Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi ideig érdemes szoptatni?

Mennyi ideig érdemes szoptatni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 24. 21:31
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
89%

1 évig,

de inkább amíg anyának és babának is megfelelő, valakinek fél évig, valakinek 3 évig.

2011. jan. 24. 21:33
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
min. 6 hónapig, de ha egy éves korig megy, az még jobb. De még egy éves kor felett sem felesleges. Ameddig csak a baba igényli és az anyának sem megterhelő.
2011. jan. 24. 21:33
 3/27 anonim ***** válasza:
Szerintem másfél éves korig.De ismerek olyat is,aki oviig szoptatta a gyereket,persze akkor már csak este.Ha kibújnak a fogai egyre kellemetlenebb.másfél évesen azért már eszik rendesen,és a cicit ki tudod váltani tejitalokkal,mivel kell a tej.De rendes tejet is adhatsz neki.Persze van olyan anya is aki 3 éves koráig szigorúan nem ad rendes tejet.
2011. jan. 24. 21:35
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
A szopizás egy éves kor felett első sorban már nem a tejbevitelről szól, hanem a baba-mama közti kapcsolatról. Ezt addig jó folytatni, amíg az egyik fél úgy nem érzi, hogy már sok neki. Ha a baba választja el magát, az a könnyebb helyzet, fordítva a mamának kell ügyeskednie.
2011. jan. 24. 21:40
 5/27 anonim ***** válasza:
25%

Egy éves kor után már a babának nem az anyatej kell,csupán cumi helyett szopik. Sőt, Hollandiában folynak vizsgálatok arról,hogy egy éves túl valóban egészséges-e az anyatej.

Ha már rendesen eszik minden ételt a baba,akkor általában elválasztja magát. De semmiképpen nem egészséges 1,5 év után is szoptatni még.

2011. jan. 24. 22:04
 6/27 anonim ***** válasza:
65%

22 hónapja szoptató "nem egészséges" dolog vagyok, nem fogom elválasztani 2 éves kora előtt, ha magától abbahagyja, akkor hagyom

fiam is 21 hónapig cicizett

2011. jan. 24. 22:17
 7/27 anonim ***** válasza:
56%

előző

"ők" nem olvasank könyveket, meg WHO ajánlást, csak az ösztöneik vannak:

1. A nagytestű főemlősök néhány hónappal azután választják el kicsinyeiket, ahogy azok megnégyszerezték születési súlyukat. Az embereknél ez 2,5-3 éves korban következik be.

2. Más emlősökhöz hasonlóan a főemlősök is akkor választják el utódaikat, amikor azok elérték felnőtt súlyuk egyharmadát. Embereknél ez 4-7 éves kort jelent.

3. Minden eddig tanulmányozott főemlős addig szoptat, míg az utód első maradandó őrlőfogai ki nem bújnak. A mai embernél ez 5,5-6 éves korban történik meg.

4. A csimpánzok és a gorillák általában a terhesség idejének hatszorosáig szoptatnak. Ez alapján az emberek 4,5 évig szoptatnának.

2011. jan. 24. 22:22
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Húú, én nagy szopi-párti vagyok, de ez a 7 év azért szerintem vicces, még ha a majmok így is csinálják. :o
2011. jan. 24. 22:28
 9/27 xStefix ***** válasza:
56%

Amíg fontosnak tartod, hogy jót adj a babádnak!

Pontosabban: [link]

Hollandokhoz: kíváncsi lennék, vajon nem egy tápszer cég finanszírozza-e a nevezett vizsgálatokat.... :-S

2011. jan. 24. 22:32
 10/27 xStefix ***** válasza:
56%
Hű, akkor az én 3 évesem már rettenet egészségtelenül él... :D :-S :-O
2011. jan. 24. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!