Szoptatásnál ordít és elfordul, megfeszíti magát a 3 és fél hónapos kislányom. Mi lehet az oka?
Nem tudom, hogy mi lehet oka, hogy sokszor nem akar szopizni a kisbabám, hanem csak sír. Ezért általában úgy szoptatom, hogy nem várom meg, hogy felébredjen, hanem, álmában szoptatom. Amikor alszik semmi gond nincs a szoptatással, fel sem ébred úgy szopizik.
Csak akkor van gond ha ébren van és szoptatni szeretném. Általában 3 óránként eszik, de ha nem alszik, akkor biztos, hogy eltelik 4 óra, mire meg tudom szoptatni, sokszori próbálkozás után.
Nagyon szépen fejlődik, hiszen már több, mint 6kg. Lehet, hogy már ennyi idősen nem 3 óránként van igénye enni?
Ha vki tud segítsen!
köszönöm a válaszokat előre is
szopi közben nem nyel sokszor félre? nem köhög?
ha igen, akkor erős a tejleadó reflexed, és ijesztően ömlik a torkára a tej, ezért tiltakozik. ebben az esetben úgy szoptasd, hogy ne a torkára folyjon a tej: hátradőlve, hasadra fektetve vayg oldalt feküdve.
ha nem ez, akkor nincs ötletem, én szopi tanácsadótól kérdezném:
www.lll.hu/telefon
Okok lehetnek:
- tényleg ritkábban lenne már csak igénye a szopira
- erős a tejleadásod --> lásd a fentebbi tippeket
- fáj a hasa --> lásd a hasfájásra vonatkozó tippeket akár itt a többi kérdésnél
- sok levegőt nyel --> gyakori közbeni böfiztetés
- nem jön elég gyorsan a tej (vége) és türelmetlen lesz --> szoptass két mellből, úgy könnyebben jön ki a hátsóbb rész
- esetleg cumizavar vagy szopási sztrájk - ha pl. cumisüveget vagy játszócumit is kap és érzékeny ezekre
A tejen az biztos elég neki, hiszen amikor igazán éhes, akkor el sem engedi a cicim és szopizik. Előfordul, hogy megkínálom a másik cicivel is, de az már nem szokott kelleni neki.
Már akkor el kezd sírni, amikor csak oda veszem magamhoz. A mellbimbót sokszor már be sem akarja venni.
Azt hiszem az első hozzászólóknak lehet igaza, hogy már nem igényli olyan sűrűn a szopizást. Talán ritkítani kellene.
Nagyon kis duci, szóval éhezni biztosan nem éhezik és persze csak anyatejet kap:)
Cumit és cumisüveget nem fogad el.
köszönöm a válaszokat!
foga mocoroghat, ami nem azt jelenti h ki is bújik azonnal, de nálunk ez volt a baj.
dologél, dentinox kenőcs az ínyre, és szerintem nem lesz gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!