Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Neha "elfogy" a tej! Hogy...

Neha "elfogy" a tej! Hogy allitsam be, hogy ne legyen ilyen?

Figyelt kérdés
Altalaban (jobbik esetben) telt duzzado mellekkel ebredek, es egesz nap szepen termelodik utana, ahogy a 3 hos fiam kiszopizza, csak estere kevesebb de eppen eleg neki...viszont idonkent van 1-2 nap amikor mintha elfogyna a tej. Eleve ures cicvel ebredek fel es egesz nap nem nagyon termelodik, alig tudunk 2 cicibol 80 g-ot kiszivni.Igy gyakrabban kell szoptatnom hogy ne ehezzen es hogy visszaaljon a kello mennyiseg. Masnal is vannak ilyen napok. vagy mitol van ez? Azok a napok nagyon kiboritanak, probalok nem idegeskedni, mert tudom hogy nem tesz jot a tejtermelesnek, de nem konnyu nezni hogy szivja a fiam a semmit...:( foleg este...alig van benne 30-40 gr, igy ehesen alszik el. Szerencsere nem tart tovabb 1-2 napnal sosem. de nem kellett volna mar beallnia a tejtermelesnek 3 honap alatt. szeretnek sokaig szoptatni, ha lehet.
2011. ápr. 25. 17:06
 1/5 kisnita ***** válasza:

Szia!

Tényleg nem szabad rá stresszelni. Ilyenkor szoptass többször és több ideig, addig legyen mellen a baba amíg jól esik neki, te nagyon kényelmesen helyezkedj el, ha hosszú ideig szoptatsz és egy pózt megunsz akkor nyugodtan válts pózt és szoptass tovább. Minél több inger éri a mellett annál több tejcsi termelődik, ez azért jó. Tudom, hogy nem túl jó ha szinte egész nap mellen van a gyerek, én is voltam így, de most ne foglalkozz semmi mással, ha szalad a lakás az se baj. Ha a babád kevés ideig akar cicizni akkor szoptatás után fejd le mind két melled, nem baj nem jön belőle sok tej az se ha egyáltalán nem jön, a lényeg az inger.

Kipróbálhatsz tejserkentőket is, nagyon sokféle létezik.

3 hónapos korban van egy növekedési ugrás és ilyenkor elő szokott fordulni, hogy kevésnek ítéled a tejed. Ettől függetlenül nem árthat ha fejsz. Amit lefejtél tedd el a fagyasztóba és jó lesz az még akármire is, oda lehet adni a babának ha nem vagy otthon vagy a hozzátápláláskor is fel tudod használni.

2011. ápr. 25. 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb módja a tejtermelés beállításának, hogy nem méricskéled folyton mennyit evett, hanem amikor sír,és úgy érzed éhes, akkor odaadod megszoptatod és kész.

Ha egy órával korábban evett akkor is, meg ha négy órája nem evett akkor is. Mi sem eszünk mindig egyforma mennyiséget és egyforma időközönként. Van, hogy éhesebb vagy, és többet eszel, van hogy kevesebbet. Ez az igazi kereslet-kínálat, nem az, hogy hű, most nem evett csak 40 gr-ot, akkor kevés a tejem. Lehet nem is kellett neki csak annyi. Majd egy óra múlva eszik még, ha éhes lesz.

A növekedési ugrás tényleg valós esemény ennyi idősen, nyugi. Figyeld a babádat, és igény szerint etesd, ne óra és mérleg szerint. A mérlegelés max. arra jó, hogy kikészítsd vele magad.

2011. ápr. 25. 17:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én babám 8 hetes, és nekem is pont ez a problémám. Érdemleges választ nem tudok sajnos írni, én is ugyanazt teszem mint te.

Amikor éppen nem ébredek teli mellekkel, akkor aznap minden szoptatás után fejek legalább 5-10 percet Így is csak 20 ml jön ki, de ez segít. Ha összejön sok, akkor apa odaadja pótlásként a gyereknek este fele, hogy éjszaka aludjunk és reggel teli mellel kellhessek és kipihenhessem magam, mert a tejtermeléshez pihenni kell, mert az komoly fizikai munka a testnek.

Következő nap már nem fejek, mert van elég.

És ez így megy folyamatosan.

2011. ápr. 26. 08:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Tejserkentő, ha néha elapadna: Motherlove more milk
2011. ápr. 26. 12:07
 5/5 xStefix ***** válasza:
100%

NEM szükséges este pótolni semmivel!

Annyi a "titok", hogy délután/este gyakrabban kell szoptatni (akkor is, ha semminek tűnik) és egyébként is igény szerint csinálni. Ez a módja.

A telt mell nem azt jelenti, hogy elég tej van, hanem azt, hogy túl sok! DE. Ez hosszabb távon épp nem annyira előnyös! (Előttem párral író anyuka, ezt neked is írom!) A telt mell elsősorban azt jelzi, hogy a szopik KÖZÖTT tárolt tejmennyiség a nagyobb. Ez viszont csak a következő szoptatás idejére lesz jó dolog, mert aktuálisan lehet, hogy bőven elég lesz a tej.

Ámde, hosszabb távon ez akár negatív is lehet, ugyanis a túl sok tárolt tej idővel felesleges lesz (hiszen az adott tejadag nagyobb része pont szopi KÖZBEN termelődik!). Ez hamarosan azt jelzi a szervezetnek, hogy nem kell ennyi tejet termelni - azaz, pár nap múlva vissza fog esni a tejtermelés: sem a szopik között nem lesz olyan telt a mell, sem az adott szopi alatt nem fog elég termelődni (és utóbbi a nagyobb gond).

Ergó, ne arra törekedjetek, hogy mindig duzzadjon a melletek, mert ez az előzetes elképzelésekkel szemben pont hogy nem jó - idővel akkor is lesz elég tej, ha felpuhul a mell, sőt!

Ezt úgy tűnik, sokan nem tudják, ezért adnak (elképzelhető, hogy feleslegesen) pótlást az esti szopiknál.

2011. ápr. 26. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!