Párommal sokat veszekszünk a pénzügyeken, mert soha nem tudjuk beosztani, és hónap végére mindig csak vajas kenyeret eszünk, annyira elfogy a pénzünk. Hogyan tudnám az anyagiakat ésszerűen rendezni?
Elmegyünk a boltba és ami kell, megvesszük, még egy kicsit mellé is vásárolunk.
Magyarul hülyeségeket veszünk. (Nutella, nyaklánc,ropi, csokik, stb.)
Nincs valami ötletetek, hogy hogyan kell beosztani a pénzt, hogy egész hónapban elég legyen?
Osszuk szét 4 részre, és akkor minden héten csak annyi lesz a kajapénz?
Mind a ketten dolgozunk.
Ti hogyan csináljátok?
Szia!
ÉN úgy csinálom, hogy elkülönítem a stexet a fix költségekre. Amit biztos, hogy minden hónapban ki kell fizetni. Utána csinálok egy heti étrendet ( én főzni szoktam, nem hordjuk a kaját)Ott megnézem h mit kell vennem, bevásárolok , és ha esetleg valami valahol akciós abból bespájzolok. Van egy keretem a heti konyhapénzre amit nem léphetek át semmiféleképpen. Ha váratlan kiadás jön be, akkor abban a hónapban nem megyek pedikűröshöz, vagy nem veszem megy az uszodabérletet. Ez a két úgymond luxus amit megengedek magamnak. És úgy csináljuk, hogy a hónap végére maradjon min 20 E ft-t, amihez hozzányúlhatok ha nagyon kell. Ha nem kell, akkor ez benn marad a számlán.
Köszi a válaszokat!
Én nem főzök, hanem hordjuk a menüt haza.
Az a baj, hogy nem nagyon figyelek oda, hogy mit veszünk, amíg van, addig költöm, aztán meg vakarózok hó végén, hogy hol a pénz.
Jobban oda kell figyelnem, mert így nem lesz jó.
Ha valakinek van még ötlete, írjon! Köszi!
Szia!
Sok hasznos tanácsot kaptál arra hogyan szűkölködj abból a pénzből amit adnak nektek a munkátokért.
Én egész más alternatívát ajánlok. egészítsétek ki a havi bevételeteket annyira minimum ami a szükségleteiteket fedezi.
Magyarul: ne az igényeiteket alakítsd a pénztárcádhoz életed végéig, hanem nagyon gyorsan alakítsd a pénztárcád tartalmát az igényeidhez. vedd figyelembe, hogy ha gyarapszik majd a családod sokkal többe kerül az élet.
Vigyázz, mert élet és ÉLET között különbség van.
Hajrá!!!
Az utolsó válaszolónak!
Ha te 24 órából 24-et dolgozol, az nagy baj számodra, bár azt hiszem erős költői tulzás volt.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!