Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány percig fejjek szoptatás...

Hány percig fejjek szoptatás után, azért, hogy több tejem legyen?

Figyelt kérdés
Sajnos nincs sok tejem, ezért próbálok fejni napközben a szoptatások után. Viszont alig jön valami, sokszor csak néhány csepp, máskor csak 10 ml... Ilyenkor hány percig kell kínozni a mellemet, hogy több tejet termeljen? És mikorra várható a nagyobb mennyiség?
2011. okt. 13. 12:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha szoptatás után nem jön sok az nem baj, mert azt jelenti, hogy a baba szépen kiszívta. Viszont azzal, hogy szoptatást után fejsz, jelzed a szervezetednek, hogy ez még kevés volt és termeljen többet. Pár hét alatt meg lesz a hatása.

Összesen fél óra váltott mellel elég (7-7 5-5 2-2 1-1 perceket fejj)

2011. okt. 13. 13:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Az előző nagyon szépen leírta, így van. A szervezet reagálni fog arra, hogy nem elég a tej és hamarosan beáll a kereslet-kínálat. Annyit fog termelni amennyit a baba igényel. Addig fejjél szerintem szopi után amíg neked már nem kényelmetlen. Kínozni azért nem kell magad. Sok sikert és kitartást
2011. okt. 13. 14:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Éjszaka is fejnem kellene, vagy nagy baj, ha 2 szoptatást kihagynék?
2011. okt. 13. 15:59
 4/7 anonim ***** válasza:
éjszaka ne fejj, még akkor se ha kevés a tejed. Szoptasd meg a picit és aludj tovább. pihenés is kell a tejhez
2011. okt. 13. 16:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Biztos a többiek is jó tippet adtak.

Nekem az vált be, hogy ha többször illetve sűrűbben tettem mellre a kicsit. Mivel az is jelzés értékű a szervezetnek a tejtermelésnek, hogy több tejre van szükség. És ennek köszönhetően én még a mai napig szoptatok ( 15 hósak vagyunk ) és még mindig napjában 6-7 alkalommal.

2011. okt. 13. 20:03
 6/7 sedacurforte ***** válasza:
Szia! Szerintem ne fejd a melledet, ezt akkor kell, ha nagyon kemény, feszül. Véleményem szerint a kereslet-kínálat elve alapján, a babit igény szerint szoptatva, ami nem 3 óra, lehet hogy 2 óránként, szépen beáll a tej mennyisége. A mell soha nem ürül ki, ez hülyeség, hiszen a tej a szoptatás alatt termelődik. Nem sír sokat a babád? Ha igen, akkor tedd többet mellre, lehet, hogy a tejedet akarja állítani, ha kifejed, a baba kevesebbhez jut hozzá, és úgy tényleg kevesebb lesz a tejed. 10 hetes a babám,közel 6 kg, én is sokszor megilyedtem, hogy nem elég, de tudom, hogy igen, hiszen spricel szinte. Fejni soha nem tudtam, szintén csak 10-20 milit, felesleges, a munkát hagyd a babára, ő ebben profi, csak tedd többször mellre!!! Növekedési kiugrások idején: 3. 6. hét, 3. 6. hónap, ilyenkor többet kell szoptatni, mert akkor lesz elég a tejed.
2011. okt. 14. 10:25
 7/7 anonim ***** válasza:

minden szopi után a legeredményesebb fejni kb. 5-10percet. kb.1 hét kell, hogy többet termeljen. de nem tragédia, ha éjjel nem fejsz.

de szerintem is könnyebb út a babát gyakrabban mellre tenni, ha partner ebben.

2011. okt. 14. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!