Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy kell kiváltani azt az...

Hogy kell kiváltani azt az átkozott tejleadó reflexet?

Figyelt kérdés
sehogy se megy elegem van. hetek óta ezzel telnek napjaim éjszakáim. már utálnak itthon ha meghallják a fejőgép hangját. csak fejek meg fejek azaz fejnék de nem jön semmi. reflexet sehogy nem tudom kiváltani. a babám fél perc alatt kiváltja. én ezt nem értem.
2010. aug. 2. 12:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha a babád amúgy szopik, miért fejsz? Ha a fejőgépre nem indul be, de nem gyullad be, feszül a melled, teljesen fölöslegesen gyötröd magad, nem a fejéstől lesz tejed, hanem a babád szopizásától. Hagy a csudába a gépet, mert a végén még a babádnak se lesz elég a tej, mert feszült vagy! Én szinte soha nem fejtem, csupán a babám igényei szerint szoptattam, mégis 6 hónapig kizárólag szopott a kislányom, de még most 2 évesen is szopik...

Egyébként nem te vagy az egyetlen, akinek a gépre nem indul be a tejleadás, de a babája vígan szopik.

2010. aug. 2. 12:33
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nézd közben a babádat.Egy idő múlva ha csak rágondolsz menni fog ;) ...nekem volt egy olyan esetem,hogy sétáltunk apával,és valamit meséltem neki a baba körüli dolgokról és már indult is a tej .. :D kiccccsit kellemetlen volt... Hozzáteszem 3 hónapos volt ekkor a babám.Nem tudom mennyi idő mire ez kialakul,vagy,hogy mindenkinél van-e ilyen.De semmiképp ne stresszelj,mert azzal sokat ronthatsz a helyzeten.Amúgy én is száműzve lettem a kis gépecskémmel együtt a gyerekszobába. Ő legalább szereti a hangját,tudja ,hogy kaja készül :) Kitartás,és sok sikert!
2010. aug. 2. 13:10
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Hány hetesek vagytok? Mert nálunk is kellett néhány hét, amíg érezhetően beindult a reflex. Én is sokáig nem tudtam fejni. Mostanra mint az előttem szólóak: már a gyerek gondolatára is van, hogy beindul, de alapvetően csak akkor, ha tele van a cicim és közeleg a kajaidő. Amúgy meg nem erőltetem...
2010. aug. 2. 13:17
 4/15 A kérdező kommentje:
muszáj fejnem mert kevés neki és szaporítanom kell. ha őt rakom rá sűrűbben túleszi magát és bukik fáj a hasa. hiába gondolok én bármire közben nem jön semmi marad a tápi. tiszta ideg vagyok ettől szoptatás mizériától. 3,5 hós a baba eddig tejcsit kapott ezentúl pótolok táppal.nekem nem a fejés. minden praktikát kipróbáltam már.
2010. aug. 2. 13:31
 5/15 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

Ezt a kérdést én írtam ki pár hete. Nekem segítettek sokat.

2010. aug. 2. 13:47
 6/15 anonim ***** válasza:
18 hónapos koráig szoptattam a fiamat, ehhez képest az első pár hetet leszámítva soha nem tudtam fejni (akkor sem sokat) Szóval nekem csak ő tudta kiváltani a tejleadó reflexet, neki ömlött a tej a szájába.
2010. aug. 2. 14:11
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok: egyébként ha túl tudja magát enni, akkor miért gondolod, hogy kevés a tejed?
2010. aug. 2. 14:12
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd a fenébe a tápot, és a fejést. Többet rakd cicire és annyi lesz ami neki kell, nemsokára erősebb lesz a szervezete, nem csak fekszik, hanem ülni fog, akkor már nem bukik. Inkább kicsit a tejtermékeket hanyagold, lehet, hogy a tejfehérjét nem bírja és attól fáj a hasa. Ha a tejed helyett tápot adsz neki, akkor már egyre kevesebb tejed fog termelődni, és szépen elfogy. A fejőgép nem dolgozza meg a kis idegvégződéseket a ciciben, amit egy baba egyből megtalál.
2010. aug. 2. 14:22
 9/15 Vilcsianyuja ***** válasza:
69%
én is fejegetek. én három hónapos korunkban tán még nem is éreztem a reflexet, vagy éppen akkortájban kezdtem érezni. onnantól alkalmazom én is a "mellbimbóigzatós" módszert, csak én azt csinálom, hogy egyik mellemen tartom a fejőgépet, a másik mellemen stimulálom a mellbimbót (jaj, ez így sokkal tudományosabban hangzik, mint a csavargatás :o) ). így előbb-utóbb sikerül elővarázsolni a reflexet, bár ha közvetlenül szoptatás után fejek, akkor nálam nem jön több, a baba már elpukkasztotta. ez szerintem olyan, mint az orgazmus, van, akinek egymás után többször is jön, van, akinél alkalmanként csak egyszer. és van, akinek egyszer sem... bocs a párhuzamért, de az gyönyörérzetet leszámítva egyébként szerintem nagyon hasonló a két érzés.
2010. aug. 2. 15:46
 10/15 anonim ***** válasza:
13:10es vagyok.Az utolsó válaszolóval nem értek egyet,ugyanis 4 hónapos a babám,és elejétől lefejt tejet kap.Koraszülött ,és nem tanult meg szopni.Így maradt a fejés,és azzal együtt a tej is :) Csak görcsölni nem szabad.Nekem kb.a babám 6 hetes korában begyulladt a mellem,tápoztam.Gondoltam itt a vége a tejezésnek,hisz' a gyulladt cicimből alig jött.Mikor elmúlt a gyulladás,alkalmaztam a 7-7,5-5,3-3,1-1 módszert,és bejött.És ezt ajánlom neked is kedves kérdező,még ha nem is jön tej,akkor is etetés után fejj így,és ezzel tudod növelni a tej mennyiségét(egy pár nap után jönnie kéne így). :)
2010. aug. 2. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!