Egyéves, cicin elalvó baba kíméletes elválasztásában van valakinek tapasztalata?
Persze nem máról holnapra, de hogyan érdemes nekikezdeni? Tudom, nem kellett volna hagynom, hogy rászokjon a cicin elalvásra, de olyan rossz alvó volt a kezdetektől fogva, hogy megváltás volt, amikor legalább ez kialakult. Leginkább már csak alváshoz kéri, ami napi kettő, és éjjel párszor. Sírni hagyni nagyon nem szeretném, ha megoldható. A cumit soha nem fogadta el.
Kérlek, ne ítéljetek el, amiért már nem szeretem csinálni, nagy már, harap, és nagyon szeretnénk kistesót, de még mindig nem jött meg...
Nem tudom,ha ebben a korban meg lehet oldani kíméletesen,főleg ha az elalvás is képben van.Ennyi idős korában volt nálunk is az első próbálkozás,de nem ment.Így jutottunk el a 3 évig.
A nagyihoz való elköltöztetést nem ajánlom,akkor sem ha 2 napról van szó,és azt sem,hogy te elmenj otthonról.Esetleg próbáld bekenni a melledet valamivel.Pl citrom,mustár,de elötte kezd el mondogatni neki,hogy nemsokára elromlik a cici,mert megnött,nem bébi már.
Én 14 hónaposan szoktattam le a fiamat a cicin elalvásról.
Ugyanúgy, ahogy szoptattam, abban a pózban lefeküdtünk, magamhoz húztam, és simogattam, ő meg simogatta a cicimet, de szopi nélkül. Megbeszéltük a világ dolgait, duruzsoltam neki ezt azt (általában valami saját költésű mesét, de csak halkan), és 20 perc alatt beájult.
Három nap alatt teljesen elhagyta, és azóta se kérte.
Köszönöm a válaszokat, főleg az utolsó kettőt. Majd megpróbálom ezt a módszert, hátha...
A linkhez meg azt tenném hozzá, hogy pont a felvázolt eset miatt nem szeretném évekig szoptatni. Elsüllyednék szégyenemben, ha idegen nők melleit véleményezné. :S
Ezzel legkevésbé sem a hosszú szoptatást szeretném kritizálni, mert tudom, hogy lehet kulturáltan is csinálni!
Hű, már jó régen volt, most kicsit vissza kell emlékeznem... De valahogy ment magától. 13 hónapos korában, tehát a kérdés kiírása után nem sokkal valahogy úgy alakult, hogy elmaradt az esti szopi, és nem reklamált. Aztán született egy kishúga, aki szintén cicin elalvós lett, vele nem sürgettem az elválást, mégis 1 éves kora után nem sokkal magától leszokott arról, hogy bealudjon szoptatás közben.
Igaz, az éjjeli szoptatásról mindkettőt én szoktattam le, biztos ez is segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!