Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mindenki feji a ciciét?

Mindenki feji a ciciét?

Figyelt kérdés

Első babámat várom és nagyon foglalkoztat a kérdés, hogy tényleg kell-e fejni, ha igen miért olyan fontos. Érdekel, hogy mindenki előre megveszi a több tízezer forintos mellszívókat, vagy csak ha tényleg kell?

Azt értem, hogy bizonyos helyzetekben kell fejni, ha mondjuk valami miatt nem szopizik a baba, avgy kevesebb a tej. csak bennem merül fel a kérdés, hogy nem annyi tejem lesz, amennyi a babának kell.

Ne haragudjatok a tudatlanságomért!

2009. febr. 26. 23:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

szia! én azért fejek, mert igy több a tejem, meg igy növelni tudom a mennyiséget, ráadásul azért kell fejni nehogy begyulladjon a melled. 2 honapos baba anyukája.

Könnyü szülést kivánok neked, es boldog babázást! :D

2009. febr. 26. 23:14
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a kórházban fejtem kényszerből (mi sajnos két hétig voltunk bent), itthon kb. háromszor vettem elő a mellszívót. Mivel a pici nagyon sírós volt az elején, nem is volt alkalmam fejni, mert képtelenség volt megoldani. Később, amikor beállt a kereslet-kínálat, már értelmét nem láttam, mivel nem akartam anyatejet lefagyasztani. Szerintem jó, ha van kéznél, mert lehet, h' csak egyszer lenne rá szükséged, de akkor nagyon. Illetve ha szeretnél tartalékolni, akkor muszáj fejned, és kézzel elég macerás.
2009. febr. 26. 23:22
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha tegyük fel több tejed termelődik mint amennyit a baba megeszik akkor ki kell fejni különben a többlet termeléstől elkezdődik a tejpangás ami mellgyulladáshoz vezet.

Én is igy jártam pedig fejtem, mégis begyulladt és 40 fokos lázam lett és annyira fájt hogy saját magam érintésétől sirva fakadtam a fájdalomtól.

Szerintem vegyél és ha veszel akkor már a kórházba is vidd magaddal mert ha úgy jársz mint én és egyik napról a másikra beindul a tejtermelés akkor mégse a kórházit vagy másét kelljen használnod.

Ha meg nem kell mert valamiért nem lesz rá szükség akkor börzén hamar el lehet adni.

Én ajánlom a Tommee Tippee mellszivót.

2009. febr. 26. 23:22
 4/14 anonim ***** válasza:
61%

Én egyszer fejtem (valószínűleg nem túl ügyesen, mert utána bizony fájdogált a cicim), de azóta sem. Szerintem ez nem mennyiségi verseny, nem kell, hogy több teje legyen az embernek, csak annyi, amennyi a babának kell...És annyi biztos lesz is! A mellett nem lehet üresre fejni,mert a tejmirigyek állandóan termelnek tejet...

Mondjuk Magyarországon le lehet adi a fejes anyatejet (és ez asszem adómentes bevétel, kb. 6000 Ft- fizetnek érte literenként) és ha jól tudom, koraszülötteknek adják. Ha akarsz segíteni ezeken a babákon és mellette egy kis mellékesre is szert tenni, akkor érdemes fejned, egyébként nem.

2009. febr. 26. 23:28
 5/14 anonim ***** válasza:
86%

Harmadik vagyok.

Anyatejgyűjtő állomásokon igen le lehet adni de csak 1800 ft/l és nem 6000.

Egyébként meg én is azért is fejtem mert muszály volt és azért mert szerettem volna biztosra menni hogy ha valami gond lesz akkor a fagyóban legyen tej hogy tudjak mit adni enni a gyereknek ha szükséges. Még jó hogy volt mert most szükség is volt rá hogy influenzás lett mert nem volt hajlandó mást enni csak anyatejet.

2009. febr. 26. 23:34
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia.En az elso babamat 14 honapig szoptattam,a masodik most 7 hos,o is szopik,soha nem fejtem,mindig annyi tejem volt amennyire a babanak szuksege volt,van.Azt hiszem szerencses vagyok ilyen teren,van akinek muszaj fejni,vagy mrt begyullad a melle az elejen,vagy mrt keves a teje,vagy sok es el akarja raktarozni,nem vagyunk egyformak.Egeszseges kisbabat kivanok neked es sikeres szoptatast.
2009. febr. 27. 07:59
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én soha nem fejtem a cicimet, mert nem láttam értelmét. Igaz, hogy nem is termelődött annyi, amennyit érdemes lenne fagyasztani. Annyi tejem van, amennyi a kisfiamnak elég. 5 hós, anyatejes kiskrapek.

2009. febr. 27. 08:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kórházban jól jött volna, mert annyi tejem volt, hogy tejlázam lett, a babám meg nem bírta úgy enni. Itthon már néhány nap alatt normalizálódott a helyzet, de mégis vettem egy Avent Isis mellszívót, mikor megijedtem, hogy nem elég a tejcim. Nem áll a fagyóban literszámra a tej, néhány üveg van, de én is úgy gondolom, hogy nem árt ha van vésztartalék, mert bármi lehet (megbetegszem, egyik nap kevesebb termelődik fejlődési ugrás miatt, stb.). Akkor jó ha van és nem kell tápszerért rohangálni, vagy idegentől kérni.

Ezt mindenki maga dönti el, hogy fej, vagy sem. :)

Könnyű és gyors szülést és boldog babázást utána!

2009. febr. 27. 08:09
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
sose fejtem és még mindig van tejem.
2009. febr. 27. 08:51
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
9 hetes a fiam. Az első 2-3 héten fejtem, de csak néha. Pedig elég drága (27e Ft) mellszívót vettünk. Már egy jó ideje nem fejek, csak akkor egy kicsit, ha pl. bealszik a gyerek, nekem meg fullon van a cicim, ilyenkor csak egy kicsit lefejek belőle, és kész.
2009. febr. 27. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!