Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a véleményetek a hosszú...

Mi a véleményetek a hosszú évekig tartó szoptatásról?

Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 23:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
100%

És még valami: Egyetlen hosszan szoptatótól sem olvastam olyat, hogy elítélné a rövidebb ideig, vagy egyáltalán nem szoptatókat. Nem minősítettünk, nem kampányoltunk. Egy olyan hozzászólást olvastam, ahol párhuzamot vontak a szoptatott és a nem szoptatott gyerek között. A Válaszadó az ismeretségi köréből írt példát, nem tartozott egyik táborhoz sem. Mi csak magyarázkodtunk, mert az "ellenzék" rákényszerített minket, és ha nem állsz ki az álláspontod mellett, előbb-utóbb azt fogod érezni, rosszat tettél.

Lassan kezdem úgy érezni, hogy ezek a kérdések azért születnek, hogy le lehessen taposni azokat az embereket, akik másként élik meg a szoptatást, mint az átlag.

2011. febr. 17. 13:07
 62/71 anonim ***** válasza:
Utolsó: Nem tudom te hol és miket olvastál de itt ezen az oldalon a szoptatáspártiak olyan felháborító, ordenáré, trágár stílusban szokták becsmérelni a nem szoptató anyukákat hogy kinyílik a bicska a zsebemben. Agresszívak, rosszindulatúak, primitívek a hozzászólásaik, érdemes pár szoptatásról szóló kérdésbe beleolvasni. Akinek nem inge ne vegye magára persze.
2011. febr. 17. 13:23
 63/71 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Kérlek írd már meg, melyik hozzászólásokra gondolsz?! A legtöbbet ugyanis xstefix és jómagam írtuk, és biztosan nem trágárkodtunk. De a többiek sem. Tényleg írd meg, mikor írodtak ezek a kommentek!

2011. febr. 17. 13:29
 64/71 anonim ***** válasza:
Nem ennél a kérdésnél gondoltam mert itt meglepően kúltúrált volt a hangulat hanem jó pár korábbi hasonló témájú kérdésnél. De kikeresek egy párat és belinkelem ha szeretnéd.
2011. febr. 17. 13:49
 65/71 anonim ***** válasza:
2011. febr. 17. 13:57
 66/71 anonim ***** válasza:
Szerintem aki ilyen kérdést tesz fel,unatkozik,és vitaindítónak szánja.Milyen jól lehet szórakozni rajta.Egyetlen témakörben sem láttam méh annyi választ,mint itt.És hogy ki ki bánt jobban?Mazochista,barom ,pedofil,nem normális és hasonló jelzőkkel,egyetlen nem szoptatóst sem illetett senki még.A szoptatósok pedig megkapják a magukét becsületesen minden alkalommal.
2011. febr. 17. 14:07
 67/71 xStefix ***** válasza:
Na, végül is kiderült, hogy miről/minek szólt a kérdés.. nem lepett meg, de sajnálom.
2011. febr. 17. 14:08
 68/71 anonim ***** válasza:
A nem szoptatósok pedig azt kapják hogy önző ku..ák, nem anyák, nem érdemlik meg a gyereket, sőt olyat is olvastam már hogy kössék fel magukat. Ez mennyivel jobb? Na mindegy, hagyjuk, részemről befejeztem mert ebben sosem lesz egyetértés.
2011. febr. 17. 14:18
 69/71 xStefix ***** válasza:

Most elkezdjük sorban kigyűjteni, hogy ki kit mivel vádolt? Ne legyünk már ilyen gyerekesek! Mint az árulkodás az oviban, komolyan.

Tény, hogy mind a két oldal folyamatosan, rendszeresen szapulja a másikat itt-ott, ezt azért illene mindkét oldalnak elismernie. És ezt az is tudhatja/tudja, aki maga sose bántott mást.

Aki részt akar venni ilyen hülye játékokban, tegye, váljék egészségére. Én már kinőttem ebből a korból és szimplán értelmesebbnek tartom magam ennél.

De mindössze egyetlen utolsó megjegyzésem lenne: Szerintem mindenkinek (és főleg a gondokkal küzdő anyukáknak) az válna leginkább a hasznára, ha valóban tapasztalt, de ugyanakkor higgadt segítőkhöz fordulna! Annak, aki x éve szoptat, nagy valószínűséggel nagyobb tudása is van és hatékonyabb tanácsokat tudna adni - ugyanakkor, ha láthatóan normális stílusban tud fogalmazni és ésszerű a hozzáállása, jobban együtt tud működni az anyukával. Ergo, én biztosan ilyen segítséget keresnék magamnak, ill. egyáltalán ilyen emberrel állnék le beszélgetni. Ennek van egyedül értelme.

Egymást vádolni, sértegetni, hülyének beállítani, vagy szándékosan úgy feltenni kérdést, hogy nem titkoltan a saját igazamat akarom vele bizonygatni, szerintem értelmetlen. Minden ilyen egyedül csak parttalan vitát fog szülni - ami épp a normális hozzászólók kedvét fogja elvenni attól, hogy jöjjenek és segítsenek annak, akinek valóban szüksége van rá.(!!!)

2011. febr. 17. 14:19
 70/71 anonim ***** válasza:

Kedves 13:57! Ígérem elolvasom az általad belinkelt kérdés válaszait. Elsőre elrettentett a hossza. Látatlanban a következőket tudnám mondani.

1.Én az adott kérdésre adott válaszokról írtam, hogy nem volt bennük semmi sértő, és ez a kijelentésem megállja a helyét.

2.Rossz ezt kimondani, de tény, hogy sokszor már a kérdés feltevésének a módja indulatokat szül. Még nem olvastam el a linkedhez kapcsolódó válaszokat, de nem tartom kizártnak, hogy annak a bizonyos anyukának volt oka elutasítani a szoptatást, akár testi, akár lelki okok miatt. Az is valószínű, hogy a későbbiekben ezt megmagyarázta, de addigra már mindegy volt. Valószínűleg, ha valaki azzal kezdi, hogy ilyen-olyan probléma miatt nem akar szoptatni, megértésre talál. De az így feltett kérdés sokak számára provokatív.

Volt már példa ilyenre. Egy kismama olyan orvost keresett, aki kérésre császárt végez, mert Ő fél a fájdalomtól. Gondolhatod, hogy mit kapott:( Végül kiderült, hogy diagnosztizált személyiségzavara van, amit kezelnek is , és ez az oka a félelmének. De mire idáig jutottunk, szörnyű dolgok hangzottak el.

Én nem gondolom, hogy elítélendő ha valaki nem, vagy csak rövid ideig szoptat. Soha, de soha nem minősítek ilyen alapon, de cserében ugyanezt várom el másoktól magammal szemben.

Egy gyerekkel kapcsolatban nem a szoptatás hossza a legfontosabb, ezt mindannyian tudjuk.

2011. febr. 17. 14:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!