Annyi mindent föltalálnak már, akkor tejbeinditót és szaporitót ami igazán hatásos miért nem? Nem látnak benne üzletet?
Feltalálták már. Csecsemőnek nevezik. Egyetlen baj van: örökre szól, és ingyen van.
Ne adj tápszert, egyél tápláló ételeket! Pihenj sokat. Igyál meg 2 l gyümölcslevet, 1l köménymagos levest, és 1 l tejelválasztást serkentő gyógyteát!Olcsó. E mellett rendesen egyél, friss húst, friss zöldséget. Járj friss levegőre!
Ne fogadd el, ne váltsd ki a tápszert, mert elválasztja magát a gyermek!
Ne feledd el:ANNYIT KELL ELEINTE PIHENNED, MINT EGY KUBIKOSNAK, VAGY VÁJÁRNAK: A SZOPTATÁS NagyON NEHÉZ FIZIKAI MUNKA. Kérj segítséget, a csládból, rokonságból. Míg beindul, addig legalább. És a 3. hónap körül szokott hullámvölgy lenni. Akkor inkább egy kis főtt krumplival pótolj!
Nagyon nehéz a tápszergyártókkal szembe menni, de lehetséges. A kisgyermeked a szövetségesed! A legjobb tejtermelő, ha jó erősen szív a baba. Ha kell, lehet gyakrabban szoptatni, be fog indulni a tej. Jó táplálkozás és elég folyadék meg pihenés mellett.
ánizsmag, csalánlevél, édeskömény, kecskerutafű, izlandi zuzmó
vagy:ánizsmag, köménymag, édeskömény, citromfű, görögszéna és vasfű
Kedves Második?
És ha az anyukának nincs elég tejmirigye, mert hogy így született???
Éheztesse a babáját, nehogy adjon tápszert? Mindennek van határa, és a határt fel kell tudni ismerni.
Még jó, hogy én nem hallgattam a hozzád hasonló szuper tanácsadókra. Később ugyanis nálam orvosilag igazolódott, hogy nem is volt mi termelje a tejet.
Vigyázz a kagórikus kijelentésekkel! Persze legtöbb kismamánál bejön, amit írtál, de nem mindenkinél. Minek kelteni benne a lelkiismeret furdalást???
Kérdező! Van sok féle dolog, próbálkozz! Remélem sikerrel jársz, de ha csak arról szól az életed, hogy a tejtermelésen görcsölsz, akkor nem fog összedőlni a világ, ha nemcsak anyatejet kap a babád.
Én is hallottam már az "éhezetesd a babád csak elmondhasd magadról hogy óvodáig a melleden lógott" és én sem tudtam nézni ahogy éhezik.
Elismerem az anyatej fantasztikus és a szoptatás hasznos, ennél csak egy dolog fontosabb: maga a baba. Hogy jóllakott, egészségese legyen.
Mert sajnos sok elvakult ember nem tudja elképzelni hogy az anyatej VÉGES. És minden szervezet más, van akinél előbb, van akinél később fejeződik be a tejtermelés. Van nő aki 2 éves korig szoptat és van akinél sajnos kevesebb anyatej jut ezt el kell fogadni. Nem mindig a tápszer a hibás, egy egy mostani modernista elmélet hogy ne adj tápszert mert az maga az ördög.
Egyébként kedves kérdező, vannak szerek (görögszénamag, more milk kapszula, laktoherb, homeo bogyóstb. stb.)
Megjegyzem: mindent kipróbáltam amit ajánlottak, nem lett több tejem. Szerencsére nem néztem tétlenül ahogy a babám sír éhesen hanem adtam neki mást. És íyg is okos, boldog baba, csak úgy mint sok sok hóűnaposan is kizárólag anyatejes társai. Nekem ő volt a fontos, az hogy jóllakjon, vidám legyen és kiegyensúlyozott.
Én nem értek egyet az utolsó válaszolóval.
Nekem is az indította el a tejet annak idején, hogy sűrűn tettem cicire a picit, és nem pótoltam neki. Nem halt éhen, és meghozta a gyümölcsét a kitartásunk, mert azóta is szoptatom, pedig már 1 éves elmúlt. Nekem is nagyon nehezen indult el, és nagyon sokáig görcsöltem emiatt, de nekem is azt tanácsolták, hogy ne adjak neki tápszert, és bevált.
