Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 6hetes a babám. Ennyi idős...

6hetes a babám. Ennyi idős korban növelhető még a tej mennyisége? A fejés tényleg nagyon hatásos? De hát már csak pár cseppet tudok kifejni.

Figyelt kérdés
Sajnos éppen,h csak elég a tejem. Szedem a homeos bogyót,tejserkentő teát.NAGYON SZERETNÉK SZOPTATNI
2011. júl. 1. 07:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Persze, hogy menthető, még nagyon kicsi a babád. Szoptasd sűrűn, amilyen sűrűn csak tudod és amikor nem szoptatsz fejj rendszeresen, illetve masszírozd a melled. Nem baj, ha csak pár csepp jön, stimulálni kell a melled, hogy beálljon a kereslet-kínálat. Sok sikert!
2011. júl. 1. 08:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Figyu... a legeslegfontosabb, hogy nyugodt legyél, mert az idegességtől gyorsan apad a tej. Amennyit csak tudod, tedd cicire a babád, mert a gyereknél jobb tejserkentő nincsen! Próbáld többféle pózban szoptatni, hogy a melledben lévő tejmirigyeket minél jobban ingereld tejserkentésre. Az, hogy fejéssel nem jön annyi nem jelent sokat, nekem is kellett kb. 2 hét mire valami mennyiséget ki tudtam préselni, mire rájöttem a technikájára, pedig nekem annyi tejem volt, majd' szétpukkant a mellem. Pihenj nagyon sokat, egyél változatosan és igyál nagyon-nagyon sokat. A különböző tejserkentők kiegészítőnek nagyon jók, de ha az anyuka ideges, fáradt, akkor semmit nem érnek!!! :) Én urtica urrens CH5-öt szedtem, tejserkentő teát is ittam. Emellett rengeteg levest, madártejet, alkoholmentes sört ettem-ittam, egyrészt mert úgy vettem észre, hogy használt, másrészt nagyon kívántam! :) Figyeld a szervezeted, hogy mi az amit megkívánsz, én hiszek abban, hogy a szervezet jelzi mire van szüksége. Én pl. sosem voltam leveses, alig ittam napközben és sosem voltam édesszájú, szülés után viszont mindennap levest levessel ettem volna, napi 4-6 liter folyadékot ittam az első néhány hétben, aztán is legalább 2 litert, valamint szinte elvonási tüneteim lettek, ha nem ehettem meg legalább egy túrórudit, vagy valami édességet egy nap. 27 hónapig szoptattam és szoptatás alatt fogytam 6 kg-ot.

Ha ezek ellenére sem sikerül szoptatni és elfogy a tejed, akkor se ess kétségbe, mert ez adottság kérdése is, hogy kinek mennyire van teje. Ezért ne bántsd magad és ne aggódj, nagyon jó tápszerek vannak már, a lényeg, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyél, mert a babádnak az fontosabb mint a tejcsi! :)

Boldog babázást és sokáig tartó szoptatást kívánok!

2011. júl. 1. 08:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Én hiába szoptatok sűrűn, nem több a tej! Sőt rosszabb, mivel nem tud olyan gyorsan újrateremtődni a tej... Sajnos én nekem semmi nem fokozza számottevően. Iszom eleget, teát, alkoholmentes sört, gyümölcsleveket, leveseket, szedem a bogyókat...
2011. júl. 1. 08:22
 4/9 anonim ***** válasza:
36%

Simán:)

Lehet le fognak sokan hurrogni,de ha a babád sokat van cicin és még így is éhen marad egy 30-40 mili tápszert szerintem megpróbálhatsz neki adni,ő megnyugszik,te megnyugszol,sokat fejsz(mindkét mellből 7-7 majd 5-5,3-3 és 1-1 percet,nekem ez nagyon bejött), sokat cicizteted és beindul,csak a lényeg szerintem,hogy a tápszer mellett is akarj szoptatni és ne teljes adagot kapjon.Az én kicsim így kapta kb egy hétig négy hetesen,azóta pedig csak anyatej van,mostmár 10 hetes,de a fejést pl. nem hagytam abba.

Sok sikert

2011. júl. 1. 08:27
 5/9 anonim ***** válasza:
6hetes babámnak nem elég 30-40milli. 150-180-akat eszik, ezért nem elég...
2011. júl. 1. 08:41
 6/9 anonim ***** válasza:
39%

Amint előveszi a tápot meg a cumisüveget vége is az egésznek. Nem kellene ilyeneket írni. Legalább az esélytől nem kéne megfosztani irígységből.

Nincs semmi veszve, csak szoptass. Sokst, sokszor, ne nézd az órát, ne méregess, csak szoptass, éjjel is. Ne használj cumit és cumisüveget, egyrészt cumizavart okoznak és ugrik a szoptatás, másrészt a szopási igényt a baba a melleden elégítse ki. Fejhetsz is szopi után, nem a kifejt mennyiség a lényeg úgysem, hanem az inger ami éri a melledet.

Ne ess kétségbe, csak egyszerűen szoptass sokat.

2011. júl. 1. 09:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Figyi,én a saját tapasztalatomat írtam le a tápszerrel,azért 30-40 milit,mert ezt szoptatás után kapta,amivel azért valamennyi tejet magához vett,ennyi kellett neki a megnyugváshoz...Fogalma sincs róla a gyereknek,mi a cumizavar,cicifüggő, a sima cumit olyan messzire köpi,amilyen messzire csak tudja.Én is akartam szoptatni,nem étkezést váltottam ki a tápszerrel,hanem pótlásnak adtam,és jéé,normálisan szopik...Ez meg,hogyha tápszert adsz a gyereknek cseszheted a szoptatást nálunk nem vált be,mert szoptatni akartam,de azt sem volt jó nézni,hogy szenved a gyerekem...

Amúgy,mint mondtam,ez saját tapasztalat,lehet így csinálni,de nem kötelező,csak azért írtam le,mert tudom,hogy milyen a kétségbeesés...Egyébként meg lehet,hogy csak egy növekedési ugrás,és pár napig éjjel-nappal szopizni akar,utána meg rendeződik...

2011. júl. 1. 12:31
 8/9 anonim ***** válasza:
51%
Ja,most olvasom,hogy irigységből írtam,nem tudom feltűnt-e,de én azóta is csak kizárólagosan szoptatok,szóval nem érzem magam irigynek arra a helyzetre,mikor kétségbe vagy esve,hogy nem elég a tejed,csak átéltem...
2011. júl. 1. 12:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Lányok! Nagyon köszönöm a válaszokat!!!Minden jót nektek!
2011. júl. 2. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!