Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi érv szól a tápszer mellett?

Mi érv szól a tápszer mellett?

Figyelt kérdés
Sokan előnyben részesítik, szerintetek miért?
2011. márc. 20. 20:12
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
37%
Előző vagyok és egyébként ANYAISTENNŐ!!! Persze egészségesen táplálkozva és csak semmi káros... Szerintem ez volt a sértő és provokativ!!!
2011. márc. 20. 21:25
 12/51 anonim ***** válasza:
88%

Kedves utolsó,rég nem volt vitázás anyatej és tápszer témában ,épp itt az ideje.

Kérdező,én megpróbálok válaszolni a kérdésedre.

1.a tápszeres babák jobban alszanak éjjel,mondhatom korán átalusszák az éjszakát,az anyatejesek hamarabb megéheznek

2.ha mégis kérne éjszaka,a tápszert bárkitől megkaphatja,akár apától vagy a nagyitól

3.anya nincs házhoz kötve,sokkal szabadabb

4.a baba nem tanul meg cicin elaludni,így nagyobb korában nem kell a leszoktatással foglalkozni

5.2 évesen nem kell attól aggódni,hogy cici kell minden körülmény között

6.nem mondja senki,hogy sovány a gyereked,a tápszeresek "hurkásabbak" mint az anyatejesek

7.mérés nélkül is tudod mennyit evett

Lehet vannak még hasonló előnyök ,de most hirtelen ezek jutottak eszembe.Azt még hozzá kell tennem,hogy ezeket nem tapasztalatból írtam,mivel az én gyerekem aki most 3 éves nem kapott tápszert soha.De ezt láttam,figyeltem a tápszeres ismerősöknél mi történik másképp.Mindenki maga dönti el,hogy neki és a babájának mi a jó.

Jó babázást mindenkinek.

Egy szoptatós anyuka

2011. márc. 20. 21:29
 13/51 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem azt szinte senki nem mondja, hogy a tápszer jobb mint az anyatej, (legalábbis én még ezt így nem hallottam) csak aki nem szoptat(nem akar vagy nem tud) az kénytelen a gyereknek tápszert adni, mivel éheztetni nem lehet.

Na mármost az anyuka ilyenkor látja, hogy a tápszertől is ugyanúgy fejlődik a baba, jóllakott, mosolyog, stb, és nem lát különbséget az anyatejes babák, és az ő tápszeres babája között. Ezért úgy gondolja, hogy a tápszer is ugyanolyan jó, mint az anyatej.

Illetve szerintem talán egy érvet szoktak felhozni kifejezetten a tápszer mellett, hogy attól jobban alszik a baba, mert jobban eltelíti mint az anyatej, mert az anyatejet hamarabb megemészti a baba, és hamarabb megéhezik újra.

2011. márc. 20. 21:29
 14/51 anonim ***** válasza:
90%

Én nem részesítem előnyben a tápszert, hiszen mindenki tudja, hogy az anyatej a LEGJOBB táplálék a csecsemő számára.

Az én babám 6 hós korától elutastotta a cicit, úgyhogy azóta tápszeres lett.

Most elmondom mi lett jobb, amióta tápszeres a babám:

- más is megetetheti,

- nem kell fejni állandóan, még éjszaka sem

- látom, hogy mennyit evett.

De amúgy ennyi. A tápszer sokba kerül, az anyatej ingyen volt. Ha lehetett volna, most is szoptatnék.

2011. márc. 20. 22:08
 15/51 anonim ***** válasza:
44%

Milyen érv szól a tápszer mellett? mondjuk hogy nem indlt be a tejem, és gondoltam, ha már megszültem, nem hagyom éhen halni...

És igen, aki nem TUDOTT szoptatni, annak sértő és provokatív, mert a csapból is az anyatej fontossága folyik, és mivel pont ezt nem tudtuk megadni a gyereknek, van idő, mikor sz@r anyának érezzük magunkat, ennyi.

Az anyatej a legjobb a babának, de a mai tápszerek már anyatej-értékűek vitamin és ásványianyag tekintetében.

2011. márc. 20. 22:14
 16/51 anonim ***** válasza:
67%

Mondta itt valaki,hogy aki nem szoptat az nem jó anya?Erről nem volt szó.Látom a tápszeres anyukák megint támadnak.Ez már biztos ,hogy mindig ők kezdik,és nem az "anyaistennők"

És nem is azokról van szó,akik nem tudtak szoptatni,hanem inkább azokról akik nem akartak. Van belőlük elég,én is ismerek párat.Hogy miért nem akartak,erről most inkább ne.

2011. márc. 20. 22:23
 17/51 A kérdező kommentje:
Szomorú, hogy egy egyszerű kíváncsiskodó kérdésből ez lett..
2011. márc. 20. 22:28
 18/51 anonim ***** válasza:
56%

igen, nekem is feltűnt, hogy a tápszeres anyukák támadnak. akinek nem inge....

egyenértékű a vitaminok tekintetében, persze, mesterségesen előállítva, mesterséges vitaminok...

de ha kell, akkor kell, nem erről volt szó, úgyhogy nem értem miért háborodtál fel ennyire...

ismerek én sajnos olyat, aki nem szoptat, hogy tudjon füvezni, meg cigizni, meg aludni éjszaka....

2011. márc. 20. 22:43
 19/51 anonim ***** válasza:
65%

22:08-as vagyok

Azért sértő egy kicsit, mert aki nem tud szoptatni annak muszáj tápszert adni a babájának. Nincsenek érvek! Enni kell adni a gyereknek. Ennyi. Ez az érv szól a tápszer mellett...

2011. márc. 20. 22:52
 20/51 anonim ***** válasza:
47%

Ha azt a kérdést tenném fel,hogy mi érv szól az antibiotikum mellett,akkor nem váltana ki ekkora felháborodást.Pedig többen adnak antibiotikumot a gyereküknek mint tápszert.

Lehet a kérdező nem fogalmazta meg elég érthetően a kérdést,vagy nem akart vele megsérteni senkit.

Lehet ,hogy arra gondolt közben,hogy miért nyúlnak sokan olyan hamar a tápszerhez,és miért van annyi érvük ami az mellett szól.

2011. márc. 20. 23:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!