert adni neki. Esetleg a sinlac?

Napközben 3,5 óránként eszik, eddig 4-4,5 óránként evett. Nem fejlődési ugrás, és sztem nem is a foga miatt van...

2010. szept. 6. 15:58
1 2
 11/12 xStefix ***** válasza:

Szerintem ne váltogasd a szilárd étkezéseket, akkor se, ha még nem váltottál ki szopit. A babának és a te tejednek is az a jobb, ha ebben is kialakul egy rendszer! Én inkább a délelőttöt javaslom a rendesre, mert akkor napközben fog kiderülni, ha esetleg valamit majd nem bírna a pocakja.

A tejed pedig nem egyik szopiról a másikra termelődik. Amit te teltebbnek érzel a következő szopiig, az csak a raktározott tejmennyiség, de az az egész szopiadagnak csak a kisebbik része! A nagyobb rész a szoptatás közben termelődik. Ezért nem az a jó taktika, ha hagyjuk, hogy összegyűljön a mellben a tej. Lehet, hogy így a következő szopira még egyszerre több lesz, a következő napokban (hosszabb távon) viszont valószínűleg kevesebb!

Teljesen normális, hogy estére kevesebb a tejed, ahogy előttem is írták. Megteheted, hogy ilyenkor pótlást adsz a babádnak, de akkor számíts rá, hogy a tejed is vissza fog esni valamennyivel. Én a helyedben inkább többször szoptatnám, mert ezzel növelheted a további szoptatás valószínűségét. (A másikkal pedig esetleg gyorsíthatod a leválást.)

2010. szept. 6. 22:47
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Szoptatni szeretném, nem leválasztani. Örülök, hogy még van esély a mennyiség növelésre :)
2010. szept. 8. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!