Ki kezdte meg csak anyatejes babájának a hozzátáplálást 6 hónapos kora előtt? És nem e bánta meg?
szia!
Én 4 hónaposan kezdtem el adni a kisfimanak elöször az almát, aztán egy héttel később az őszabarackot és a következő héten burgonyát, majd a répa és a sütőtök következett. Holnap lesz fél éves. Azért kezdtem el korán, mert nagyon erős és gyorsan fejlődő a gyerek( már 5 hónaposan 9kiló volt) és nem volt neki elég a tejem. Mármint nem mennyiségileg, hanem inkább uncsi volt neki csak az egyfajta íz. Ha ettünk állandóan vette volna ki a kezünkből és jelezte, hogy adjunk neki is. Ja és már 4 hóníposan kijött két foga és ez is segítette a döntésben. Eddig nem bántuk meg, ugyanannyit kér a ciciből, viszont tízóraira, ebédre és uzsire megtolom neki a zöldséget, gyümölcsöt.
5 hónapos kora előtt 3 nappal kapott először 3 kanálnyi almalevet. 3-4 napig csak a levét kapta, utána pépet is. Aztán jött az őszibarack, majd a kettőnek a keveréke. 6 hónaposan tízóraira már szinte csak gyümölcsöt evett. 7 hónapos lesz a jövőhéten és mostmár ebédre is egyre több zöldségpürét megeszik, de még kéri a cicit is. Délután is szokott kapni egy kis gyümölcsöt.
Nem bántam meg, legalábbis eddig nem történt olyan, amiből arra következtethetnék, hogy nem állt még készen egyéb ízekre.
És hogy miért kezdtem hamarabb? Próbáltam a józan eszemre hallgatni. Ugye elég nagy kettősség van e téren, mert pl. anyukám mindig azt hajtogatta, hogy bezzeg én már 3 hónapos koromban háztartási kekszes almát ettem (ne érts félre, nem erőltette, hogy etessem a gyerekemet mással, csak mindig finoman célozgatott), a mai tudomány szerint pedig csak 6 hónapos kor után szabad bármi mást is adni. Hát én próbáltam valahogy a kettő között egy arany középutat megtalálni! Eddig úgy érzem nem hoztam rossz döntést, eddig bármit adtam neki, minden ízlett, és semmire nem reagált még rosszul. Jövőhéten elkezdünk ismerkedni a csirkehusival is.
Te is elkezdted, vagy szeretnéd hamarabb elkezdeni?
szia. én is 4 hósan kezdtem, csak anyatejet evett. nem bántam meg, mert 5,5hósan nem volt tejem már. :)
mikor? 4hós kora előtt egy héttel
mivel: almapürével-bolti kicsiüveges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!