Eleget ki tud szopizni? Adjatok tanácsot, hogyan állítsam be a szopizást.
Csak most kezdtünk szopizni, eddig cumis üvegeztünk.úgy érzem, hogy nagyon keveset szopizik, mert a mellem nem üríti ki, elég sokat, kb 100 ml még ki tudok fejni összesen belőle. Váltott mellből szopiztatom, mert nagyon bekeményedik ha nem könnyebbül meg mindkettő.Szóval ezért nem tudom alkalmanként csak az egyikből szoptatni.
Azelőtt akár 90-100ml is megevett cumisüvegből de most nagyon kevésnek érzem amit megeszik.Szopi közben ráadásul be alszik.Viszont utána le tudom tenni a kiságyába elalszik, nem sír.Csak kb.1-1,5 óra múlva kezd megint nyűgösködni, akkor megint cicizünk.Még csak második napja szopizi, lehet, hogy még járatlan benne és azért nem üríti ki a mellem?Félek, hogy most meg éhezik, és nem veszem észre. Nem tudom, hogy hogyan, szopiztassak, hogy jó legyen, hogyan állítsam be nála a három óránkénti etetést?Vagy igény szerint?De akkor lehet, hogy csak nyalogatni figja és nem eszi ki rendesen.Jaj, most annyira káosz az egész...Bár madarat lehetne velem fogatni, hogy VÉGRE elkezdett szopizni.Ja, 2 hónapos kisfiú a drágám
Az én kisfiam is két hónapos, épp ma. :-) Annyi tejem van, hogy miután ő még jóllakott, marad még több, mint 100 mili az anyatejgyűjtőnek.
Lehet, hogy neked is sok tejed van, ezért tudsz ennyit lefejni.
Még gyakorlatlan a kisfiad a szopizásban, és hamart belefárad, hiszen ez nagyobb munka, mint cumisüvegezni. De nem tesz neki jót, ha mindig csak az első tejet kapja meg mindkét ciciből. Ne arra hasznld őt, hogy megkönnyítse a melledet. Hagyd, hogy teljesen kiürítse az egyiket, hogy a zsírdús, tápláló hátsó tejhez is hozzájusson, csak aztán kínáld meg a másik melleddel is. Legközelebb azzal a melleddel kezd, amelyiket nem fejezte be a kicsid. Ha nagyon feszül a melled, azon mellszívóval segíthetsz.
Ha mindig csak az elülső tejet kapja a kicsid, akkor hasfájós lesz és nem is fog megfelelően fejlődni.
Sok sikert!
nagyon köszi a válaszokat. A bal mellem majdnem teljesen kiürítette, csak 30ml-t hagyott benne.Sőt szopi közben még egy nagy adagot rám is bukizott.Úgyhogy tutira szopizik :)
Viszont a jobb mellem mire végzett a drágám olyan lett mint a beton, úgy tele ment tejcsivel.Lett is egy jó nagy göb benne, most azt fejem.
Akkor most a következő szopit melyik mellemmel kezdjem? A
csomósból nehezebben jön a tej mert az már egyszer elég rendesen begyulladt, azóta működik ilyen rosszul. A másikból jön rendesen.Most akkor amíg bele nem jön a szopiba akkor igény szerint etetem.
Először is, nagyon ügyes kis anyuka vagy. Ismeretlenül is nagyon büszke vagyok rád, hogy ilyen kitartó és lelkiismeretes vagy. :)
Még csak most tanulja a fiad, hogy hogy is kellene, és a cumisüvegből nagyon könnyen jön ám a hami :) szóval sokkal fárasztóbb neki ciciből enni, ezért is alszik be közben. Kell még idő neki mire beletanul. Addig is akkor tedd mellre, amikor kéri.
Hogy ne gyulladjon be a melled, és ne feszítsen annyira, abból a mellből, amiből nem fogsz szoptatni, előre fejd le a tejet, vagy ha ügyes vagy akár szoptatás közben is le tudod fejni. Fejés közben folyamatosan masszírozd, hogy biztosan mindenhonnan kiürüljön a tej.
Bízz a fiad ösztöneiben, ha nem éhes, nem tudod megetetni, akár eltelt a három óra, akár nem. Ha meg éhes, akkor úgyis előbb sírni fog. Meglátod ő majd saját magának kialakít egy körülbelüli napirendet, kezd el (ha még nem kezdted) írogatni, hogy mikor és kb mennyit eszik. (én nem grammra írtam, hanem időre pl. )
Én a mai napig igény szerint szoptatom a fiamat, már 8hónapja. :)
kedves utolsó válaszoló! Nagyon kedves tőled, jól esett, hogy megdicsértél :)
Most még végtelenül hosszúnak tűnik a szopizás (09:30-10:40-ig két részletben)és még most sem ürítette ki azt amiből evett.Nagyon sokat le tudok még fejni belőle.Mikorra fog annyit szopizni, hogy eljutunk a másik mellig? Eddig írtam, hogy mikor mennyit evett, sőt még a fejések időpontját és mennyiségét is.Most csak azt, hogy mettől meddig szopizott. mérlegem már nincs, de a védőben meg tudom mérni minden héten.Jövő héten csütörtökön megyünk legközelebb remélem nem esett vissza a súlya szopizás miatt. Ha rövid időn belül megéhezik akkor is mellre rakom nem adom oda neki üvegből a lefejtet.
Örülök, hogy nem adjátok fel a nehézségek ellenére sem (ez az utolsó válaszolónak is szól :) ) Ritka jó természetetek van.
Most megnéztem a "kisokosomat", nálam három fázisban volt a két-cicis-evés, a 6.,12.,17. héten. Ilyenkor nagy többségben a jobb cicivel kezdtem a szoptatást (mára már fény derült a turpisságra, abban a ciciben kb fele annyi tej van, mára már abból nem is hajlandó egyáltalán enni, elutasítja, így azt csak fejem)
Az első két hétben, naponta 12-14 (!!!) alkalommal etettem a fiamat, ezen kívül volt olyan, hogy cicin volt negyven percig, leraktam, 8 (!)perc múlva újra evett... és ez nem egy eset volt, sok-sok ilyen volt. A 3. héten beállt a napi 8-9 evésre, 2 hét múlva napi 6-ra és így tovább.... mindezt saját magának alakította ki, mára reggel 8,12,16,19.30-kor eszik (plusz-mínusz negyed órás eltérések lehetnek)
Néha nagyon keservesen sírt a kajáért, de volt, hogy csak épp nyöszörgött, és amikor néztem az órára, láttam, hogy húha, már enni szokott ilyenkor...
Jól csinálod, csak így tovább, látod, kitartással, szeretettel sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!