Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez már az elapadás jele?! :-...

Ez már az elapadás jele?! :- ( ( (

Figyelt kérdés

Öthetes a babám és három mellgyulladásom volt már, lázzal. Mindhárom alkalommal apadt a tejem valamelyest, pedig az elején bőven volt és mivel a kicsi egyre többet igényelne, egyre nehezebb visszahozni. A harmadik gyulladás lassan egy hete volt és még mindig kevés a tej a kicsinek :-( egyelőre a fagyasztóból tudok neki pótlást olvasztani, de a doktornéni már felírta a tápszert is.

Félek, hogy nem lesz már annyi tejem, amennyi neki kellene, sőt, minden trükk és fondorlat ellenére is egyre kevesebb lesz. A melleim is teljesen puhák már, mintha folyamatosan üresek lennének. és a kérdésem is erre vonatkozik: az, hogy a melleim puhák öt héttel a szülés után, az általános jelenség és attól még lehet elég tejem? vagy ilyenkor még nem szabadna puhának lennie?

félek, hogy ez már a vég kezdete... :-((( pedig tényleg jól indult ...

2010. dec. 9. 10:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Normális ha az ,,öthetes" melled pihább már mint a szülés után,ilyenkorra áll be a tejelválasztás. Mostmár nem fog annyira feszülni. Tedd cicire gyakrabban a kicsit,az lehet segíteni fog,más ötletem nics. Elég folyadékot iszol?
2010. dec. 9. 11:42
 2/12 anonim ***** válasza:
Én is így voltam mint te.A gyulladás után nekem sajnos elapadt a tejem.Igyál sokat,egyél leveseket,zöldséget,gyümölcsöt.És ne idegeskedj mert az nem jó.
2010. dec. 9. 11:43
 3/12 A kérdező kommentje:

Mennyi idővel a gyulladás után apadt el neked teljesen?

Két mellből szopizik m ost a baba, de a kettőből összesen sem elég neki. 70-100-at tud a kettőből összesen kiszívni, de erre mindig pótolni kell 20-30-at. próbálok fejni minden szopi után, meg szaporító fejést is próbálom, ha időm engedi. naponta egyszer vagy kétszer. iszom a laktoherbet, szedek urtica urens-et, de midnezek ellenére is rosszat sejtek :-( és sajnos a nyugodtnak maradni sem az erősségem :-( bár nyilván igyekszem ebben is

2010. dec. 9. 11:47
 4/12 anonim ***** válasza:
Semmiképpen nem erőltesd a melleid. Nekem 2 gyulladásom volt, és kétségbeesetten küzdöttem a tejért. A második gyulladásom műtéttel végződött, kivágták belőle a gyulladt darabot, két hétig használhatatlan voltam. Az orvos szerint összetörtek a tejcsatornáim, és emiatt eldugultak. Rettenetes fájdalom volt, de a legrosszabb az volt, hogy nem tudtam ellátni, sőt megfogni sem a gyermekem. Inkább egyen tápszert, ha már végképp nem akar tejed lenni, de a picinek egészséges anyukára van szüksége. A lányom most 6 hónapos és teljesen egészséges, még egyszer sem volt beteg.
2010. dec. 9. 12:55
 5/12 anonim ***** válasza:

Én eddig 8 mellgyulladást csináltam végig (2 baba) , mindegyiknél csökkent a tejem, de egyszer sem apadt el.

Az a legrosszabb, ha ilyenkor ezkezded pótolni (mindegy mivel, akár lefejt tej, akár tápszer) , mert ez pont az apadás irányába visz.

Ilyenkor gyakrabban kell szoptatni, akár 2 mellből (!) és a gyulladt cicivel kell kezdeni, lehetőleg olyan pozicióban, hogy a baba álla a csomó felé essen. Sok folyadék és pihenés lehetőség szerint. Nekem rengeteget segítettek a homeopátiás készítmények mellgyuszira, mióta ezeket használom már nem megy fel a lázam se!

2010. dec. 9. 13:56
 6/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs minden veszve. Keress meg szoptatási tanácsadót, aki sok kérdést feltéve személyre szólóan tud tanácsot, támogatást adni. Jó lenne kideríteni, hogy mi okozta ezt a sok mellgyulladást ilyen rövid idő alatt.

[link]

[link]

2010. dec. 9. 14:03
 7/12 A kérdező kommentje:

Azt lehet, elfelejtettem írni, hogy a gyulladásokat nem túltelítődés, hanem baktérium okozta és hiába szedtem antibiotikumot már az elsőnél, nem múlt el teljesen. most kenőcsöm is van rá, de most meg már tejem nincs igazán hozzá.

szóval a kezdeti túlkínálat ellenére sem a sok tej volt a bűnös, nem záródott el semmi, csak begyulladt, pirosodott, de még csak kemény sem lett egyik sem.

2010. dec. 9. 14:24
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem is volt 3 ilyen ( a 8-ból) , se csomó, se keményedés, csak maga a gyulladt mell. Ilyenkor hatott a lewgjobban a homeopátia.

Tényleg jó lenne egy szakértővel felvenned a kapcsolatot!

2010. dec. 9. 14:45
 9/12 anonim ***** válasza:
Az antibiotikumtól is csökkenhet a tej mennyisége.
2010. dec. 9. 18:21
 10/12 A kérdező kommentje:
Antibiotikumot c sak az elsőnél szedtem, lassan négy héttel ezelőtt és simán visszajött a tej. most meg alig van. illetve hol 110-et ki tud szopizni a babám két ciciből összesen, hol megy 40-et sem. ennek vajon mi lehet az oka? :-(((
2010. dec. 9. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!