Hogy lehet kiváltani a tejleadó reflexet?
Növelni szeretném a tej mennyiségét, de nem tudom hogyan tegyem. Tipp?
Szopás után kifejem, de csak 10-20 ml jön. Lehet nem fejek elég sokáig?
Ha ismét elkezdem az Urtica urenst szedni akkor növelhetem azzal is a tej mennyiségét?
Hogyan tudom kiváltani a tejleadó reflexet? Tudom hogy fejéssel, de hogy mikor és hogy fejjek hogy több legyen a tejem?
nekem azt ajánlotta szopi tanácsadó, hogy szoptatás után még 15 percig fejjek, akkor is, ha alig jön valami, ha növelni akarom a mennyiséget. Kb.3-4 nap alatt "kapcsol az agy".
tőlük érdemes kérdezni, nagyon profik:
www.lll.hu
Mivel fejsz?
Kipróbáltam már többféle mellszívót is,de sajnos egyikkel sem tudtam lefejni az összes tejet,tehát szaporítás így kilőve.
Maradtam a kézi fejésnél,legalább is nekem ez vált be.Anyatejleadó vagyok,napi 2 liter tejem van(1,4 literrel kezdtem,azóta sikerült felszaporítani 2 literre).
Technika,ami nekem bevált:felváltva fejem mindkét cicimet,amíg jön a tej.Amikor már nem jön,mindkét bimbót addig sodorgatom(lehet kicsit furcsán hangzik,de ennek hatására oxitocin termelődik,ami újra megindítja a tejleadó reflexet),amíg újra elkezd jönni a tej és megint mindkét cicit fejem amíg jön,majd újra sodorgatok.Ezt 5x-6x megismétlem.Így nagyjából üresre le tudom fejni.Ha csak simán fejtem,sodorgatás nélkül,nem indult be újra a leadó reflexem és rengeteg tej benn maradt.
Nekem ez működik,de nem tudom nálad is bejön-e,próbáld meg,ha akarod.
Sok sikert.
Reflex: Sodorgatás mellett a bimbóudvar ritmikus nyomkodása is jó lehet. Ne a bimbót nyomd, hanem mögötte, az udvar részén a hüvelyk- és mutatóujjaddal. És ne is erősen, inkább kíméletesen, ahogy a babád is szopizza, masszírozza. Közben lehetőleg maradj nyugodt, relaxált, gondolj a babádra, képzeld el, hogy elkezd folyni a melledből a tejcsi és ő boldogan szopizik. (Nálam ez nagyon jól működött.) Ha így nem megy, megpróbálhatsz tévé előtt fejni; lehet, hogy neked az a jobb, ha elvonod a figyelmed a fejésről.
Ha szopi után nem akar jönni, megteheted, hogy tovább, hosszan fejsz. Ha ez nem elég, vagy kicsit kedved szegi a párcsepp eredmény, akkor fejj később, mondjuk 1 órával szopi után. Vagy akkor, amikor még érzed, hogy van/marad benne, pl. hajnalban, reggel, amikor a legtöbb tejed van. Ha nagyon elszánt vagy, fenn maradhatsz este az utolsó szopi után 2-3 órával és akkor fejsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!