Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » S. O. S. Mit csináljak hogy...

S. O. S. Mit csináljak hogy legyen több tejem?

Figyelt kérdés

Kisfiam most lesz 16-án 3 hónapos.Eddig kb napi 5ször evett, 4 óránként, mert elég sokat evett egyszerre, általában 200 körül, 250, de persze volt olyan is hogy 170ml-t.Általában reggelente mindig feszült a mellem, tele volt, de egy két napja érezhetően kevesebb van...tegnap volt hogy csak 90et tudott enni kettőből, aztán estére már tudott 170-et egyből, de ma is csak 100akat eszik...megpróbálom rátenni a másik mellemre is,de azt már nem kéri...de így 2,5-3 óránként azért ráteszem a cicimre.Visszafog állni??Iszok kömény teát, szedek homeos bogyót, fejek minden szopi után...de amúgy elvan a babám, nem panaszkodik, és bealszik a cicimen...már azon is gondolkodtam, hogy nem kéne mérnem.

Az lehet hogy lecsökkent neki is az igénye??az nem valószínű ugye??jaaaj pedig még sokáig szeretnék szopiztatni!!!

2011. jan. 5. 14:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Megint egy jó példa arra, hogy miért nem kell mérni mennyit eszik ababa. Ha nem mérnéd, akkor a probléma nem is létezne.

Nem a tejed csökkent, hanem a babád most ennyit igényel, hiába van még tej, neki most ennyi kell és kész :) Egyébként ez teljesen tipikus 3 hónapos korban, az én gyerekeim is ezt csinálták, még a súlygyarapodás is szépen lelassult ekkor.

2011. jan. 5. 14:33
 2/11 anonim ***** válasza:

Az én fiam is kevesebbet hízott 3-4 hónapos korában.

Ne mérd! Max. hetente egyszer megnyugtatásból, hogy gyarapodott.

A mell feszülésének és benne lévő tejmennyiségnek semmi köze egymáshoz, hisz már kialakult a kereslet-kínálat.

A legtöbb tej szoptatás közben termelőik, adj neki, amikor kéri, órától függetlenül. Bízd rá, ők még nagyon jól tudják, mikor mennyi kell neki.

Bezzeg a másfél éves fiam csak mézest enne:))))))

2011. jan. 5. 14:40
 3/11 anonim ***** válasza:

Pontosan úgy van,ahogy az előttem szólók írták.

Nálunk is ugyan ez volt.Egyszer csak lecsökkent az igénye és hiába akartam én még szoptatni,ő többet nem kért,pedig tejem az volt/van bőven(napi 2 liter,anyatejleadó vagyok).Aztán lassan-lassan visszaállt a régi étvágya,de talán egy hónap is kellett hozzá.Én persze méregettem,aggódtam rajta,pedig így utólag kiderült,semmi okom nem lett volna rá.

Üdv

2011. jan. 5. 15:07
 4/11 A kérdező kommentje:
de akkor ezt a "mellem érzi" mert tényleg kevesebb lett,ezt én érzem, fejni sem tudok annyit, mint előtte, csak tényleg az a meglepő, hogy jól elvan ezzel a mennyiséggel...igaz most éjjel plusz 1szer felébred na de mind1...akkor nem biztos, hogy gond van??
2011. jan. 5. 15:12
 5/11 anonim ***** válasza:
Semmit nem kell tenned azonkivul,hogy akarj szoptatni.Nekem kb.3 havonta volt ugy,hogy azt hittem kesz,ennyi volt.De mukodik a kereslet-kinalat elv.Mindig annyi van,amennyire a babadnak szuksege van.A lanyom mindjart 3 eves,es meg mindig szopizik.Irj privatba,ha erdekel valami ezzel kapcsolatban.
2011. jan. 5. 15:32
 6/11 anonim ***** válasza:

-ne mérd, mennyit eszik

-igyál elegendő folyadékot

-ne aggodalmaskodj

a baba igénye is változik.

én 1 hétig mértem a gyerekemet, 7 hetesen. volt, hogy 40-et evett, volt, hogy 150-et.

egészen addig szoptattam, amíg egy újabb terhesség miatt nem változott meg a hormonháztartásom és apadt el a tejem. (kb 5 nap alatt a nullára csökkent le)

Ha akarsz, fogsz is szoptatni!! :)

2011. jan. 5. 15:45
 7/11 anonim ***** válasza:

1. vagyok, a cicid csak a kereslet után igazodik és ez így van jól, képzeld a sok tej mindig termelődne a cicidben, állandóan mellgyuszid lenne.

Az éjszakai ébredés is teljesen tipikus ilyenkor. Rengeteg korábban éjszakákat átalvó gyerek kel fel ebben az időszakban. Ez most egy ilyen fázis nála. Ne ess kétségbe emiatt, lehet, hogy 1 hétig tart az egész vagy 2 hónapig, lehet, hogy pár napon belül megint elkezd sokat enni, majd megint keveset stb.

Állandóan változni fog minden, a napirend, az alvási ciklusok, az étkezések, a játéidő. Engem is bosszantott eleinte ez a kiszámíthatatlanság, dehát ez van. Nincsene végleges alvási szokások. Próbáld meg ezt elfogadni és akkor könnyebben viseled majd :)

2011. jan. 5. 15:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Mind igaz, amit előttem leírtak. A babák állandóan változnak, kialakítanak egy rendszert, aztán mire megszoknád, újból változtatnak rajta.

3 hónapos kor körül szokott kinyílni nekik a világ. Sokat nézegetnek, minden eltereli a figyelmüket a szopizásról. Ezért ilyenkor jellemző, hogy gyorsan elverik az éhségüket, aztán megvizsgálják a környezetüket inkább. Éjjel pedig pótolják, amit nappal elmulasztottak.

2011. jan. 5. 17:26
 9/11 anonim ***** válasza:
Sztem sem kell aggódnod! Mérned pláne nem, elég hetente ellenőrizni a baba súlyát, h szépen gyarapodik. Amúgy általában 3havonta változik a babák szopi igénye, sokszor velejárója az ún szopási sztrájk. Nem kell megijedni, szoptass mindig, amikor kér és annyit, amennyit kér, akkor nem lesz gond. Persze, nagyon hasznos, ha mindemellett iszol szoptatós teát, sok folyadékot iszol, és változatosan étkezel! Én is igény szerint szoptatok, ugyanebbe a hibába estem az elején, de minden rendbe jött, most 7 hós a fiam. Illetve én nem fejtem, fejek egyáltalán, nincs is rá szükség az igény szerint szoptatásnál... Jó babázást!
2011. jan. 5. 19:00
 10/11 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a hasznos válaszokat!talán még ennyire soha nem segített ez az oldal mint most:)köszönöm!!

és kedves tegnap 15:32-es észben tartom, hogy írhatok neked privit, szóval ha nem bánod, ha a későbbiekben van kérdésem, akkor írok majd:P

2011. jan. 6. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!