Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Túl sok tej után elfogy?

Haramia kérdése:

Túl sok tej után elfogy?

Figyelt kérdés
Kisfiam 6 hetes koráig nagyon sok tejem volt, szó szerint spriccelt minden evéskor, ha büfizni levettem. Mivel hasfájós volt és sokat bukott a védőnő és az orvos tanácsára kevesebbet kapott enni, ami használt is, mert megszűntek a több órás sírások és a rengeteg tejvisszacsorgatás. Viszont azt vettem észre, hogy már nem keményedik meg úgy a mellem a következő evésre, kevesebb is benne a tej, többször előfordul, hogy evés közben a baba (most 8 hetes) izeg-mozog, néha kicsit bedühödik, az öklét rázza...Ilyenkor megnézem, megnyomom és jön még tej, csak fele olyan intenzitással sem, mint régen. Lusta lenne megdolgozni érte? Lehetséges, hogy elfogy a tejem, vagy csak beállt a szükséges mennyiségre, és a babának meg kell dolgoznia érte? Mert ha türelmesen kivárjuk, a végére most is beálmosodva jól lakik...
2011. szept. 1. 07:24
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Beállt a kereslet - kínálat.

Ha szaporítani szeretnéd a tejet akkor fejj egy kicsit etetés után.

2011. szept. 1. 07:27
 2/2 anonim ***** válasza:
Néhány hét alatt megszűnik a túltermelés, annyi tejet termel a szervezeted, amennyit kivesznek belőle, ez így természetes. Nekem anno éjszakánként ömlött a tej a mellemből, reggelre mindig eláztam, meg napközben is csöpögött, de néhány hónap múlva már egyáltalán nem kellett használnom melltartóbetétet sem, csak akkor jött a mellemből tej, ha szívta a kisfiam, vagy ha esetleg fejtem. Most 10 hónapos a kisfiam, még mindig szopik, van elég tej még mindig. Inkább megkönnyebbülés, ha már nem feszül annyira az ember melle, meg nem csöpög belőle a tej, de ez nem jelenti azt, hogy kevés lesz a tej, sőt, ez így normális.
2011. szept. 1. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!