Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez már az elapadás jele?! :-...

Ez már az elapadás jele?! :- ( ( (

Figyelt kérdés

Öthetes a babám és három mellgyulladásom volt már, lázzal. Mindhárom alkalommal apadt a tejem valamelyest, pedig az elején bőven volt és mivel a kicsi egyre többet igényelne, egyre nehezebb visszahozni. A harmadik gyulladás lassan egy hete volt és még mindig kevés a tej a kicsinek :-( egyelőre a fagyasztóból tudok neki pótlást olvasztani, de a doktornéni már felírta a tápszert is.

Félek, hogy nem lesz már annyi tejem, amennyi neki kellene, sőt, minden trükk és fondorlat ellenére is egyre kevesebb lesz. A melleim is teljesen puhák már, mintha folyamatosan üresek lennének. és a kérdésem is erre vonatkozik: az, hogy a melleim puhák öt héttel a szülés után, az általános jelenség és attól még lehet elég tejem? vagy ilyenkor még nem szabadna puhának lennie?

félek, hogy ez már a vég kezdete... :-((( pedig tényleg jól indult ...

2010. dec. 9. 10:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ne mérd, hogy mennyit eszik, mert nincs semmi jelentősége.

Rengeteg tejem van és egy ügyesen szopizó babám és egyik nap végigmértem kiváncsiságból, hogy mennyit eszik. Volt 170 és 40 is, tehát teljesen felesleges ezen idegeskedni.

Írj neki, segíteni fog, nem kell regelni:

[link]

2010. dec. 9. 21:09
 12/12 anonim ***** válasza:

Tényleg ne mérd,mert nem ad reális képet!Mert a tejed összetétele napszakonként változó!Este sokkal zsírosabb,vagyis laktatóbb így nyilván nem fog 170-et enni!Hisz hamar jól alkik!

ÉS az is igaz,hogy a pótlás sajna rossz megoldás!Éna két mellből való szopit sem tartom jó irányzatnak!Szóval én egy-egy mellből szoptatnék sűrűbben!Először csak bal ,majd mikor már nyújtogatja nyelvét tenném is rá a jobbra és így tovább!Max 3 nap és visszajön a tej megfelelő mennyisége!

Erre nagyon jó bizonyíték vagyubk a lányommal!Sajna 3 hete tűszős mandula gyulladása volt (elkaptuk egy felelőtlen rokontól)majd 1 évesen, és a lányom vissszaállt az 5 hós evési ritmusára!5-6*szor szopizott és semmi mást nem fogadott el!Másnapra annyi tejem volt hogy egy grammot sem fogyott a betegség alatt, ami 2 hétig tartott és azt mondták lehet hogy 1 kilót is fogyni fog,mert nem hajlandó enni!Mi 250 grammot híztunk!Hetente egyszer kellett mérnem!Szóval még így 1 évesen is visszajön a kellő mennyiség!Nálunk másnapra jött az elegendő tejcsi,mondjuk éjjel is szopizott első éjjel 8*!De nem is baj mert így a láz sem viselte meg annyira!Szóval megéri az ilyen rossz helyzetek miatt is kitartani,mert egy tápszert betegen nem biztos hogy megevett volna!Az nem szopi,nem termel fájdalomcsillapító hormont közben, ami segít a betegséget elviselni, meg anya közelsége is gyógyít!Én azt kívánom hogy megoldódjon a problémátok!

Nem okoskodni akartam, csak erősíteni a kitartásod,mert nagyon sokminden könnyebb szopisan!

Persze mindenki megoldja,csak szerintem így sokkal egyszerűbb!Kitartás!És hosszú innentől problémamentes és boldog szoptatást kívánok!

2010. dec. 10. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!