Egy hétig nagyon kemény volt, de megérte. Utána már fejnem se kellett.
Az igaz, hogy vannak olyan születési rendellenességek, hogy nincs elég tejtermelő mirigye az anyának, de gondolom, de az nagyon ritka. Az pedig tény, hogy szedhetsz bármilyen gyógyszert, ihatsz teát...stb, de a legjobban csak a gyereked tudja beindítani a tejet, semmi más.
Sok sikert kívánok Neked!
Köszi a válaszokat!
Utolsó.
Megtaláltam a neten és valóban az van irva hogy tejelválasztás serkentésére (hányás, gyomorproblémákra) használják. És nálunk is kapható. Nem értem akkor miért nem ajánlják. Csak kérdéses, hogy pl. mint nálam mikor már régen elapadt akkor esetleg segitene-e még.
Előző kommentem a 3. válaszolónak szólt. :)
Babócám igazából már 8 hós, de még mindig ezen bánkódom hogy nem sikerült. :( Elején nem tudta szivni nagyon gyengécske volt a mellem meg kő kemény, igy nem tudtam kifejni sem. Aztán egyik napról a másikra ellmúlt a keménység és ezzel a tej is. Két hónapig raktam cicire, igaz nem rendszeresen, tápi után mindig ami volt benne (kb. 10 mili) azt megkapta. Ugye mivel üvegből kapta a tápit aztán már nem szivta rendesen és eleget a mellem, végül teljesen elapadt. Tea, bogyó nem segitett. Mégis tudom hogy többet kellett volna cicire rakni, nem voltam elég kitartó és most az örökös lelkiismeretfurdalás a büntetésem.
Egyébként babám szépen fejlődik, kiegyensúlyozott, boldog, mosolygós. Csak az én lelkem nem bir belenyugodni...
Én sem értek egyet! És nem voltam olyan szerencsés, hogy ömöljön a tej, baromi kemény meló volt visszahozni a tejem, mert azt hittem, az a jó lépés, amit az előttem szóló írt: hogy adjak neki tápszert, mert az a lényeg, hogy jóllakjon.
Mikor rájöttem, hogy hülyeséget csináltam, akkor 3 napig óránként volt a mellemen a gyerek, mert evett volna még, csak nem volt több. De a 3 nap után érdekes módon beállt a tejtermelésem, és soha nem volt éhes a fiam, még 4 hónapig elég volt neki kizárólag az anyatej, és 14 hónaposan választott el magát.
Ha tápszert adok neki csak azért, hogy ne óránként kérje a cicit, valószínű nekem is elapad a tejem.
Egyáltalán nem tartom magam elvakultnak, (és azt hiszem egy kicsit erős is ez a kijelentés), de TUDOM, hogy az anyatej NEM véges. Ilyen nincs. Olyan mintha azt mondanád, hogy egyszer elfogy a pisi. A tejtermelés akkor fejeződik be, amikor már nem szoptatsz. Ez egy nagyon összetett hormonális folyamat (pontosan úgy, mint a kiválasztás), és 95%-ban a babától függ.
Léteznek olyan emberek, akik tejmirigy nélkül születnek, de nem ők a többség.
Tudtátok, hogy a legtöbb anyukának azért apad el idő előtt a teje, mert stresszelnek? A lelki tényező is nagyon fontos, mert van olyan is, aki egyszerűen azért nem termel tejet, mert ráparázik a gyerek éhségére, és a stressz nem engedi az agyban aktiválódni a megfelelő hormonokat?
Ha azok, akik egészségileg rendben vannak elfogadnák, hogy a szoptatás természetes, és nem rettegnének attól, hogy éhen hal a baba, hanem szoptatnák egy vagy akár két mellből, ahogy elég nekik, sokkal több anyukának lenne teje.
De ha valakinek nincs az sem rossz ember, sőt! Sajnos a válaszok megint oda jutottak el egy egyszerű kérdésnél, hogy aki kevés ideig tudott szoptatni, találva érzi magát (teljesen ok nélkül!), és ezért támad:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!