Mit csináljak? Ez nem hiszem hogy normális?
Figyelt kérdés
2 hónapos fiam 3-ik napja nem kakál. Tornázunk, lábát a pocakjához nyomom, de csak puki jön. Próbáltam, hogy lázmérő végével ingerlem, de semmi.2011. szept. 12. 06:58
1/9 anonim válasza:
Ha szopik, akkor valtoztatsd az etrendedet - egyel tobb gyumolcsot, szilvat, sargarepat. Ha tapszeres, akkor nincs otletem, viszont akar szopik, akar tapszeres, mindenkeppen doki.
2/9 anonim válasza:
Ne ijedj meg nagyon, de 2-3 hónapos kortól ez előfordul. A védőnőm elmagyarázta,hogy ilyenkor tanulnak meg a babák önállóan kakilni. Eddig ösztönösen jött nekik. Vegyél szélcsövet a gyógyszertárban és óvatosan dugd be a popójába, mozgasd meg és óvatosan húzd ki. Utána lesz puki is meg kaki is. 2-3 alkalommal mehet ez naponta. Idővel fog tudni egyedül is kakilni, nem fog hozzá szokni.
3/9 anonim válasza:
Kupot tolj föl neki,ettől lesz kaki.
4/9 A kérdező kommentje:
csak szopik
2011. szept. 12. 07:39
5/9 anonim válasza:
Anyatejes babáknál a napi 5x, és az 5 naponként 1 kaka is normális, ne aggódj. Ha a babád eszik, jókedvű, nincs okod aggodalomra.
6/9 anonim válasza:
Anyatejes babámnál előfordult, hogy 5 napig nem kakilt, mikor ilyen kicsi volt.
Ha nem szenved a babád, nincsenek görcsei, nyugodt és vidám, akkor ne erőltesd!
Doki nálunk azt mondta, hogy 7-10 napig is normális lenne, ha nincs kaki, mert az anyatejet szinte 100%-ig fel tudják hasznosítani egyes babák.
Nálam amikor már szenvedett, akkor egy pici kamillateát kapott, ami meghozta az eredményt.
7/9 anonim válasza:
Ennyi idős korában az én babámnak is "meggyűlt a baja" a kakival, volt, hogy 5 napig vártunk az "eredményre", addig csak puki volt, az is nehezen, és sokat sírt. Viszont elég híg lett a kakija, úgyhogy valószínűleg nem szorulása volt. Kb 3-4 hónapos kora óta ez a probléma megszűnt ( anyatejes + tápszeres).
8/9 anonim válasza:
amig csak szopott a kislányom volt h 3 napig nem kakilt, de nem fájt a pocija vagy valami, nem is aggódtam!
9/9 anonim válasza:
Nálunk volt, hogy 1 hétig nem kakilt - többször is!
Ha nem nyűglődött, nem bántottam. Viszont ha már nagyon szenvedett, glicerines kúpot adtam neki.
A lázmérőzés nálunk sem vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!