Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak? Azt hiszem...

Mit csináljak? Azt hiszem fogy a tejem!

Figyelt kérdés
2 napja folyton sír cicin,eleinte szopizik, aztán rángatja, beleszív 2-őt, és elkezd sírni. Átteszem a másikra, akkor ott is pár percig okés, aztán kezdődik a műsor. Utána nem nagyon lehet vígasztalni, max kézben elvan, de amúgy jókedvű nézelődős baba. Éjjel semmi gond, ez csak nappal van. Tegnap adtam neki tápszert utána és attól megnyugodott. Szóval azt hiszem fogy a tejem. Iszom a laktoherbet azóta, de nem tudom így mi lesz. Nehezen indult be a tejem annó, hetekig állandóan fejtem, hogy legyen több, nagyon nem hiányzik ez újra...Mitől kezd el fogyni?
2011. jan. 18. 13:35
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azt hiszem a fejéssel megpróbálkozom, remélem pár napon belül beáll.
2011. jan. 18. 13:57
 12/16 anonim ***** válasza:

De az más ha a baba kétóránkét cict kér és az is ha szegényke NEM tud enni, kedves első! A kérdezőnek pont aza gondja, hogy a baba nem tud enni....de táplálni azért kell, legalábbis én nem tudnám nézni ahogyan sír mert éhes pusztán azért hogy nehogymár tápszert adjak neki.

De úgy gondolom minden anyának magának kell döntenie, mert mi van akkor ha az ember hagyja a gyereket sírni mondván mert ráákap a cicire ha nincs más, na de mi van ha nem is lesz több tej? Minden nőnek eljön egyszer amikor leáll a terjterméelés mert nincs több és kész. Ilyen az anyai szervezet, nem mindig segít a praktika.

Kedves kérdező,

szerintem 4 hónaposan már megvan az alap védettsége, ne aggódj, bármi is lesz.

Ha erős vagy próbáld meg hogy nem adsz neki tápit, de én akkor is amellett vagyok hogy inkább egyen a baba, a fontos hogy egészsgées legyen és jóllakott.

2011. jan. 18. 14:00
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 14:00!

Nem akarok vitatkozni, de pontosan ez a fajta stresszelés az, ami miatt "leáll" a tejtermelés, illetve lecsökken, mert egyébként akkor csökken, ha a bab kevesebbet szopik.

Szerintem abban van a nagy különbség, hogy az anya hogyan éli ezt meg.

Nálunk is volt ilyen szitu, mondjuk főleg az első babámmal (mert a rutin is számít nagyon, hogy másodjára az ember nem esik kétségbe, ha valami "furcsa helyzet előáll", ezt én is tapasztaltam). Szóval volt, hogy ő is csak sírt, és nem akarta bekapni a cicit. Én felálltam és járkáltam vele, úgy kicsomagolt cicivel addig, amíg rá nem kapott.

Később jöttem rá, hogy nem indult be neki elég gyorsan a tejadó reflex (ez délután vagy este felé volt általában), ezért ő türelmetlen volt. Erre most lehet azt mondani, hogy miért nem adtam neki tápszert abban a pillanatban, mert akkor egy percig sem éhezett volna, de én ezt nem így láttam akkor sem és most sem. Ezért írtam Kérdezőnek, hogy el kell dönteni, melyik megoldás megnyugtató mindenki számára, mert bár szerintem egy 4 hónaposnak nincs jobb az anyatejnél, nem tartom tragédiának a tápszert sem.

2011. jan. 18. 14:08
 14/16 anonim ***** válasza:
Ezzel egyetértek, mármint iagazd van abban hogy mérlegelni kell, én is megpróbáltam anno hogy vártam, vártam, de nálam nem vezetett eredményre, nem lett több, pedig nem stresszeltem. Manapság akinek elmegy a teje arra rásütik hogy tuti stresszelt. Pedig ez a természet rendje, egyszer elmegy, tagadhatatlan. Lehet tenni érte talán, ezért kedves kérdező én is biztatlak hogy próbáld meg, tegyél meg mindent, de ne idegeskedj ha nem sikerül, előfordul, a fontos hogy jóllakott legyen a baba széert ha tápszer kell akkor tápszer kell, szurkolok nektek.
2011. jan. 18. 14:11
 15/16 xStefix ***** válasza:
100%

Abból, amiket leírtál, kedves Kérdező, én abszolút arra tippelek, hogy mostanában kezdi érdekelni a környezete. Ennek tipikus tünete, ha nem tud/akar rendesen szopizni, hanem elforog, dühösen sír, mert nem jön elég gyorsan a tej, pedig ő már menne a dolgára. Ez pedig az idegrendszeri érésével van összefüggésben. Szóval mindez teljesen normális jelenség.

Namost, szerintem az, ha nem feltétlenül, rögtön adsz neki ebben az időszakban tápszert, nem jelent éheztetést! Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy tudod-e, mi zajlik közben a háttérben és hogy az adott esetben milyen lehetőségeid vannak. A tápszeres pótlás csak egy lehetőség - és sok esetben nem is a legjobb, ezt fontos tudni!

Nem a tápszeradással van gondunk úgy általában, hanem azzal, hogy sokszor olyankor is adják az anyukák, amikor vélhetően nem kellene. Erre szeretnénk itt utalni többen is, ne értsétek rosszul, plíz.

Amit én javaslok neked: próbáld őt olyankor szoptatni, amikor nyugodtabb, amikor még nem jelzi "hangosan" (pláne nem sírással), hogy éhes. Félálomban ill. éjjel lehet ilyenkor a "legjobban" szoptatni. Ha szükséges, picit elő is készítheted a melled, hogy gyorsabban meginduljon neki a tej, pl. kis fejéssel vagy bimbó-ingerléssel.

Ha szopi közben bedühödik és elfordul tőled, próbáld nyugtatni és újra mellre tenni. De ha sehogyse akarja, akkor hagyd és később próbáld meg újra.

Hidd el, semmi baja nem lesz, ha nem eszi mindig tele a pocakját. Sőt, attól sem, ha most pár napig kevesebbet eszik, mint szokott - a babák nem buták, nem fogják szándékosan éheztetni magukat! Annyit biztosan szopizni fog, hogy ne legyen valós baja. Ha éhes lesz, muszáj lesz kicsit várnia szopi közben, ezt pedig csak idővel tudja megtanulni...

Én is végig csináltam ezt a lányommal és én is halálra aggódtam magam, hogy miért van ez és mit csináljak. Próbáltam is minden "rosszat", fejést, üvegezést, pótlást, tápszert - aztán lassan megtanultam, hogy nem kell megijedni, mert ez normális. A baba (aktuális) igényeinek megfelelően kell szoptatni, ez általában jó megoldás szokott lenni!

Ehhez pedig sok kitartásra és türelemre van most szükséged, kívánom, hogy meg is találd!

2011. jan. 18. 19:25
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ez fogzás lesz. Nekem két hósan kezdte, én is elkövettem azt a hibát, hogy tápszert adtam, de visszaálltunk. most négy hós és megvan az alsó kettő fogacskája. Bőgtem is miatta, mert hisztis is volt a fog miatt és a kólikán sem vagyunk túl. Azt veszem észre, hogy mostanában megint az ökle a szájában és a cicit is rágja. Lehet felül is indul.

A védőnő meglepődött a korai fogzáson, a doki nem, ő mondta, hogy látott már olyan babát aki foggal született.

2011. jan. 19. 05:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!