Hogy kell kiváltani azt az átkozott tejleadó reflexet?
Figyelt kérdés
sehogy se megy elegem van. hetek óta ezzel telnek napjaim éjszakáim. már utálnak itthon ha meghallják a fejőgép hangját. csak fejek meg fejek azaz fejnék de nem jön semmi. reflexet sehogy nem tudom kiváltani. a babám fél perc alatt kiváltja. én ezt nem értem.2010. aug. 2. 12:27
1/15 anonim válasza:
Ha a babád amúgy szopik, miért fejsz? Ha a fejőgépre nem indul be, de nem gyullad be, feszül a melled, teljesen fölöslegesen gyötröd magad, nem a fejéstől lesz tejed, hanem a babád szopizásától. Hagy a csudába a gépet, mert a végén még a babádnak se lesz elég a tej, mert feszült vagy! Én szinte soha nem fejtem, csupán a babám igényei szerint szoptattam, mégis 6 hónapig kizárólag szopott a kislányom, de még most 2 évesen is szopik...
Egyébként nem te vagy az egyetlen, akinek a gépre nem indul be a tejleadás, de a babája vígan szopik.
2/15 anonim válasza:
Nézd közben a babádat.Egy idő múlva ha csak rágondolsz menni fog ;) ...nekem volt egy olyan esetem,hogy sétáltunk apával,és valamit meséltem neki a baba körüli dolgokról és már indult is a tej .. :D kiccccsit kellemetlen volt... Hozzáteszem 3 hónapos volt ekkor a babám.Nem tudom mennyi idő mire ez kialakul,vagy,hogy mindenkinél van-e ilyen.De semmiképp ne stresszelj,mert azzal sokat ronthatsz a helyzeten.Amúgy én is száműzve lettem a kis gépecskémmel együtt a gyerekszobába. Ő legalább szereti a hangját,tudja ,hogy kaja készül :) Kitartás,és sok sikert!
3/15 anonim válasza:
Hány hetesek vagytok? Mert nálunk is kellett néhány hét, amíg érezhetően beindult a reflex. Én is sokáig nem tudtam fejni. Mostanra mint az előttem szólóak: már a gyerek gondolatára is van, hogy beindul, de alapvetően csak akkor, ha tele van a cicim és közeleg a kajaidő. Amúgy meg nem erőltetem...
4/15 A kérdező kommentje:
muszáj fejnem mert kevés neki és szaporítanom kell. ha őt rakom rá sűrűbben túleszi magát és bukik fáj a hasa. hiába gondolok én bármire közben nem jön semmi marad a tápi. tiszta ideg vagyok ettől szoptatás mizériától. 3,5 hós a baba eddig tejcsit kapott ezentúl pótolok táppal.nekem nem a fejés. minden praktikát kipróbáltam már.
2010. aug. 2. 13:31
5/15 anonim válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
Ezt a kérdést én írtam ki pár hete. Nekem segítettek sokat.
6/15 anonim válasza:
18 hónapos koráig szoptattam a fiamat, ehhez képest az első pár hetet leszámítva soha nem tudtam fejni (akkor sem sokat) Szóval nekem csak ő tudta kiváltani a tejleadó reflexet, neki ömlött a tej a szájába.
7/15 anonim válasza:
utolsó vagyok: egyébként ha túl tudja magát enni, akkor miért gondolod, hogy kevés a tejed?
8/15 anonim válasza:
Hagyd a fenébe a tápot, és a fejést. Többet rakd cicire és annyi lesz ami neki kell, nemsokára erősebb lesz a szervezete, nem csak fekszik, hanem ülni fog, akkor már nem bukik. Inkább kicsit a tejtermékeket hanyagold, lehet, hogy a tejfehérjét nem bírja és attól fáj a hasa. Ha a tejed helyett tápot adsz neki, akkor már egyre kevesebb tejed fog termelődni, és szépen elfogy. A fejőgép nem dolgozza meg a kis idegvégződéseket a ciciben, amit egy baba egyből megtalál.
9/15 Vilcsianyuja válasza:
én is fejegetek. én három hónapos korunkban tán még nem is éreztem a reflexet, vagy éppen akkortájban kezdtem érezni. onnantól alkalmazom én is a "mellbimbóigzatós" módszert, csak én azt csinálom, hogy egyik mellemen tartom a fejőgépet, a másik mellemen stimulálom a mellbimbót (jaj, ez így sokkal tudományosabban hangzik, mint a csavargatás :o) ). így előbb-utóbb sikerül elővarázsolni a reflexet, bár ha közvetlenül szoptatás után fejek, akkor nálam nem jön több, a baba már elpukkasztotta. ez szerintem olyan, mint az orgazmus, van, akinek egymás után többször is jön, van, akinél alkalmanként csak egyszer. és van, akinek egyszer sem... bocs a párhuzamért, de az gyönyörérzetet leszámítva egyébként szerintem nagyon hasonló a két érzés.
10/15 anonim válasza:
13:10es vagyok.Az utolsó válaszolóval nem értek egyet,ugyanis 4 hónapos a babám,és elejétől lefejt tejet kap.Koraszülött ,és nem tanult meg szopni.Így maradt a fejés,és azzal együtt a tej is :) Csak görcsölni nem szabad.Nekem kb.a babám 6 hetes korában begyulladt a mellem,tápoztam.Gondoltam itt a vége a tejezésnek,hisz' a gyulladt cicimből alig jött.Mikor elmúlt a gyulladás,alkalmaztam a 7-7,5-5,3-3,1-1 módszert,és bejött.És ezt ajánlom neked is kedves kérdező,még ha nem is jön tej,akkor is etetés után fejj így,és ezzel tudod növelni a tej mennyiségét(egy pár nap után jönnie kéne így). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!