Mit tegyek, ha sok az előtejem és emiatt (? ) fáj a babám hasa?
Két mellből (háromból) szoptatom 5 hetes babámat. 120-180 gramm között szopizik napszaktól függetlenül. Kb negyed órát tölt összesen a cicin mostanában.
Elképzelhető, hogy azért eszik ilyen sokat, mert sok az előtejem? Bukni nem nagyon szokott, általában a nap 6 evésből egy-két alkalommal, vagyis nem eszi túl magát, csak nem mindig lakik jól kevesebbel. Ellenben nagyon hasfájós. Főleg az esti/délutáni órákban (éjjel és délelőtt nem). Nehezen böfizik és pukizik, sokszor húzogatja álmában is a lábát... Ráadásul mostanában csak 2-3 alkalommal kakil egy nap, akkor viszont hatalmas kupacot!
Mit tegyek a tejemmel, hogy hamarabb laktató legyen neki és ne fájjon a hasa?
Fejd ki az elejét, utána tedd csak rá a babát.
Sajnos az én kisfiam is hasfájós volt, nekünk csak a hason altatás és a meleg meggymag párna vált be, illetve szopi előtt Infacol cseppek.
Úgy váltod a melled, hogy közben rendesen kiszopizza a hátsó részt is? Egy mellet legalább ki kellene hogy ürítsen egy szopi alkalmával.
Ha így csinálod, akkor nem hiszem, hogy a sok elsőtej lenne a gond! Jó, ha ilyen szépeket szopizik és látom, időben se aprózza el:), de ez nem azt jelenti, hogy akkor túl sok belőle az első rész.
Szerintem más oka lehet a hasfájásnak.
Akkor nem hiszem, hogy ez lenne a baj...
Ha mindig ugyanabban a napszakban (főleg du/este) van ez, ahogy te is írod, az inkább a "szokásos" újszülöttkori hasfájás kategóriába szokott tartozni. Ha a sok elsőtej vagy a te ételeid okoznák, az általában folyamatosan vagy épp összevissza jelentkezik, nem ennyire rendszeresen.
Ha így van, akkor ennek az élettani hasfájásnak az oka legtöbbször az éretlen emésztőrendszer. Ezt az okot kívülről megszüntetni nemigen lehet, leginkább az idő fogja majd végleg elmulasztani.
A tüneteket viszont nyilván megpróbálhatod valahogy enyhíteni, erre többféle módszer létezik a meleg meggypárnától a babamasszázson át a különböző gyógyszerekig, gyógyvizekig. Én ehhez annyira nem értek (még), az én lányom nem volt hasfájós. De annyit tudok neked javasolni, hogy szerintem ne gyógyszert adj neki rögtön, hanem inkább természetesebb módon próbálkozz. Ha ez nem segít, még mindig jöhetnek a "komolyabb" megoldások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!