Az igény szerinti szoptatásnál le kell fejni a mellet? Az én babócám kb 3 óránként eszik +- fél óra. Ez igény szerinti?
Figyelt kérdés
2011. febr. 4. 18:21
1/10 anonim válasza:
Ha éhes a baba,akkor úgyis sír. Ha két szopás között alszik,vagy nyugton van,akkor jó a 3 óra. A mellett pedig mindig lekell fejni szoptatás után.
2/10 anonim válasza:
Igény szerinti szoptatásnál nem kell fejni a mellet, mert akkor több termelődik, mint a kereslet. Így mindig annyi lesz, amennyire babádnak szüksége van.
3/10 anonim válasza:
Igény szerinti szopinak azt nevezzük, ha olyan gyakran teszed mellre a babád, és annyi ideig hagyod szopni, amikor csak jólesik neki. Ha kb. 3 óránként kér cicit, akkor az is jó, de ált. az igény szerint szoptatott babák egy idő után megnyugtatáshoz vagy épp fájdalom csillapítására is cicit igényelnek, és ez végképp időfüggetlen. Én mondjuk sosem néztem az órát. Ha igény szerint szoptatsz, akkor alapesetben nem kell fejni, csak ha valamiért plusz tejet szeretnél, vagy akadozik a tejtermelés valamilyen rendkívüli okból. Illetve, ha nagyon sok a tej, egyeseknél néha muszáj, hogy be ne gyulladjon a mellük, de ezek nem igazán jellemzők. Én pl. soha életemben nem fejtem.
4/10 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam, hogy fejem, mert kevésnek találom. Az egyik mellemből pl csak 70-80 tud szopizni és azt szeretném, hogy több termelődjön benne.
2011. febr. 5. 11:22
5/10 xStefix válasza:
Neeeem méricskélünk!
Ha a babád nem jelzi, hogy nem elég neki ez a mennyiség, akkor nincs okod kételkedni benne. Elvégre ő tudja a legjobban, nemde? Ha pedig kevés lesz, azt tudatni fogja veled!
Szerintem teljesen rendben vagytok.
6/10 anonim válasza:
Stefix válaszát csak annyival egészíteném ki, hogy a fejéssel töltött időt minden esetben magatoktól veszed el, és ördögi körbe lehet kerülni. Ahogy fokozódik a tejtermelés, a babád már nem tud annyit szopizni, ezért muszáj lesz fejni, nehéz vele leállni. Ráadásul a túl sok tej a konfortszopinak (mikor a baba nem azért cicizik, mert éhes) sem kedvez, úgyhogy meggondolandó, hogy elkezded-e, ha nincs rá alapos indok.
7/10 A kérdező kommentje:
Azért fejem, mert úgy érzem egyre kevesebb, de így se jön belőle max 10 ml. Most vagyunk 6 hetesek, talán nőtt az igénye, vagy kevesebb a tejci, már egy mell nem is elég neki.
2011. febr. 6. 12:13
8/10 anonim válasza:
Ne erőltesd a fejést, és tényleg ne méricskélsz. Ha úgy érzed komolyan aggódsz, fordulj nyugodtan szoptatási tanácsadóhoz, esetleg menj el egy szopis csoportba. :)
9/10 xStefix válasza:
Jajh, és miért baj, ha nem elég neki egy mell?
Ez a 2. kérdés 2 perc alatt, ahol ez a "probléma" derül ki.
NEM IGAZ, HOGY EGY MELLNEK ELÉGNEK KELL LENNIE EGYSZERRE! Ha nem elég, ezért-azért-amazért, akkor tessék kettőből szoptatni! Ennyi a történet.
Tudjátok, hogyan szoptatunk évekig? 2 mellből! ;)
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a segítségeket! Ő az első babám és minél tovább akarom szoptatni. Ezért aggódok csak a tejci miatt.
2011. febr. 7. 09:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!