Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi érv szól a tápszer mellett?

Mi érv szól a tápszer mellett?

Figyelt kérdés
Sokan előnyben részesítik, szerintetek miért?
2011. márc. 20. 20:12
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
100%

nekem is teljesen egyértelmű volt a kérdés.

Szerintem semmivel nem jobb a tápszer, mint az anyatej, sőt.Biztos megvannak benne azok a vitaminok amik kellenek, de mesterségesen. És még mielőtt elítélnének egyesek, igen az én babám is TÁPSZERES volt. És én átéltem azt ami a legszörnyűbb. Néztem, ahogy szenved a gyerekem, mert éhes. Hiába a fejés, gyakori szopizás, mennyiség vmivel nő, de híg, szinte víz volt, és mindezt a doktornő nem hitte el. Csak azt sulykolta, h sűrűn rakjam cicire. Már majdnem ott tartottunk, hogy egész nap szoptattam. Majd másfél hét után hajlandó volt tápszert felírni. (első baba, nem tudtam melyik lenne a legjobb és hittem, h változni fog a tejem, ezért nem vettem tápszert amíg nem írt fel.) Tehát, hogy a kérdésre is válaszoljak: Nekem amivel jobb lett:

Nem éhezett a babám

Átaludta az éjszakát

nappal is aludt vagy mosolygott

és utolsó sorban nem voltunk annyira összekötve, de feladtam volna a szabadságot, ha tudok szoptatni.

KÉRLEK TITEKET NE VESZEKEDJETEK, NEM VOLT EBBEN SEMMI PROVOKÁLÓ!

2011. márc. 21. 21:53
 32/51 anonim ***** válasza:

19:56osnak: Valóban,ami velem nem,az megtörténhetett mással.DE!!! Más a ferde szemmel nézés,esetleg egykét beszólás és más a leribancozás meg a közösségekből kiutálás.Azért ne essünk ekkora túlzásba...

A kérdés szerintem sem volt provokáló,és hogy válaszoljak is rá,a tápszer táplál ha nincs anyatej. Vagy ha az anyatej kevés,esetleg anyuka gyógyszert szed vagy egyéb ok miatt nem szoptathat.Nem jobb,de sajnos ha nincs más akkor kell.Anyatej HELYETT a legjobb,vagy akár mellette,de csak ha nincs anyatej.

2011. márc. 22. 11:20
 33/51 anonim ***** válasza:
53%

Pedig sajna igaza van és nem túloz az "idegbetegnek" titulált illető. A válaszai nem felétek voltak idegesek szerintem hanem azok felé akik ezt odahaza kiváltották belőle. Én is tudom milyen érzés ez sajnos, mert nekem sem volt elég tejem és ugyanezt éreztem. Azok a tekintetek az szoptatós anyukáktól és bárkitől aki rákérdezett hogy szoptatok-e, azt nem kivánom senkinek! Borzasztó lelkiismeretfurdalás nagyon hosszú ideig azt meg duplán nem!

Senki sem mondta hogy jobb a tápi az anyatejnél. De akkor is minőséges még ha a szoptatást istenitők ennek az ellenkezőjét is állitják. Csak nem értem hogy miért kell ezen mindig veszekedni. Aki tud szoptasson aki meg nem adjon tápszert. Én is ellettem volna havi közel 100 euró pénzkiadás nélkül, de a legjobbat vettem neki.

Komolyan mondom azt nem támadják le ennyire aki nem szoptat és tehéntejet ad a babának mert a tápi drága.

Szomorú hogy mi nők nem tartunk össze! :(

2011. márc. 22. 15:43
 34/51 anonim ***** válasza:

Tekintetek...igen.de ugye nem akarod azt mondani h valaki megkérdezte szoptatsz-e és mikor azt mondtadhogy nem akkor leribancozott.Ugye nem?

Rám is néznek ferde szemmel mert a kislányom kicsi.Jóval kisebb és soványabb a korabelieknél,mert koraszülött.És volt hogy megkérdezték,miért nem adok neki enni.De akkor sem ribancoztak le és nem uzáltak ki egy közösségből.Ilyen ferdítést ne haragudjatok,de nem veszek be.

2011. márc. 22. 16:04
 35/51 anonim ***** válasza:
75%

Érvek mellette (sajnos nekem szükség volt rá és lelkiismeretfurdalásom volt és sírtam, de az első 2 hónapban semmit nem hízott, és akkor beadtam a derekam, adtam neki). Én meg folyamatos tejpangással küzdöttem, szóval el lehet képzelni, mit összeszenvedtünk és sírtunk.

