Mik azok az okok, amik kiváltják, hogy ilyen gyakran zavart szenved a tejelválasztás, szoptatásban? Tude valaki erről?
Stressz, fáradtság, kevés folyadék.
Túlzott aggódás, idegesség. Erőtlenség, hiányzó kitartás, kevés önbizalom, türelmetlenség.
Rossz tanácsok, összezavarodás, információhiány.
És végül, anyagcserezavarok, hormonproblémák és hasonló.
Ja igen, a baba részét kihagytam. :)
Ha neki bármilyen gondja van (koraszülött, hasadékos, sárga, erőtlen, hipoton stb.), az megint kihathat.
Ennyi minden. Bármi okozhat gondot: az anyában, a babában és a környezetben is lehet keresni az okokat.
Nekem nagyon sok tejem volt mind a két gyermekemnél de ezért tettem is, én úgy gondolom. Normál szülésem volt.
Első gyermekemnél nem akart megindulni a tejem a csecsemős nővér is azt mondta ahogy megfogta a mellemet hogy szerinte nem vagy nem sok tejem lesz de azért azt tanácsolta minden szoptatási idő után mikor elvitték a kislányomat menjek fejni. Nem baj ha semmi nem jön, csak fejjek rá. A kórházban szinte még alig volt valami tejem 10ml, de ennek már nagyon örültem.:-)
Otthon tovább folytattam az állandó ráfejést minden! szoptatás után és egyre több és több tejem lett. Rengeteg folyadékot ittam (gyümölcslevek) éjszaka is megittam vagy egy litert. Ha a baba át alussza az éjszaka nagy részét akkor is fejjél a szokott időben mert kitolódik az idő és kevesebb tej termelődik csak pang a melledben. Tudom hogy ez fárasztó de én is végig csináltam és megéri. Nem mindegy szerintem hogy mit kap a baba, anyatejet vagy tápszert. Nekem még tetőzte hogy több helyen berepedt kisebesedett a mellbimbóm és ha már a szoptatás következett görcsbe volt mindenem. Sokszor hullott a könnyem miközben szoptattam de ezt az ember elfelejti.:-)
Ha teheted használd ki ha van aki besegít az otthoni teendőkben mert a mindennapi életbe való 100%-os helytállás is gyakran befolyásolja a tej mennyiséget. Babázzál!:-)
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!