Mitől lett hirtelen kevesebb a tejem?
Kisfiam 11 napos. Eddig nagyon szépen volt tejem, felváltva szopizott 100-akat egy ciciből. Tegnap óta viszont valamiért megcsappant a tejem, el nem tudom képzelni, mi lehet az oka????
Ma egykor már csak 50-et tudott szopizni 2 ciciből.
Még jó, hogy álmos volt, bealudt, így nem kérte a 100-at.
Iszom a laktoherbet szoralmasan, nem teszek semmit másképp, mint eddig, nem értem???
Miért van ez?
Botond egyébként nagyon jó baba, eszik- alszik, vagy nézeget:).
Járt már valaki így?
Nem hinném, hogy azért szopizott kevesebbet, mert kevés a tej, hanem mert ennyit kért éppen akkor. Mint írod, szépen "bealudt" utána.
Szerintem tedd félre a mérleget. Ha "eszik-alszik baba", akkor biztosan elég neki. Minden szopinál kínáld fel mindkét cicid, és hidd el, pont elég fog termelődni. Egyébként azért is érezheted kevesebbnek, mert beállt a kereslet kínálat. A tejbelövelléskor sok kismamánál sokkal több a tej, mint amennyi a babának kell, aztán ez szép lassan beáll annak függvényében, hogy a baba mennyit szopik.
Hidd el, ha éhes, akkor azt jelzi Neked vagy nyöszörgéssel, vagy sírással (vagy ahogy szokta :o)
Amikor kéri adj neki, és addig szoptasd, amíg kéri, és csuda jól fog menni.
Gratulálok a kis Botondhoz!
(Két gyerekes sokáig szoptatós anyuka)
Köszönöm a tanácsot!
Igen, nagyon furi, hogy már nem akar szétrobbani a cickó. Remélem ezek a "tünetek" nem azért vannak, mert el akar apadni...
Mindig cicire teszem, ha kéri, remélem tudom majd szoptatni sokáig, vagy legalább fél évig. Köszi még egyszer.
Amit írsz, hogy már "nem akar szétrobbanni", az pontosan az, hogy beállt a kereslet-kínálat.
Szépen is néznénk ki, ha másfel évig, vagy akár tovább is folyamatosan szét akarna robbanni... :o))
Nagyon jól csináljátok, csak így tovább!
(Mérni pedig naponta max. egyszer érdemes este ugyanabban az időben pisis pelus nélkül, abból szépen látszik a gyarapodás. De ezt is csak akkor, ha nagyon izgulós vagy. :o) Különben meg hetente egyszer mérd. Úgyis jártok védőnőhöz, szerintem egy hónapos korán túl már az is elég, amikor ott mérik.)
Jó egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!