Miért nem akar némelyik nő szoptatni mikor tudna és lehetősége is lenne rá?
Nekem van egy barátnőm, aki már többször elmondta, hogy az egész szoptatásnak és anyatej dolognak semmi értelme, meg nem is igazán jó és hogy tök jó tápik vannak stb. (én most éppen szoptatok hozzáteszem) Mindenkinek az jön le természetesen, hogy nem akar szoptatni, pedig valójában nem erről van szó. Nekem elmondta, hogy befelé forduló mellbimbója van, volt vele orvosnál és azt mondták, hogy akkor fog tudni csak szoptatni, ha megműtik (annyira befelé áll, hogy a bimbókiemelő sem fog használni), de ezt nyilván nem köti mindenkinek az orrára.
Ő ezzel az elmélettel próbálja bebeszélni magának, hogy a szopi nem fontos, hisz tudja, hogy neki nem fog menni. Azért ez nem lehet könnyű, főleg, hogy mennyire elítélik a nők azt, aki nem szoptat. Nem irigylem az biztos.
Szóval csak óvatosan ítélkezzünk mások felett, ha lehet...
Szia!
Én sajnos nem szoptatom a babámat, mert az elejétől fogva nem szopott, bimbó probléma miatt. Viszont 6 hétig próbálkoztam a szoptatással és azért hagytam abba, mert nem evett a baba eleget és nem hízott. DE azóta is fejek, mint a kisangyal és 3,5 hónaposan csak anyatejet kap, sőt még fagyasztok is, mert annyi tejem lett végül . Pedig annyival egyszerűbb lenne és jobb élmény is lenne, ha szopizna!
Aki az alakját félti, az pláne szoptasson: fogyókúra nélkül is 6 kilóval kevesebb vagyok, mit a terhesség elött.:o)
Honnan tudod, hogy lehetőség lenne rá?
Mindenkinek a saját dolga hogy szoptat-e vagy sem.
Mert ő biztos belelát mások életébe...
Az előző oldal uccsó válasza is ilyen: "sokan" féltik az alakjuk stb. Ez amolyan lufi, ami kijön az ember száján aztán szétpukkad és nincs benne semmi. Konkrétumot nem tud írni, de biztos vannak soka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!