Elfogy a tejem 2 hónap után?
Tegnap este óta van az,hogy a babám már elkezd nyűglődni a cicin(valószínű már nem jön neki több tejcsi)és ilyenkor oda kell neki adnom a másikat is,mert még éhes.De még utána sem mindig nyugszik meg teljesen,látom rajta,hogy még enne.Este fejtem még a szopi után mindkettőből összesen 80at,majd mikor felkelt éjjel enni,megint ment a szenvedés,tök puhák is voltak a mellem és megint oda kellett neki adnom a másikat is pedig eddig 1 is elég volt.Nagynehezen megnyugodott,aludt még 4 órát.De ma megint ez van,mindig kell neki a másik cici is,mert 1nem elég,így a lefejt tejet kapja meg utána,de félek,hogy lassan nem tudok mit tenni,érzem,hogy üresek a melleim.
Lehet,hogy én okoztam ezt?Már elég sok nyűglődésem van a szoptatással,bimbóvédővel is gyakran fáj,kényelmetlen a pozíció,nem lehet tervezni sem nagyon,mert van hogy fél-1óra múlva megint enne.Tudat alatt,már arra gondolok, hogy jó lenne ha már vége lenne.
Baj ha most lesz tápszeres?
8 hetes a baba
Szerintem Skóciában is vannak szopis tanácsadók, érdemes lenne velük is beszélni erről, ha gondolod.
Mert alapból az a tényállás, hogy igen, okozHAT méhösszehúzódásokat, de inkább olyan esetekben kockázatos ez, amikor alapból veszélyeztetett a terhesség (pl. tilos az orgazmus is). Ez az egyik legsúlyosabb érv, amikor ténylegesen elválasztást szoktak javasolni.
A féltékenységre pedig pont ellenpéldákat tudok neked hozni: tele van a tandem-szopis "szakirodalom" és gyakorlat olyan esetekkel, amikor a szopi épphogy csökkentette a rivalizálást. Azért, mert a nagy sem maradt így ki azokból a "jókból", amiket a kicsi is megkap, így nem érzi magát kirekesztettnek (ebben sem). Ráadásul általában pár hónap után maguktól el szokták hagyni a nagyok a szopizást (bár erre is tudok ellenpéldát).
Mindez nem győzködés, remélem, tudod. Csak fontosnak gondoltam leírni, mert nem egészen úgy van, ahogyan hallottad.
Köszi, hogy leírtad. Nagy dilemmában voltam, hogy mi legyen, de mint hogy még mindig cicizik a fiam, az is mutatja, hogy nem is igazán sikerült elválasztanom. Nincs hozzá szívem. De tény, hogy sokkal kevesebbszer jön már.
Itt azt hiszem rekordot döntöttünk ezzel a 21 hónappal is. Mikor a szülésznő meghallotta, hogy még mindig szoptatok, igen csak elkerekedtek a szemei és akkor mondta, amit mondott.
A szülőszobán ahol feküdtem összesen a váltásokkal együtt 6-an voltunk. Ebből én voltam az egyetlen aki eleve megpróbált szoptatni. A többiek meg se próbálták, rögtön tápszert adtak.
Még egyszer köszi, ha vissza nem is akarom ettől jobban szoktatni már, de legalább nem aggódom, hogy baj lehet belőle.
Örülök, hogy tudtam segíteni. :)
De ha teljesen biztosat akarsz, keress szopis tanácsadót, vagy még inkább laktációs szaktanácsadót (ibclc). Ők sokkal pontosabban meg tudják neked mondani, hogy mik a kockázati tényezők és akkor látod, hogy érintett lehetsz-e. (És igen, az lenne a legjobb, ha ezt a nőgyógyász és a tanácsadó együtt tudná eldönteni, az anyukával együtt...)
Itt tudsz keresni közöttük: www.ibclc.hu
Szomorú, hogy ilyen rossz nálatok a helyzet. :((((((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!