Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi érv szól a tápszer mellett?

Mi érv szól a tápszer mellett?

Figyelt kérdés
Sokan előnyben részesítik, szerintetek miért?
2011. márc. 20. 20:12
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
Pontosan így van, ahogy az utolsó írja. Tényleg nem gondoltam, hogy ennyire pontosan meg kell fogalmaznom. De így a támadást látjátok a kérdésemben. Sajnálom
2011. márc. 20. 23:36
 22/51 anonim ***** válasza:
18%

"lelkiismeret furdalásom/vaj a fülem mögött.... "

El nem tudjátok képzelni, mennyi megaláztatáson és megszóláson mentünk keresztül a babával. El nem tudjátok képzelni hány baba-mama klubból úgymond kiutáltak, csak mert én NEM TUDTAM SZOPTATNI.

Mindenki szerint méreg a tápszer és megölöm a gyerekem és felelőtlen ribanc vagyok akinek nem való gyerek.

Hát ezért!!!! Vaj a füle mögött mi? Talán neked kedvesem!

ELEGEM van abból, hogy mindig a tápszereseket kell b@sztatni ilyen-olyan "érdeklődő, kíváncsi" kérdésekkel!!!

Amit pedig írtam igaz! Mert akik a legjobban éltetik, azok tuti nem tesznek meg mindent azért, hogy valóban EGÉSZSÉGES anyatejük legyen! Egyik iszik, másik bagózik, harmadik bulizik, a negyedik zsíros fűszeres kaját eszik stb stb stb...fáj az igazság?

Az én gyerekem egészségesen táplálkozott, mert a tápszerben MINDEN megvan amire szüksége van!

2011. márc. 21. 08:06
 23/51 A kérdező kommentje:
Azért ez elég durva utolsó...senki nem szólt le (itt ) azért, mert tápszeres lett a babád. Kihangsúlyoztad, h nem tudtál szoptatni, tehát akartál. Akkor ne mond már legalább azt, hogy az anyatejnél jobb a tápszer. Így teremtette a dolgokat a természet, hogy a nők szoptassanak. De én nem becsülöm le azt, aki nem tudott szoptatni.
2011. márc. 21. 08:39
 24/51 anonim ***** válasza:
100%

Nekem akkor apadt el a tejem, amikor terhes lettem a második babával. Akkor még nem volt egy éves sem a nagy. Így kénytelen voltam tápit adni.

Van benne vitamin, a szükséges mennyiségben. És inkább ez, mint tejpép.

A legnagyobb bajom vele, hogy marha büdös.

Amúgy anyatej párti vagyok :)

2011. márc. 21. 10:11
 25/51 anonim ***** válasza:
68%

kedves 83%

te nem vagy normális!!!!!!!!!!

vizsgáltasd ki magad!!!!!!!!!

ha ilyen idegbeteg vagy, akkor igazuk van, neked nem való a gyerek!!!!!nem azért, mert tápszert adsz, nem ítéli el senki, te akarod, hogy így legyen, te provokálod ki magadnak a rosszalló megjegyzéseket a viselkedéseddel!!!!

keress egy jó pszichológust!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011. márc. 21. 11:55
 26/51 anonim ***** válasza:
100%

Én is anyatej-párti vagyok, de 4 hónaposan nekem is ki kellett egészíteni tápszerrel a szopikat, mert a kislányom elkezdett fogyni kb. 3 hónapos korában. Húztam a dolgot, próbálkoztam fejéssel, többszöri szopival, de nem akart hízni és ritka nyűgös baba lett belőle. Végül orvosi tanácsra adtam neki tápszert is. Lassan, de csak elkezdett végre hízni.

A szopizás azóta is megvan, nem mondanék le róla, ameddig csak lehet szeretném, ha csak egy kicsit is, de szopizzon. Viszont úgy érzem nekünk a tápszer segített, mert azóta szépen fejlődő, nem nyűgös baba.

Ugyanakkor nem állítom, hogy jobb mint az anyatej. Viszont néha szükséges.

A kérdések többségét, ami tápszerrel, császárral, hozzátáplálással kapcsolatos, sokan provokatívnak veszik. Ennek pedig az lehet az alapja, hogy sokszor érzem én is a kérdések és válaszok alapján, hogy az embert egyből letámadják. Ha szoptat azért, ha nem szoptat azért...

Sokszor már akkor is ítélkezünk, ha nem is látjuk a háttértartalmat.

2011. márc. 21. 12:02
 27/51 anonim ***** válasza:
36%

Jaj, istenem, miért kell kiforgatni mindent? a 83%-os sem mondta, hogy a tápszer jobb, senki sem ezt mondta...

Figyu, értsétek már meg, hogy ez a burkolt "az anyatej a legjobb, és ezt TE nem tudtad megadni a gyerekednek" sugalmazás a sértő. Nem megint a tápszeres anyukák támadtak. Hagyjatok már mindek békén.

2011. márc. 21. 14:40
 28/51 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj 83as,de nem tudom elképzelni hogy bárhonnan is kiutáltak volna vagy leribancoztak volna azért mert tápszeres a babád.Ezt beképzeled magadnak,vagy egész egysterűen nem mondasz igazat.

Ezt a kiemelkedően érthetetlenül nagyon kiakadást pedig egyáltalán nem értem.Az én fiam 6hétig szopizott aztán elapadt a tejem,a lányomat egyetlen percig sem tudtam szoptatni,mégsem kaptam soha egyetlen rosszalló megjegyzést sem. Ne mondd már hogy emiatt közösségekből kiutáltak...inkább az ehhez hasonló viselkedésed miatt lehetett.-

2011. márc. 21. 18:48
 29/51 anonim ***** válasza:

Utolsó az hogy veled valami nem történt meg, nem jelenti azt hogy mással akkor szintén nem történhetett meg...fura hogy ezt valakinek magyarázni kell, de mindegy nem ez a kérdés.

Sajnos én is tapasztalom (pedig én tudtam szoptatni) hogy aki nem tud arra vannak akik furán néznek, de ez van, a legtöbb anya ferdén néz mindenkire aki valamit valahogyan máshogy csinál, ennyi. Átlag emberi viselkedés, korunk népbetegsége. Nem kell velük foglalkozni.

A kérdés meg, mivel nem ismerünk,valóban értelmezhető így is, úgy is, mivel sajnos a neten nem látszik a hangsúly ahogyan kérdezed, ezért kedves kérdező valóban nehéz elsőre eldönteni, de ha azt írod hogy nem provokálni akartál akkor elhiszem, hiszen nem ismerlek. (ahogy más sem itt)

Nekem 4,5 hótól kell hozzátáplálni tápszerrel mert elkezdett apadni a tejem, én azért használtam hogy legyen mit ennie a gyereknek anyatej helyett is, ennyi. A mai tápszerek nagyon jók, nem látok bennük semmi rosszat hiszen azoknak a kisbabáknak van akiknek nem adatott meg hogy szopizhassanak sokáig.

2011. márc. 21. 19:56
 30/51 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem a kiakadást, számomra teljesen egyértelmű volt a kérdés, aki azt mondja (teljesen függetlenül attól, hogy tudott-e szoptatni) hogy a tápszer jobb, mint az anyatej, az miért gondolja ezt.

Nem volt ez se provokáció, se bántás, nem kell mindig mindent magunkra venni lányok.

Az anyatej a legjobb, de ha valami miatt nem tudunk adni a gyereknek, akkor a második legjobb meg a tápszer.

Mire jó ez a fröcsögés, vádaskodás, és túlzás?

2011. márc. 21. 21:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!