Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mitől lett hirtelen kevesebb...

Mitől lett hirtelen kevesebb a tejem?

Figyelt kérdés

Kisfiam 11 napos. Eddig nagyon szépen volt tejem, felváltva szopizott 100-akat egy ciciből. Tegnap óta viszont valamiért megcsappant a tejem, el nem tudom képzelni, mi lehet az oka????

Ma egykor már csak 50-et tudott szopizni 2 ciciből.

Még jó, hogy álmos volt, bealudt, így nem kérte a 100-at.

Iszom a laktoherbet szoralmasan, nem teszek semmit másképp, mint eddig, nem értem???

Miért van ez?

Botond egyébként nagyon jó baba, eszik- alszik, vagy nézeget:).

Járt már valaki így?

2011. máj. 25. 15:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy azért szopizott kevesebbet, mert kevés a tej, hanem mert ennyit kért éppen akkor. Mint írod, szépen "bealudt" utána.

Szerintem tedd félre a mérleget. Ha "eszik-alszik baba", akkor biztosan elég neki. Minden szopinál kínáld fel mindkét cicid, és hidd el, pont elég fog termelődni. Egyébként azért is érezheted kevesebbnek, mert beállt a kereslet kínálat. A tejbelövelléskor sok kismamánál sokkal több a tej, mint amennyi a babának kell, aztán ez szép lassan beáll annak függvényében, hogy a baba mennyit szopik.

Hidd el, ha éhes, akkor azt jelzi Neked vagy nyöszörgéssel, vagy sírással (vagy ahogy szokta :o)

Amikor kéri adj neki, és addig szoptasd, amíg kéri, és csuda jól fog menni.

Gratulálok a kis Botondhoz!

(Két gyerekes sokáig szoptatós anyuka)

2011. máj. 25. 15:18
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot!

Igen, nagyon furi, hogy már nem akar szétrobbani a cickó. Remélem ezek a "tünetek" nem azért vannak, mert el akar apadni...

Mindig cicire teszem, ha kéri, remélem tudom majd szoptatni sokáig, vagy legalább fél évig. Köszi még egyszer.

2011. máj. 25. 15:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Amit írsz, hogy már "nem akar szétrobbanni", az pontosan az, hogy beállt a kereslet-kínálat.

Szépen is néznénk ki, ha másfel évig, vagy akár tovább is folyamatosan szét akarna robbanni... :o))

Nagyon jól csináljátok, csak így tovább!

(Mérni pedig naponta max. egyszer érdemes este ugyanabban az időben pisis pelus nélkül, abból szépen látszik a gyarapodás. De ezt is csak akkor, ha nagyon izgulós vagy. :o) Különben meg hetente egyszer mérd. Úgyis jártok védőnőhöz, szerintem egy hónapos korán túl már az is elég, amikor ott mérik.)

Jó egészséget!

2011. máj. 25. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!