Semmi sem használ a tejcsi szaporítására, már csak az óránkénti szoptatásban reménykedem, ti hogyan csináltátok?
Figyelt kérdés
Betartottátok az órát, voltatok-e sétálni, pótóltatok-e közben, éjszaka is óránként etetés, felébresztettétek a babót? Mikorra lett eredmény?2009. febr. 17. 10:52
1/8 anonim válasza:
Én nem pótoltam, nappal minél többször, általában másfél óránként cicire tettem. Éjszaka nem ébresztettem fel enni soha, inkább lefejtem a tejet. Elmúlt 4 hónapos a kisfiam, még mindig nem kell pótolnom.
2/8 anonim válasza:
Iszol eleget???
Én kb 5 litert iszom egy nap, és kétszer annyi a tejem, mind amennyit megeszik a picim!! Nem szedek semmit, és mindig akkor etetem, ha kér!!! Most már ez 4-6 óránként jellemző!!
6 hetes babóca anyukája
3/8 anonim válasza:
Én is gyakran raktam cicire napközben(1-1,5óránként)Este ébredt magától ha éhes volt. Kb 1 hete átalussza az éjszakát, de én egyszer kelek fejni és azt adom Neki, ha nem elég napközben, v. lefagyasztom.
4/8 anonim válasza:
Előszür is nyugodj meg.
Azán amikor csak kell, rakd cicire, akár másfél óránként is. És ha nem elég neki 1, akkor mindkét mellből szoptathatod. Én 5 hetes kora óta 2 ciciből szoptaom a kislányom, 5 hós, és még mindig csak anyatejes.
Sétálni mindig voltunk, akkor jókat aludt, de ha nem vittem ki, akkor sűrűn kellett cicire rakni, mert igy nyugodott meg. Sosem ébresztettem fel. Ha este rendesen szopik, nem fog neked este óránként enni kérni. Próbáld meg a két cicit, hátha ugy elég neki.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Már január utolsó hete óta kínlódunk, tápi is volt, attól aludt éjszaka, azóta is ritkán kelt fel, így az éjszakai fejéssel tudtam pótólni napközben, így már 1 hete nem kapott tápszert, de több tejem nem lett napközben. Igyekszem inni, de már mindenféle folyadék unalmas - kivéve a maci kávé, de az sem dobott sokat a termelésen. Ma kissé zaklatott vagyok, mert éjszake felkelt és csak 60 ml-t tudtam fejni, estére tápit kell adnom. Bocs, hogy itt sírom ki a bánatom, de a férjem kezd kikészülni tőlem... Mégegyszer köszi, nagyon aranyosak vagytok!!! Egy 1 hét múlva 5 hós baba anyukája
2009. febr. 17. 11:41
6/8 anonim válasza:
Én soha nem néztem az órát, ha a pici jelezte, hogy éhes, azonnal cicire tettem. Soha nem pótoltam, mert akkor nem éhezett meg olyan sűrűn. Igyekeztem minél többet pihenni, de egy rövid séta mindkettőnknek jól esett. Éjjel csak akkor etettem meg a babát, ha felébredt, mert a pihenés mindkettőnknek kellett. Nálunk szerencsére csak a növekedési ugrások alkalmával voltak ilyen problémáink, ilyenkor néhány nap alatt érezhetően több lett a tejcsi. Sok sikert és kitartást! Sok- sok tejcsit!
7/8 anonim válasza:
Szerintem is nyugodj meg az a legfontosabb, persze tudom nem lehet könnyű, nekem most 15 hónapos a kisfiam és már mindent eszik, de még naponta 3-szor szopik, soha nem pótoltam, de voltak olyan időszakok,hogy szinte félóránként szopott amikor pár hónapos, illetve amikor éppen növekedési fázisában volt ez olyan 2-3 hónaponként következik be. Én nem hallgattam senkire,csak a babámat figyeltem és nem tartottam be semilyen órarendet ő is egy kis emberke nem gép, remélem tudtam egy picit segíteni.
8/8 anonim válasza:
5 hónapja szoptatok és nekem is volt ilyen. nem kell megijedni, mert a tej nem apad el egyik percről a másikra. Napi 3 liter folyadék,szerintem ez nagyon fontos. Nem kell az órát nézni mindig, de a 1,5 óra szünet azért tanácsos. 2-3 nap alatt rendeződik és az éjszakai szoptatás biztos hogy sokat segít a tejtermelésben. Segít még a laktoherb tea és az urtica urens 5 ch hom bogyó. Menni fog ne izgulj, csak ne pótolj ha nem muszáj nagyon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!