Melyik módszer vált be a szoptatásnál? Az igény szerinti, vagy a 3óránkénti?
Én mindhárom gyerekemnél megfogadtam a doktornőm tanácsát. 2,5 óránál sűrűbben nem szoptattam őket. Két-három hét alatt kialakult a szoptatási "menetrend". Délelőtt általában 25,-3 óra volt a szopik között,de délután 4 órát is aludt. Két hónapos korukra már éjjel nem szoptak. Este 10 körül szoptak utoljára,és reggel 6-7óráig aludtak. Ha véletlen felébredtek,akkor kaptak kevés köménymagos teát. Alig voltak hasfájósak. A doktornő szerint azért nem jó a sűrűbb szoptatás.,mert a baba nem tudja feldolgozni a tejet,és szopás közben sok levegőt is szív,és hasfájósabb lesz.
Nekem bevált ez a módszer,a dolgaimat is tudtam a szopások között végezni.
Én igény szerint szoptattam.Ilyenkor is beáll egy fajta rendszeresség,ez főleg az ikreimnél volt feltűnő,mert mindig egyszerre lettek éhesek.:))
Azért preferáltam az igény szerintit,mert egy felnőttnél is előfordul,h hamarabb/később éhezik meg mint egyébként,ill azért,mert nem vagyunk egyformák,a babák sem azok,és mindegyiküknek más rendszer válik be.
Az én babám hasfájós volt sajnos, pedig három óránként evett, szerintem ebben nincs feltétlen összefüggés!
A hasfajósságnak sok oka lehet, nem csak az étkezések közt eltelt idő, hanem főleg az, hogy mennyire szeles a picike, és mennyire görcsöl a pocakja, amikor feldolgozza az ételt (mennyiségtől, időtől függetlenül).
én mostmár teljesen tanácstalan vagyok,mert az első babámnál igényszerint szoptattam,és szinte egész napom szoptatásból állt,de nem bírtam neki nemet mondani amikor sírt érte!
Most a 2.-nál (2hós) szintén igényszerint kezdtem el adni,de kezd elegem lenni,hogy ő is akár óránként rácuppanna!Gondoltam rá,hogy elkezdek átállni 2,5-3óránkénti szopira,csak hát az az aggodalmam,hogy mi van ha megszoptatom és 1óra múlva éhes,mert nem lakott jól...-NA ilyenkor mit csináltok??
Ezek szerint még nem próbáltad ki a 2,5-3 óránkénti etetést, mert hátha nem üvöltene ciciért. Hátha...
Nem tudok okosat mondani, de próbáld meg, és lehet, hogy beválik és nem lesz éhes 1 óránként.
az a baj,hogy nem kell kipróbáljam hogy üvöltene-e,mert ezt tapasztalom,hogy nem bír ki 2órát se.ezért kérdeztem az előbb,hogy olyankor mi van? hagyjam még sírni 1órát?
mit csinálnak ebben az esetben akik a 3óránkénti etetést alkalmazzák?
Szia!
Fiam 3 hónapos koráig 3 óránként evett, mert így szoktattam születésétől kezdve. Most 4,5 hónapos, és 1,5 hónapja 2 óránként eszik! :( - ő kéri így, nem hagyom üvölteni, nyűglődni, ha éhes... Az más kérdés, hogy kezdek belefáradni.
Viszont éjjel 8-10 órát alszik!
Nekem a katonás 3 óránkénti szoptatás jobban tetszett, de nem tudok mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!