Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van aki tápszert ad az anyatej...

Van aki tápszert ad az anyatejes babájának, ha el kell mennie valahová és nem viszi a babát?

Figyelt kérdés
Eleinte fejtem, és lefagyasztottam, de elfogyott, és már nincs is annyi tejem, hogy fejjek pluszba. Ezért gondoltam, hogy ilyenkor kaphatna tápszert, nem sokszor, csak kb. egy héten egyszer. Amúgy a cumisüveggel nincs baja, régebb óta iszik abból is , és szépen szopizik mellette.Van valaki, ki így csinálja?
2010. dec. 7. 13:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Baja nem lesz tőle, de az enyém pl. el sem fogadta. Igaz, neki szerintem a cumisüveggel volt baja. Add neki nyugodtan.
2010. dec. 8. 19:54
 12/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2010. dec. 8. 20:26
 13/15 xStefix ***** válasza:

Annyit azért hagy tegyek hozzá, hogy ha van a családban allergiás, akkor nagyon is kerülni kellene a tápszert ("feleslegesen"), mert előhozhatja!!!

És sajnos nem igaz, hogy nem lesz semmi gond a táptól: mivel kisebb-nagyobb mértékben károsítja a bélflórát, ezáltal ronthatja az emésztőrendszer és az immundrendszer fejlődését és így fokozottan érzékennyé teheti a babát... Ez ugyan nem minden babára igaz és nem törvényszerű, de én nem kockáztatnék, ha nem muszáj.

2010. dec. 9. 18:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Érdekes,gyerekek milliói nőnek fel tápszeren,úgy hogy soha egy csepp anyatejet nem kaptak. Mégsincs bajuk. Nem arról beszélek aki lustaságból/nemtörődmségből nem szoptat hanem aki nem tud bármi miatt pedig szeretne.

Ti meg rémisztgetitek a hüyleségeitekkel a kérdezőt,azért mert a babája egy héten egyszer tápszert kapna anyatej helyett....

Kérdezőnek: nyugodtan add oda neki SEMMI baja nem lesz. Ha nincs más megoldás akkor nincs,heti 1 alkalom teljesen jelentéktelen,és mint emlitettem aki a hét összes napján tápszert kap annak sincs semmi baja

Az iskolából meg nemlehet hazarohangálni,egyébként meg a tanulás igenis fontos és a gyerek jövője miatt (is) szükséges. Ha nincs plusz tej,akkor nincs,most hagyja inkább éhezni a gyereket?? Vagy ti mit javasolnátok? Van jobb ötletetek? Ha nincs akkor hagyjatok fel ezzel az idiótasággal,hogy a gyereknek baja lesz 1 cumisüveg tápszertől..

2011. jan. 2. 15:13
 15/15 xStefix ***** válasza:

Megnyugtató, hogy te így látatlanban kezességet mersz vállalni a gyerek jövőbeni egészségéért.

Nem tudom, egyeseknek miért rémisztő, ha valós veszélyekre hívjuk fel egymás figyelmét. Elvégre, ezért van az oldal, ezért is vannak itt a gyakorlottabb anyukák. Ha x anyuka úgy gondolja, ez felesleges túlpara, ne fogadja meg a tanácsot, szíve joga. De attól még a tanács jogos marad és hagyjuk meg a döntés jogát y anyukának is.

Én jobban szeretek félni (és bajmegelőzni), mint egyszer nagyot megijedni (amikor már esetleg "késő"). Mindig van jobb megoldás.

2011. jan. 3. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!