Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak? Azt hiszem...

Mit csináljak? Azt hiszem fogy a tejem!

Figyelt kérdés
2 napja folyton sír cicin,eleinte szopizik, aztán rángatja, beleszív 2-őt, és elkezd sírni. Átteszem a másikra, akkor ott is pár percig okés, aztán kezdődik a műsor. Utána nem nagyon lehet vígasztalni, max kézben elvan, de amúgy jókedvű nézelődős baba. Éjjel semmi gond, ez csak nappal van. Tegnap adtam neki tápszert utána és attól megnyugodott. Szóval azt hiszem fogy a tejem. Iszom a laktoherbet azóta, de nem tudom így mi lesz. Nehezen indult be a tejem annó, hetekig állandóan fejtem, hogy legyen több, nagyon nem hiányzik ez újra...Mitől kezd el fogyni?
2011. jan. 18. 13:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a babád?

Nem fogzik? Olyankor szoktak sírni, mert fáj az ínyük.

Nem menstruálsz véletlenül?

2011. jan. 18. 13:37
 2/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyi idős a babád, de nekem ugyanez volt 4,5 hósan, bár ő már 6 hós lesz.

A szokásos praktikák ilyenkor a fejés (7-7-5-5-3-3-1-1 perci hol egyiket hol másikat), teák (görögszénamag, laktoherb, fitolac), bogyók (homeós vagy more milk kapszula), illetve a kalóriadús étel és napi sok liter folyadék fogyasztása.

Nálam ezektől több lett e tej, de már nem annyi mint kellett volna, nem egyformák az anyai szervezetek, ne aggódj, remélem nálad máshgyna lesz, de ha mégse, ne keseredj el, nekem is el kellett fogadnom hogy kisfiam már tápszert is kap (már csak éjjel akar szopizni egyébként) és nem volt könnyű de sikerült. Boldog baba, kiegyensúlyozott, jól táplált, ez a fontos!

2011. jan. 18. 13:41
 3/16 A kérdező kommentje:
Ó, bocs ez lemaradt:-) 4 hónapos. Már 2szer menstruálta, azalatt nemvolt gond. Lehet a foga is, mert mindent a szájába vesz, rág, és néha nyűgös, néha hasmenése is van.De egy kicsit az mégis korai lenne. Csak azért gondolom, hogy fogy, mert a tápszert benyakalta, és utána jól volt.
 4/16 anonim ***** válasza:
13.41. vagyok, igen ezek is közrejátszhatnak amiket elős válaszoló írt! Ha ezekről van szó, tedd mellre amikor csak tudod, talán rákap megint ha elmúltek a kiváltó okok.
 5/16 A kérdező kommentje:
és ha mondjuk tápszeres lesz, mert nem lesz több tejem, éjjel attól még tudom szoptatni? Úgy értem lehet, hogy annyi lesz, ami 1 étkezést kitesz?
2011. jan. 18. 13:42
 6/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom az hogy valósítható meg, hogy tegyem sokszor cicire, mert ha nem jön eléggé, nagyon tud sírni. és nem is szopizik, csak beleszippant 2-őt, és sír. Ha meg véletlen megnyugszik, és elterelődik a figyelme, akkor kezdjem el újra felhergelni vele, hogy enne, de nem jön?
2011. jan. 18. 13:45
 7/16 anonim ***** válasza:

Akár lehet annyi, de lehet, hogy nem lesz hajlandó szopni.

Így vagy fejed, vagy nem adsz neki anyatejet.

2 nap maitt még nem kellett volna tápszert adni, lehet, csak más baja van, meg 4 hó körül szoktak fejlődési ugrást észrevenni.

Éhen halni nem fog.

Attól lenne több, ha sűrűn cicre raknád, a tápszertől nem lesz több.

2011. jan. 18. 13:46
 8/16 A kérdező kommentje:
oké, de te mennyit hagyod üvölteni az éhes síró babádat? Persze éhen nem hal, de kinek van szíve ehhez?
2011. jan. 18. 13:48
 9/16 anonim ***** válasza:

Második vagyok, nekem éjjel még szopizik, és késő este elalvás előtt, de ennél több étkezésre én nem tudok már neki biztosítani sajnos.

Én úgy vagyok vele (de erről megoszlanak a vélemények) hogy inkább adok neki tápit is amikor sír csak ne legyen éhes ráadásul ebben az ocsmány időben elkaphat annyi mindent, ha beteg akkor fogy (nálunk egész család gyomor-influenzás volt múlt héten), szóval inkább legyen táplálva rendesen.

De van aki arra esküszik hogy ne adj tápit mert még jobban leszokik a ciciről...szerintük inkább sírjon az éhségtől, majd rákap ha rájön hogy nincs más.....én ezzel nem tudok egyetérteni de mindenki úgy csinálja ahogy érzi, anyai ösztönök útján.

2011. jan. 18. 13:49
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, nálunk 6 hónaposan egybe esett a baba fejlődési ugrása az én menstruációmmal. 48 órán keresztül két óránkért kért cicit. Majdnem "megvadultam", de túléltük. Nekem mondjuk eszembe se jutott a tápszer, talán, mert első babám allergiás volt rá, így tudtam, hogy nálunk csak cici van...

A gyakori mellre tétel és a fejés biztosan serkenti a tejmennyiséget, ha meg kimarad egy szopi (a tápszer miatt), az inkább tejcsökkenéshez vezet.

4 hónapos a babád, Neked kell mérlegelned, mennyire tartod fontosnak a kizárólagos szopit, és aszerint lépni, ahogy Nektek jó.

2011. jan. 18. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!