Ami viszont jó lett a dologban, ezért elmondom, akik nem tudnak szoptani, azoknak is jobb kedve legyen:

- apára, nagymamira tudtam hagyni a babát, míg én elmentem vásárolni, balettozni, babaruhát turkizni, nem paráztam, hogy éhes marad (lefejni való mennyiség nem volt)

- megszűnt a nem hízik a gyerek probléma

- szerettem cumiztatni, jobban mint szoptatni

- elmehettünk kirándulni, étterembe, bárhova és nem kellett előkapni a melleim (igen, ez engem zavart, mert prűd vagyok ilyen téren)

- éjjel jó volt nem elaludni a babán, mert ő 50 percig szopizott, és így megvoltunk 15 perc alatt.

Én amúgy szoptattam még tápi után is, szóval az ételre figyelni kellett, de tény, hogy azóta nagyon jó amióta nem szopik, hogy ismét ehetek, ihatok, olykor kávézhatok és a szexuális életem sokkal jobb. Nekem nem volt szívem leválasztani, paráztam, hogy mi lesz ha nem kap anyatejet, de 6 hónapos korától ő utálta meg a szopizást és már nem is bánom az említett okok miatt.

2011. márc. 23. 17:47
 36/51 anonim ***** válasza:
15%
Még jó hogy nem akart provokálni a kérdező. Volt már ezer ilyen kérdés az oldalon és mindig mindnek ez a vége. De feldobod már megint ezt a labdát és aztán "értetlenkedsz" hogy miért lett belőle megint vita. Mintha nem tudnád. Szerintem most már le lehetne szállni erről a témáról, jó pár alkalommal kimerítően ki lett vesézve. Mindenkinek meg van róla úgyis a maga véleménye. Csak az ilyen "kíváncsiskodókat" rühellem akik burkoltan akarnak provokálni és vitát szítani. Otthon meg szépen hátradől és jót szórakozik a válaszokon.
2011. márc. 23. 18:14
 37/51 A kérdező kommentje:

Utolsó, szerintem te magadból indulsz ki. Azért, mert kíváncsi vagyok valamire, az még nem provokáció.Miért nem lehet normális válaszokat adni?

Vagy ne válaszolj semmit, nem kell mindenképpen. Ennyi az egész.

2011. márc. 23. 20:07
 38/51 anonim ***** válasza:
80%
Én is pont erre gondoltam ,hogy magából indul ki.Eszembe nem jutna,hogy azért tegyek fel kérdést,hogy a vitákon jót nevessek.
2011. márc. 23. 20:10
 39/51 anonim ***** válasza:
77%

Jó persze, mindig vita volt belőle, mert jönnek a tápszerező anyukák, akik aztán mindennek elmondják azt a nőt, aki szoptatni mer, netán huzamosabb ideig. és persze a másik oldal is tud rúgni, nem is kicsit, hiszen nyilván a féltékenység illetve a fel nem dolgozott trauma áll a háttérben.

A másik dolog, ne csináljatok már úgy, tudnék linkelni, csak nem akarok keresgélni, hány kérdés van naponta: Mit szólnak a kórházban, ha tápszert viszek, mert nem akarok szoptatni? Sírva fakadtam, amikor megszületett és a mellemhez közelített a gyerek, ezért elapasztották a tejem, a gyereknek meg ment a tápszer, Vehetek a boltban tápszert vagy adnak a kórházban?

Nyilván ezekre az emberekre értette a kérdező, számukra mi alternatívát jelent a tápszer, hiszen ők azok, akik meg sem próbáltak szoptatni, sőt nem is akartak soha. És ott vannak a külföldi országok (tipikusan az angolszász országok) ahol egyenesen undorítónak, állatiasnak találják a szoptatást. Nyilván az ő érzéseikre, hozzáállásukra kiváncsi a kérdező, ilyenkor hol vannak az Angliában egyéb országokban élő anyukák? Például kiváncsi lennék, nekik mi a tapasztalatuk, miért nem szoptatnak a nők, miért van rögtön tápszer?

Egyébként kérdező, megfigyeltem már, vannak, akik balhézni jönnek ide, meg sem próbálják megérteni a másikat, csak mondják a magukét. Ne tőrődj velük.

Kaptál sok értelmes választ, amikben felsorolták a tápszer összes előnyét a szoptatással szemben (és nem az anyatejjel szemben)

2011. márc. 23. 20:18
 40/51 anonim ***** válasza:
0%
Szia! Én kislányomat 2 hónapos kora óta tápszere etetem. Volt tejem de én így döntöttem hogy tápszeres lesz.
2011. márc. 23. 20:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!